זה הכובע!

• פותח הנושא GIGO
  • פורסם בתאריך

GIGO

New member
זה הכובע!

הטיפ השבועי באתר "המכניקה של המוזה". והפעם: "זה הכובע!". תהנו :) רוצים עוד? הנה לינק לכל הטיפים שהתפרסמו עד כה. באתר אפשר להרשם לניוזלטר, ולקבל את הטיפ השבועי לאימייל בכל יום ראשון. יש מקום לתגובות בתחתית כל פוסט, אשמח לקבל תגובות באתר! המשך שבוע יצירתי לכולם.

De-Panther

New member
אין לי בעיה שאנשים יפרסמו כאן פוסטים מהבלוג..

שלהם - אבל בתנאי שהם יפתחו דיון בפורום או ישתתפו בדיונים אחרים. לכתוב הודעה כאן רק כדי לפרסם את הבלוג שלך, זה לא לעניין.

GIGO

New member
לא הבנתי מה הכוונה "לפתוח דיון בפורום"

לפתוח שרשור זה לא פתיחת דיון בפורום? אשמח מאוד לקבל תגובות ולענות להם כמיטב יכולתי. אולי הפריע לך שכתבתי שאשמח לקבל תגובות באתר? אז אני מבהיר שאשמח מאוד לקבל תגובות כאן, באתר, באימייל או בכל מקום אחר. בכל מקרה, ההודעה לא נכתבה "רק" כדי לפרסם את הבלוג שלי. אני כותב תוכן איכותי שהוא רלוונטי בעיניי לתכני הפורום, ואני רוצה שזה יגיע לכמה שיותר אנשים, גם בלי קשר לבלוג שלי. תוצאת לוואי רצויה בהחלט היא שכמה שיותר אנשים יכירו את "המכניקה של המוזה", ואני לא רואה למה זו בעיה. בכל אופן, חשוב לי לכבד את מנהלי הפורומים השונים ואת חוקיהם. אם, למרות ההבהרות שכתבתי, אתה כמנהל הפורום עדיין מבקש ממני שלא לשתף יותר את חברי הפורום בתכנים שלי, אני אכבד את הבקשה. תודה, דורון.

De-Panther

New member
לפתוח דיון, הכוונה לעורר דיון. לפתוח שרשור...

בפורום רק כדי לקשר לפוסט, זה לא לעורר דיון. זה מקסימום להעביר את הדיון למקום אחר. אם באמת חשוב לך רק שאנשים יקראו, אתה מוזמן לפרסם את המאמר עצמו בהודעה, או חלקים מהמאמר שאתה חושב שיותר רלוונטיים לאנשים בפורום ויעוררו כאן דיון בנושא.

GIGO

New member
איזה מוזר...

ואם אני מפרסם לינק למאמר מעניין של מישהו אחר (דבר שעשיתי פעמים רבות, ואחרים גם), אז זה כן בסדר? אפילו ברמה הטכנית זה לא מסתדר: המאמר כולל שתי תמונות חשובות, ופורום תפוז לא מאפשר את זה. ואפילו היה מאפשר, בבלוג שלי אני יכול לערוך את זה ב-HTML כרצוני ולהעביר את זה בצורה שנראית לי מיטבית. זו פעם ראשונה שאני נתקל בדרישה לעשות COPY PASTE במקום קישור. מוזר מאוד... אתה אפילו לא טוען שהחומר לא רלוונטי, אלא רק שאם הוא גורם בעקיפין לכך שאנשים נכנסים לבלוג שלי, רחמנא ליצלן. ועדיין, כאמור בהודעה הקודמת, אם תעדיף שלא אתרום לפורום, אמלא את הבקשה. אבל אין סיכוי שאני עורך מחדש את המאמר שלי כדי שיתאים לפורמט טקסט ללא תמונות. הבקשה נשמעת לי הזויה. אגב, לשאר אנשי הפורום יש דעה בנושא? האם החומרים שאני מפרסם כאן בנוגע לתהליך היצירתי נראים לכם מעניינים? האם גם אתם הרגשתם שלא באתי לתרום, אלא רק לפרסם משהו?

De-Panther

New member
אולי פספסת את החלק שכתבתי "או חלקים מהמאמר"..

ובהחלט יש הבדל, אם מישהו שבדרך כלל כותב בפורום, פתאום מפרסם קישור(לכתבה באתר אחר, או לפוסט בבלוג שלו), לבין מישהו שנכנס לפורום רק כדי לפרסם קישורים. גם אני לפעמים מקשר לפוסט בבלוג שלי, כשאני חושב שהוא רלוונטי. יש כאן את שפי שכותב מדי פעם, וגם קישר לפוסט בבלוג שלו. זה הכל עניין של מינון. אז אני לא אגיד לך לא לקשר אם זה באמת רלוונטי. אבל תחשוב איך זה נראה מהצד.

GIGO

New member
בסיידר, קיבלתי :)

קודם כל - לא פיספסתי את החלק הזה, המאמר הוא קצרצר ואין משמעות לפרסם חלקים ממנו (אתה מוזמן לקרוא אותו אגב
). קראתי שוב את הפוסט המקורי שלי. אתה יודע מה, הוא באמת מנוסח קצת פרסומי מדי. בפעם הבאה אנסה להתנסח אחרת. תודה על ההערה. מילה אחרונה: אני לא יודע אם זה טיעון לטובתי או נגדי, אבל את אותו הפוסט פירסמתי בעוד כמה פורומים שחשבתי שזה רלוונטי עבורם. למשל פורום אדריכלות. אני לא אדריכל ואין לי מה לחפש שם בדרך כלל, אבל אם כתבתי משהו שעשוי לעניין אותם, למה לא לכתוב להם? זה בהכרח דורש ממני להיות פעיל בפורום? ואגב, באף פורום אחר לא טענו שזה לא לעניין.

הסבר שלי

כמי שמנהל פורום אחר באינטרנט, אני חייב להזדהות עם אורן. תבין, המטרה של מנהל הפורום היא ליצור פורום שיהיה מעניין לאנשים להיות בו ולקרוא בו. פורום שכולו לינקים לבלוגים ומאמרים הוא חביב אבל לא יותר מכך. רק אם הפורום יהפוך למקום בו ניתן לקרוא את הטקסטים עצמם, ניתן יהיה גם לפתח על כך דיונים, ואפילו קצרים. לכן, כשאורח מגיע, אינו משתתף באופן פעיל בפורום ותולה קישור לבלוג שלו, נוצר מצב שלא רק שהוא לא תורם תוכן מעניין לפורום, אלא מרחיק ומוציא ממנו קוראים, וזה הורג את הפורום. כשאתה שם קישורים למאמרים אחרים, גם אז מצופה ממך לתת לפחות במשפט את הטענה העיקרית של המאמר אליו אתה מפנה כדי שיבינו במה מדובר וניתן יהיה לנהל שיחה. קל וחומר כשמדובר בפוסט בבלוג שלך. אל תראה את מה שאני כותב כאן כביקורת עליך, אלא כהסבר יותר ארוך למה שאורן כתב וגם לי מפריע במקום ממנו אני בא.

Brusi

New member
זה מזכיר לי משהו שאחותי עשתה פעם

כחלק משיעורי בית בתקשורת חזותית, היא היתה צריכה לקחת אדם ידוע כלשהו (מההיסטוריה או מהעולם או משהו) ולעשות לו מין "קמפיין" של דברים שייצגו אותו - לוגו, סמל, סדרת ציורים... לא הבנתי לחלוטין אבל זה לא חשוב לפואנטה. היא בחרה בהיטלר, ואחד הדברים שהיא עשתה היא פיקטוגרמה כזאת של היטלר (כמו מה שיש בצד השמאלי של הציור העליון בפוסט שלך, כלומר, צ'רלי צ'פלין בלי כובע). מצחיק שה"סקיצה" שלה נראתה בדיוק כמו באתר - שיער בלוריתי שכזה, והשפם המפורסם. כנראה לכולנו יש עולם דימויים דומה. אגב, רציתי לשאול אותך מה משמעות המשפט "בעמוד 96 תוכלו למצוא....", כי עד כמה שידוע לי באינטרנט דברים לא מחולקים לעמודים. אבל אז שמתי לב שזה כנראה מועתק מהספר "המכניקה של המוזה" וכל הבלוג הוא פרסומת לספר... שניתן לרכוש בצורה מאובטחת! ומצד שני יש פוסטים שמקשרים לסרטונים מיוטיוב, וזה כנראה כבר לא מהספר... בקיצור אני מבולבל.

GIGO

New member
אגב זה שלכולנו יש עולם דימויים דומה...

מה דעתך על זה? כמה דברים אפשר לזהות מאייקונים נורא נורא פשוטים... (מישהו רוצה לעשות תחרות "זהה את האייקונים"?) ולגבי מה שבילבל אותך: "המכניקה של המוזה" הוא ספר שכתבתי והוצאתי בהוצאה עצמית (מתוך בחירה, לא רציתי להיות בורג במערכת המשומנת של הוצאות לאור ורשתות הספרים). האתר אינו מיועד להיות פרסומת לספר. כן, אפשר לקנות בו את "המכניקה של המוזה" (כי הספר הוא בהוצאה עצמית), אבל האתר מיועד להיות בעיקר המשך דינאמי לספר, ובעתיד הלא רחוק גם להיות אתר קהילתי שמרכז אליו אנשים שמודעים מתעניינים בתהליך היצירה כנושא בפני עצמו. אני מקווה שההסבר כאן מבהיר את המצב, ואם לא, שאל ואענה בשמחה. לגבי ההפניה לעמוד 96: המאמר לא מופיע בספר. אני מודה שבראש שלי האתר מיועד קודם כל למי שקרא את הספר ונכנס לאתר כדי להמשיך להתעדכן, ולכן כתבתי הפניה לדוגמא ספציפית שמופיעה בספר. אני חושב שבעתיד אוציא הפניות כאלה מגוף המאמר, ובמקום זה אוסיף אותן כהערת שוליים. אני מקווה שזה ימנע בלבול. תודה על ההערה!

למעלה