"זה הילד שבך"

sha na na revol

New member
"זה הילד שבך" ../images/Emo41.gif

אני מגלה את הערכתי מחדש לשיר הזה ככל שעובר הזמן. אם בגיל 12 הוא היה עושה לי טוב - ואז עוד הקשבתי בעיקר למוזיקה, הבנתי רק חצי מהטקסט בערך, או שלחלק התחברתי וחלק עבר לי ליד האוזן ופיספס קצת את הכיוון אל תוך הלב שלי- כיום הוא מושלם מבחינתי ואני מגלה בו אוצרות, במובן המטאפורי של המילה.
תודה לPowers That Be על השיר הזה ועל האלבום לתוכו הוא שייך, ומקווה שתבינו אותי גם אם אני השתפכתי רגשית בתיאור שלי.
, ~ניקי

shmuel16

New member
"זה הילד שבך"-דיסק נהדר מזכיר נשכחות

למזכרת קבלו את העטיפות, רשימת שירים ודגימות "זה הילד שבך"-דיסק נהדר מזכיר נשכחות ! בעיקר לחבורת המבוגרים בפורום

ilan70

New member
"זה הילד שבך"

למי שטרם שם לב השיר הזה נכתב על הגדול מכולם, ומזכיר יותר מכל סגנון/אורח חייו

sha na na revol

New member
חלק.

שני אנשים השתתפו בכתיבה. כל אחד תרם את שלו כדי ליצור משהו במשותף. ואי-אפשר לדעת בדיוק. יותר יפה שיש קסם. לי יש את הפירוש שלי כבר, בכל אופן.

sha na na revol

New member
יהודה החל לכתוב את השיר

יעקב שמע והתרגש מאוד והצטרף אליו. על פי האגדה (קרי עיתון כלשהו.) ויכול להיות שאני מעוות את זה כי עבר זמן מאז, אז סליחה חבר'ה.

sha na na revol

New member
"שקט טוטאלי"

שמתי לב איך הקול של יודה נשמע ממש עדין כשהוא קורא את המילים, והוא הרי רועש וגועש בפזמון. זה די מדהים. במיוחד שזה שיר חזק שמתייחס בין השאר למוות, הזעקה והשקט מתאימים יחד.

דעתי על האלבום והשיר

מבחינתי, זוהי יצירת המופת הכי גדולה של פוליקר (לא ששאר האלבומים לא נתפסים ככאלה). כמובן לצד אפר ואבק. אישית, זה האלבום הכי אהוב עלי מכל האלבומים שיש לי בבית. לא רק של פוליק אלא של כולם. האלבום הכי מושלם לדעתי. אני יכול לשמוע אותו בלופים אינסופיים. שמעתי אותו לראשונה בגיל 5 בעבודה של אבא שלי (כן כבר אז. שלא לדבר על כל שבכלל שמעתי את יהודה כבר בהיותי בן 3) ופשוט נדלקתי עליו. האלבום היה לי על קלטת רדיו. כשעברתי דירה אז היא נאבדה. לכן חסכתי כסף וקניתי את האלבום מחדש ב-2005 ועד היום זה נחשב אצלי לדיסק הכי טוב שיש ברשותי. מקצועית, אלבום מדהים. פוליקר, גלעד ויועד נבו פשוט יצרו פה את אחת מהקלאסיקות הגדולות ביותר. שיתוף פעולה פשוט מדהים. הטקסטים מתלבשים טוב על הלחן ולהיפך. הקטעים האינסטרומנטליים יושבים בדיוק במקומות הנכונים באלבום כמו כל השירים. העיבודים מצוינים. פשוט פוליקר במלוא הדרו. עד הסוף, מושקע ופשוט מדהים. גילוי נאות, אני כותב את התגובה הזו כשהמערכת מנגנת את "הילד שבך" :)

gadoso

New member
אפשר לראות רצף

בין אפר ואבק-פחות אבל כואב-זה הילד שבך. שהכניסו את פוליקר לפנטאון של המוסיקה הישראלית. כ"כ הרבה להיטים בסה"כ בארבעה דיסקים(כי הילד שבך זה כפול) וזה מדהים!!! ואני בטוח שאם חלק מהשירים ב"הילד שבך" היו יוצאים בדיסק אחר הפם היו גם הופכים ללהיטים. וגם "פחות אבל כואב" הצליח למרות שגידי גוב שר רק כמה שנים קודם לכן את רוב השירים שם בעצמו. בהחלט מדהים!!

sha na na revol

New member
זה מאוד נכון.

אני חשבתי על זה בדיוק אתמול. גם "עיניים שלי" מזכיר במשהו את שאר האלבומים השונים, בהדרגה, שיצאו אחריו. דעתי היא שזה בגלל שהם בוחרים את הטקסטים שהם הכי מזדהים איתם, ביצירות של עצמם, וגם של אחרים. מה דעתכם
...

gadoso

New member
שילוב

אני חושב שזה שילוב למעשה בין הטקסטים שהם הכי מזדהים איתם. אבל בנוסף להזדהות שלהם,גם לאחרים קל להזדהות איתם. אני מעולם לא חוויותי,למזלי,את הסיפור המסופר ב"נמס בגשם" אבל אפשר כ"כ בקלות להתחבר לזה,כאילו אני הייתי שם. זה,והמוסיקה הנעימה והמדבקת הם אלו שגורמים לשירים להיות כ"כ טובים ואמיתיים...

sha na na revol

New member
כי זה ככה.

מתחיל ונגמר באותה נקודה. אתה מפחד להנטש ע"י הורייך מהיום בו אתה נולד. מה שקרה שם זו פשוט הצורה הקיצונית ביותר של משהו שבאמת חווינו בניואנס שונה. זה שיר שמרגיע אותי כשאני רב עם אמא. מה אתה הכי אוהב במוזיקה? אני הקלידים בפזמון.

sha na na revol

New member
זה גורם לי לחשוב על "ראסטי ג'יימס"

כשמיקי רורק מספר לראסטי שאמא שלו עזבה אותו לבד לארבעה ימים ואבא שלו יצא לשתות כשהוא היה תינוק ולכן הוא כמו שהוא...

gadoso

New member
בתור גיטריסט את הסולו גיטרה:)

זה היה הסולו גיטרה השני שהוצאתי אחרי שהוצאתי את הסולו של "מים שקטים"

sha na na revol

New member
מגניב.

אנסה אנסה לשים יותר לב, כשאני לא נדחף בין יעקב לקלידים
:--] איזה "מים שקטים?"

sha na na revol

New member
הטקסטים בפני עצמם

הם הדבר הכי יפה ושלם ומשלים שאי פעם נוצר. באמת. יש בו את הכל כולל הכל. וכל אלבום של יודה הוא חוליה בשרשרת שמשלימה איזשהי תמונת עולם. תבדקו את כל התמות ותמוגגו, בבקשה. אני מעריץ את "אפר ואבק" מאוד, בגלל שאני חושב שזה אלבום ייחודי מסוגו, אבל הילד שבך הוא דיסק אולטימטיבי שאפשר להשמיע אותו הרבה פעמים וגם יש לו הרבה צדדים של הבנה כשאתה מקשיב. יום טוב לכולם.

למעלה