זה היה קרוב!!!

e mordi

New member
זה היה קרוב!!!

שני צנחנים צעירים שעלו לצניחת זוג תכננו לבצע צניחת טרקים, התוכנית היתה ביצוע טרק לכיוון מערב ובהמשך לשנות כיוון מזרחה. במהלך הצניחה הצנחן שהיה לפנים איבד קשר עין עם חברו למרות זאת, שינה כיוון והחל לטוס מזרחה. הצנחן השני שהיה מאחור ומעל המשיך טיסה מערבה ופגע בצנחן התחתון, הצנחן העליון שנפגע ברגלו התייצב ופתח מצנח בגובה של כ 5000 רגל, הצנחן התחתון שנפגע בראשו כנראה התעלף והמשיך בנפילה חופשית עד גובה 1000 רגל שם הוא נעצר בזכות מכשיר הפתיחה האוטומטי. (FXC) לאחר פתיחת הרזרבי התאושש הצנחן וטס ישר עד לנחיתה בתוך מושב צרופה, בנס הוא לא נפגע היות והשטח היה מלא מכשולים. השניים צנחו ביחד מספר פעמים צניחות RW וסיפרו בתחקיר שלא היתה כל בעיה בצניחות אלו. הכשלים שהביאו לתוצאה הכמעט טרגית: 1. תכנון צניחה מורכבת לרמתם. 2. לא ביקשו הדרכה לצניחה. 3. תכנון לקוי של מקרים ותגובות. אם השניים היו מבקשים הדרכה לצניחה סביר שהמדריך היה דואג להתאים להם צניחה פחות מורכבת . חובה לבקש הדרכה בקרקע לקראת צניחה שבה מתוכנן משהוא חדש. הספורט הזה טומן בחובו המון הפתעות, אי אפשר להיות שאננים פשוט אי אפשר. היום הזה היה אמור להיות הפנינג מושלם לקהילת הצנחנים. יתכן ולחלקכם הוא היה כזה אבל בשבילי זה היה אחד הימים הגרועים מאז הקמת המועדון, אני מניח שיש עוד כמה שחשים כמוני. אם האירועים האחרונים (דודי מור והמקרה הנ"ל) לא יזעזעו אותנו אז האירוע הבא בדרך והוא קרוב מתמיד וזה יכול להיות את/ה. שני צעדים אחורה, אל תתבישו לשאול, שמרו על עמכם ועל כולנו. לאירוע הזה אפשר להתייחס כאל תאונה פאטלית. נס ורק נס השאיר את הבחור בחיים. מורדי

Z o o k

New member
התנגשות אוירית - אני הייתי שם

שלום לכולכם. מורדי הקדים אותי, אבל עדיין חשוב לי להעביר גם את נק' המבט שלי על האירוע. אני צנחן מתחיל (45 צניחות), והשותף שלי עוד יותר מתחיל (32 צניחות אם אני לא טועה). יצא לנו לצנוח כמה פעמים ביחד. כל הצניחות שצנחנו יחד היו RW ברמת הצלחה כזאת או אחרת. ביום האירוע (שבת) עלינו ליעף וצנחנו יחד שוב לצניחת RW שהיתה מצויינת (לפחות לדעתינו). נחתנו בשלום מרוצים מעצמנו ועם תחושת מסוגלות (שבדיעבד היתה שגויה). החלטנו שבצניחה הבאה ננסה טרקים. לא שאלנו או התיעצנו עם אף אחד. פשוט אלינו למטוס. יצאנו מחוברים, התייצבנו אחד מול השני בגובה 10,000, סימנו אחד לשני ויצאנו לטרק לכיוון מערב. השותף שלי יצא קצת לפני ואני הייתי מאחורי ומעליו. בשלב מסויים השותף שלי שינה כיוון מזרחה. ככל הנראה הוא לא ראה אותי. אני כן ראיתי אותו, אבל לא הספקתי לשנות כיוון ע"מ לפנות לו את המסלול. התנגשנו באוויר במהירות גבוהה בגובה של כ7000. הראש שלו פגע בעוצמה ירך שלי, ממש מעל לברך. אני הסתחררתי, למזלי הצלחתי להתייצב בגובה 6500 בערך, וראיתי את השותף שלי נופל על הגב ללא שליטה ולא ראיתי אותי מנסה אפילו להתיישר. אני פתחתי בגובה 5000 ונחתתי במועדון. מסתבר שמעוצמת המכה השותף שלי איבד את ההכרה ונפל מחוסר הכרה עד לגובה 1000 ופתיחת הרזרבי ע"י הFXC. אני אשאיר לו לספר את המשך האירוע. אני סיימתי את הצניחה עם רגל נפוחה, וכנראה אני אצלע לי בימים הקרובים. למזלי אני יכול לשבת לי מול המחשב ולשתף אותכם באירוע הזה, במקום להפוך לסטטיסטיקה. את כל כללי הבטיחות והתדריכים אני אשאיר למדריכים ולצנחנים המנוסים יותר, אבל דבר אחד אני כן יכול להגיד. יכול להיות שאתה יודע את התשובות לכל השאלות, אבל תמיד ישנם שאלות שאתה לא יודע שצריך בכלל לשאול. תמיד ישנם פרטים שאתה לא מודע אליהם, ובשביל זה יש לנו את הפריבילגיה ללמוד מהניסיון של אחרים. זה הכל פחות או יותר. תודה לכל מי שדאג ועזר לי אחרי הנחיתה. שמיים כחולים לכולכם. ותזהרו (אני יצאתי בזול) שי עטייה.

oferbar

New member
זוק

סעו לכותל ותשימו פתק, יצאתם בזול. אני מכיר צנחנית מסיאטל (כאשר צנחתי שם) עם הרבה ניסיון ב RW שהחליטה יום אחד לעשות פריפליי עם מישהו נוסף. הקיצר, ראש בראש והבחורה מתגלגלת סטייל הבחור מאתמול לגובה הדשא. סייפרס יורה, והיא מתעוררת אולי על הקרקע. סוף סיפור שהיא שרדה אבל עם פגיעות רציניות בגב ובגפיים. יש הרבה לקחים לסיפור, אבל בראשי פרקים: 1. תהיה תמיד בשליטה באויר 2. שמור על קשר עין עם שאר הקבוצה - אין קשר עין, אל תטוס לצדדים 3. עבמ מגיע אליך ב 200 קמ"ש? תתכווץ לכדור 4. לא בושה לבקש לצנוח עם מישהו יותר מנוסה רק בשמחות

FalxOri

New member
לא בושה

ואני מתנדב כמו שאני בטוח שהרבה אחרים יתנדבו לתרום צניחה או שתיים. צריך לארגן יותר אירועי "חניכה" כמו שהיה לפני כמה שבועות (למרות שלצערי פיספסתי אותו) O

adietkin

New member
חניכה וחיות אחרות

אורי אתה צודק אבל יותר חניכה לצנחנים צעירים = יותר צנחנים בטוחים לעצמם ולאחרים אולם השאלה הנשאלת היא מי ראשי לחנוך צנחן צעיר??? כבר ראיתי צנחנים שחושבים שהם מנוסים "חונכים" צנחנים יותר צעירים מהם ומטמעים בהם טעויות שאח"כ מאוד קשה לתקן וזה נכון לגבי כל סגנונות הצניחה/נפילה חופשית/טיסה עם חופה ונחיתות. באופן טבעי צנחן מתחיל רוצה להתקדם ולבצע כל מיני דברים "קולים " שהוא רואה במועדון באינטרנט או בסרטי וידאו ישנם צנחנים מוכשרים יותר ומוכשרים פחות אני מכיר מועדונים ברחבי העולם שבהם צנחן שלא עבר סוג כלשהו של חניכה כגון קורס RW או W.A.R.P (שזה תוכנית ללימוד עבודה יחסית לצנחנים מתחילים) לא נותנים לצנחן לעלות ולבצע דברים שהוא ספק יצליח ספק לא בכל מקרה זאת לא ערובה לכך שהצנחן לא יעשה שטויות גם אם עבר את הקורס אבל מבחינת המועדון נתנו לו את הכלים לצנוח כמו שצריך אין ספק שלאחר הארועים האחרונים אנחנו צרכים לעשות חושבים ובדוק איך אנחנו משפרים את עצמנו לפני שנשלם מחיר יקר מאוד כל אחד לעצמו חייב את זה למענו ולמען הסובבים אותו

FalxOri

New member
צודק

בגלל זה עושים את זה מסודר וכל זוג (ותיק ומתחיל) עוברים דרך מדריך מוסמך לפני הצניחה ומתייצים על מה ואיך לעשות. עם כל עצה שאני נותן באה גם אזהרה שהעצה בערבון מוגבל וכדאי להתייעץ גם עם אחד המדריכים. O

Z o o k

New member
הכל טוב ויפה... אבל

אתם מדברים פה על חניכות, צנחן ותיק עם צנחן צעיר, קורסי RW וכו'. הכל טוב בתיאוריה, אבל הפועל זה לא מיושם. הצניחה היחידה שעליתי עם מדריך היתה צניחת הרישיון A (עם ינון). מעבר לזה קפצתי או לבד, או עם שי (לשנינו קוראים שי). לא לכל צנחן צעיר יש מדריך שילווה אותו וילמד אותו. כל עוד לא קרה לנו משהו מסוכן באויר (ולא קרה לנו לפני כן, אפילו לא קרוב), אנחנו חושבים שמה שאנחנו עושים זה בסדר. ועוד נק' שאני רוצה להאיר. בכל פעם שרציתי לעלות עם מישהו ולנסות משהו חדש, תמיד היה איזשהו מדריך שאמר לי "עצור, זה לא לרמה שלך". אני אף פעם לא התווכחתי וקיבלתי את ההערה בהבנה. בפעם הזאת, אף אחד לא אמר לי "עצור", ככה שמבחינתי "הכל בסדר" למרות שבדיעבד ברור שלא היה בסדר. ודבר אחד אחרון למחשבה, בעיקר לדן, מורדי ולצוות המדריכים במועדון. הסיבה היחידה שאנחנו יושבים ומנהלים את הדיון החשוב הזה היא, שנפגענו. אם הייתי מטר אחד למעלה, לא היינו נוגעים בכלל אחד בשני, ואני בספק אם מישהו היה בכלל מודע למה שעשינו. אם הייתי מטר אחד למטה, הייתם מנהלים את הדיון הזה בלעדיי. אולי כדי להכניס כנוהל כזה או אחר, שכל צנחן צעיר שעולה לאויר יעבור תדרוך קצת יותר מקיף מ"קסדה / מד-גובה / משקפיים". את זה כל אחד בפאק 4 כבר יודע. וגם איזשהו תחקור אחרי הנחיתה לא יכול להזיק. ברכת שמיים כחולים לכולכם.

FalxOri

New member
עם כל הכבוד.

לא התפקיד של הצנחן הותיק יותר לחפש את הצנחן המתחיל בשביל ללמד אותו משהו. אני מודה שכשאני בא בסופ"ש לכמה צניחות בודדות, יש לי כמה דברים שאני אשמח קודם להספיק ללמוד בעצמי ואני עוד יותר אשמח אם מישהו יותר מנוסה יעלה בהתנדבות וייתן לי טיפים. אני בהחלט זוכר את השלב שלא היה נעים לחפש מישהו כזה אבל אין ברירה. צריך להתאמץ קצת ולשאול. 90% מהפעמים אולי יגידו לך "מצטער אבל יש לי משהו מתוכנן לעכשיו" אבל יזכרו שביקשת ותאמין לי שברגע שכן יהיה להם זמן הם יזכרו אותך. בגלל זה מה שהצעתי זה שייזמו עוד שידוכים מודרכים כאלה כמו שכבר עשו. תתפלא כמה צנחנים ותיקים שמחו לעזור כשיינון התקשר ושאל. חשוב לזכור כמו שאטקין אמר שלא כל מי שיש לו יותר צניחות ממך באמת יודע מה הוא אומר וגם אם הוא יודע מה הוא אומר זה לא אומר שהוא יידע להעביר את זה נכון אליך ולהגיד לך מה אתה לא עושה נכון. בשביל זה תשתמש בראש שלך ותקח בחשבון את הרמה של מי שאתה שואל (לשאול ולשמוע תמיד אפשר) O

Z o o k

New member
ותאמין לי שיש כבוד.

ברור שלא מתפקידו של הצנחן הותיק לחפש את החניך. ואם זה השתמע מדברי אז אני לוקח אותם חזרה. אני פשוט מציין את המצב שכולם מכירים. לא קל לצנחן צעיר למצוא חונך. ובגלל שלא לכל אחד יש חונך, אבל עדיין הוא יעלה לצנוח, יש סיכוי שהוא יעשה שטויות, לא כי הוא לא אחראי או טיפש, אלא כי הוא לא מודע למה שהוא עושה או הולך לעשות. בגלל זה, צריך להיות מעגל בקרה קצת יותר קפדני על צנחנים צעירים. זה מה שאני אומר בגדול.

FalxOri

New member
צודק

ובגלל זה רוב הנפגעים הם או צנחנים מאוד חדשים או ברמה של 300-600 שאז הרבה בטוחים שהם יודעים הכל... ואם זה מרגיע אותך אז גם לצנחן עם 350 צניחות לא פשוט למצוא מישהו עם 700 צניחות כדי להתאמן על משהו חדש... אז חוסכים ולוקחים צניחת הדרכה... O

adietkin

New member
צניחת הדרכה

בדר"כ למדריכים במועדונים יש עומס עבודה רב בסופי שבוע לכן כדאי לשקול להגיע לבצע צניחות הדרכה בימים אחרים אבל אין ספק שהמועדונים צריכים לחשוב על צנחנים שיכולים לשמש כחונכים זה פשוט מתבקש (כמו שנוכחנו לגלות השבוע) חונכים אלו יתרמו גם לצנחנים הצעירים ידע בצניחה וגם יתרמו לשמירה על בטיחות, בשיטת העבודה של ה USPA יש מה שנקרא קורס COACH מי שעבר הסמכה להיות COACH של האיגוד האמריקאי ראשי לחנוך צנחנים צעירים אחרי קורס ולהעביר קורס קרקע אולם הדרישה לקבלה לקורס זה היא להיות עם מינימום 100 צניחות דבר שלפי דעתי יכול לגרום לכך שצנחנים ללא נסיון מספיק יהפכו להיות חונכים כאשר הם בעצמם עדין לא הגיעו לרמה מספקת בסקיכיף שבב"ש "תרבות " צניחות coach לצנחנים צעירים מאוד מפותחת ויכולים להעיד על השיפור צנחנים אשר עברו צניחות כאלה עם COACH אני בעצמי משמש כ COACH של האיגוד האמריקאי ומבצע הרבה צניחות חונכות עם צנחנים צעירים גם בב"ש וגם בפרדייב צניחות החונחות הם צניחות ללימוד הדברים הבסיסים בצניחה חופשית כמו איך ליפול נכון איך לבצע תנועה קדימה ואחורה איך לבצע הצפות ושקיעות איך לטוס עם החופה בצורה בטוחה ואיך לנחות כמו שצריך בדרך כלל אני מתדרך את החניך על הקרקע לגבי המטרות הספציפיות של הצניחה לפני הצניחה ובצניחה עצמה אני מצלם את החניך ואח"כ אני מבצע יחד איתו תחקיר עם הסרט של הצניחה בפרוטוקול האיגוד שפורסם ע"י דובר האיגוד הועלתה הנקודה של הכרת הcoach ע"י האיגוד הישראלי ואימוץ הרעיון אני מקווה שהועדה המקצועית תקבע סטנדרטים ישראלים לצנחן חונך שיוכל להדריך צנחנים צעירים וכך כולנו נצא ברווח, לחץ ירד מהמדריכים במועדון הרמה המקצועית תעלה רמת הבטיחות תעלה אף היא ושוב אני מפנה אותכם לחתימה שלי כאן למטה כי אני מכיר הרבה צנחנים שמנסים לעוף לפני שהם עדין יודעים איך ליפול!!!

ארזירון

New member
צניחות הדרכה

אני רק רוצה להוסיף שאני למשל לא חושב שאני מסרב הרבה לצניחות עם חניכים. אולי לעיתים אם יש דברים אחרים מתוכננים ליעף מסוים, אבל בד"כ אם מישהו בא ומבקש ואני לא יכול באותו יום אני בהחלט מנסה למצוא זמן ולעלות בימים אחרים או ביעפים אחרים. בפעמים הראשונות הייתי "מציק" למורדי ומקבל אישור עקרוני שאני יכול וזה בסדר לעלות עם צנחן מתחיל ברמות שונות, ואני חושב שהיום כבר אין מניעה שאני אעלה אם כמעט כל אחד. ואני גם לא מסרב כשמבקשים בד"כ. לכל מי שמנסה לעוף לפני שיודעים ליפול, מניסיוני האישי עדיף קודם לדעת ליפול טוב. אני למשל לא התחלתי עם כל עולם ה-freefly עד שהיו לי איזה 400 או 500 צניחות בערך. ובטח שלא הייתי טוב בהתחלה, ולקח לי זמן עד שהגעתי לאנשהו. יכולת טיסה טובה ושליטה טובה על הבטן זה דבר בסיסי ביותר, שבמקרה הפשוט מקנה ביטחון עצמי יותר טוב באויר. ואחרי שמרגישים נוח באויר ולומדים להרגיש את האויר הכל נהיה יותר פשוט ללמוד ולהפנים. בקיצור, כולנו התחלנו פעם וכולנו היינו חניכים, ולכולנו עזרו בצורה כזו או אחרת להתקדם. כמו שעזרו לי ולא סרבו לצנוח איתי כשהייתי חניך, אני לא מסרב לאחרים ולא שוכח שגם אני למדתי לאט מאוד, עם המון צניחות לפני שבכלל ידעתי איך טסים.

YakirD

New member
כמה נכון....

אטקין...לא יכולתי להגיד את הדברים יותר טוב (ורציתי)..אז תודה לך, קודם כל. נכון, נושא ה-coach יעלה לועדה מקצועית ע"י האיגוד ואני מקוה מאוד שאנחנו - מעצמת הצניחה הישראלית נלמד משהו מפרובינצית הצניחה האמריקאית ונכניס את רייטינג ה-coach ואולי ה"כמעט תאונה" (וכמה אני שמח שזה רק כמעט!), לא תצטרך לקרות. כי זה בדיוק בדיוק מהות ה-coach. נכון, זה לא סוד, לצנחנים "צעירים" קשה בהתחלה למצוא ממי ללמוד וזה לא נעים לנדנד ולא תמיד מקבלים הדרכה ממצא ועובדים יותר על שיטת היהיה בסדר. אני אישית חושב שהנהגת שיטת WARP לכול צנחן אחרי קורס יכולה לעלות מאוד את רמת הטיסה של צנחנים בתחילת דרכם, לטרום מאוד לביטחון העצמי וגם לאווירה במועדון, והרבה יותר חשוב... להעלות את רמת הבטיחות. שמיים צבעוניים יקיר

Z o o k

New member
תיקון קטן

לא היה מדובר ב"כמעט תאונה".... אלא "כמעט ומת"
שלא יהיו לאף אחד שום אשליות.

shabash22

New member
קצת מנקודת המבט שלי

שלום לכולם... אני שי (השני, או כמו שכבר הספקתי לקרוא - "המתעלף"), ואני רוצה להוסיף כאן את עמדתי. ראשית אני רוצה לציין שהדברים שירשמו כאן אינם מהווים תחקיר וכי יכתב על זה תחקיר מעמיק ורציני. שנית, שום דבר ממה שאני אומר כאן אינו תירוץ ואינו נותן לגיטימציה למה שקרה, ואני לוקח את האחריות לכל הנעשה. כמו שציין שי השני (זוק, או שאני יקרא לו "בעל הרגל המנופחת") צנחנו כבר מספר פעמים ביחד בעבר ואף צניחה אחת באותו היום, שלאחריה החלטנו שאולי הגיע הזמן לנסות משהו חדש, באופן דיי הדדי ישר עלה הנושא של צניחת טרקים. לצניחה ביצענו תיכנון בהתאם לדגשים לתיכנון שאנו מכירים מהצניחות הקודמות (RW) ולא עלה בדעתנו כי ישנם דגשים נוספים שנדרש לקחת בחשבון. התכנון היה: יציאה מחוברת, התייצבות, טיסה לים, בשלב מסויים אני מבצע סיבוב לכיוון מזרחה והוא אחריי ובגובה 5 וחצי מפסיקים עבודה ומתרחקים. עד שלב היציאה והטיסה לכיוון הים הכל היה כמתוכנן פרט לכך שלקראת הסיבוב לא ראיתי את שי ובכל זאת החלטתי לעשות את הסיבוב כאשר לאחר הסיבוב האטתי את מהירות הטרק במחשבה שאולי שי מאחורי ואני יתן לו להדביק את הקצב, ובמקביל חיפשתי אותו באויר. מפה לשם הדבר הבא שאני זוכר זה ההבנה המעורפלת שאני מתחת לחופה ושאני לקראת נחיתה, כל זאת בלי להתחשב או להבין איפה בדיוק אני נוחת אבל עם ההבנה שאני צריך לבצע את פעולת הבלימה לקראת הקרקע (זאת כנראה מאחר ורק מהפתיחה של הרזרבי התחלתי להתאושש). מצאתי את עצמי בהכרה מלאה רק עם הפגיעה בקרקע שנבלמה ע"י עץ הדר בחצר של איזה בית כאשר המצנח תלוי על קו חשמל. לקח לי מעט זמן להבין שמדובר ברזרבי (חופה צהובה כאשר אני יודע שצנחתי עם מצנח שהחופה אמורה להיות אדומה) מכיוון שקודם כל ניסיתי להבין לאן לעזאזל נעלמה לי הנעל ואיך בכלל אני יוצא מפה ומגיע למועדון, בזמן שאני מחפש תשובות לשאלות האלו הגיע אליי אילן (שצנח אחרי) דיי מודאג ומייד הושיב אותי על הקרקע ודאג להבהיר לי מה עבר עליי (עד לאותו הרגע לא קלטתי ולא היה לי מושג לחומרת האירוע), הדבר הבא היה שהוא הוציא את אחד השכנים שנתן לנו פלאפון ליצור קשר עם המועדון ולי כמובן משהו לשתות, משם אספו אותנו מורדי ועוד אחד ואז כבר הגעתי להאנגר ומשם אתם ראיתם בעצמכם. עד שפגשתי את שי בהאנגר עם שקית קרח על הרגל לא ידעתי שהתנגשנו באויר ומה למעשה קרה. אפשר לראות שעיקרי הסיבות לאירוע הם מודעות, וכנגזרת מזה גם חוסר מקצועיות בכל הנוגע לדגשים לצניחה. יש לי מספר הצעות/רעיונות לדברים שיוכלו אולי למנוע מאירועים דומים לחזור על עצמם, ואת כולם אדאג להציג במסודר אם בתחקיר או בפני מורדי ודן. וכאן אני יגיב קצת על מה שנאמר: אני לא בא פה בהאשמות כלפי אף אחד(!!!!!!!!!!!!!!!) אבל אני יכול לציין שמנקודת מבטי (ואיני מדבר בשם אף אחד אחר) אני לא מזהה את הפתיחות והנכונות לתרום לקדם ולפתח צנחנים צעירים כמו שהוצגה פה. ואני בטוח שאם יקדמו את תחום ה-coach כמו שבימים אלו המועדון מקדם את התחום הזה אצל הצנחנים המנוסים יותר (תפקידו של ליטוין) אז יהיה לצנחנים מתחילים מסגרת מסודרת וקרקע להתפתח ולבנות את עצמם בסגנון הצניחה בו הם מעוניינים. לסיכום: מה שהיה לי אפשר להגדיר בשתי דרכים - "כמעט ו-נהרג" או פשוט "נס". מבקש מכל הצנחנים, ובעיקר המתחילים, תלמדו ממני ומשי, וממה שאנו הצגנו פה, אל תנצחו עם המושג "מטעויות לומדים" בראש, כי על הטעות שלכם אף אחד לא יכול להבטיח לכם כמה תשלמו!!! רק בשמחות, ובשמיים כחולים כמובן.

bluerage

New member
תחילת הדרך....

כמו כולם גם אני הייתי בתחילת דרכי כצנחן מחפש לעשות דברים חדשים אבל החלטתי לעשות את זה עם COACH... כמו הרבה שהתחילו לעשות את זה עכשיו! כרגע יש הרבה COACHים שמסתובבים במועדונים ויכולים לתרום הרבה לצנחנים חדשים! הבעיה היחידה היא הבעיה הכלכלית לצנחן המתחיל... ברגע שאתה עולה עם COACH אתה מממן לו את הקופון + תשלום סימלי (אם בכלל), אני הסתכלתי עם זה בנקודת מבט של אם אני משלם 2 קופונים על צניחה אחת עם COACH אני בטוח ילמד הרבה יותר מ-2 צניחות לבד! אני לקחתי בערך 10 צניחות COACH שעל כל תרגיל עשיתי 2 צניחות אחת אחרי השניה כדי להטמיע את התרגיל! לי זה עזר שהתחלתי :) ואני מציע לכל הCOACHים אולי לשים פה בפורום שמות וטלפונים שכאלה שמחפשים הדרכה ידעו במי מדובר... צחי ארז

Nir Gal

New member
../images/Emo70.gifנכון גם נכון

אני באופן אישי כאחד שעשה לא מעט צניחות COACH יכול להעיד שצניחת הדרכה אחת שווה 10 צניחות לבד, זו לא הגזמה וזה ללא ספק משתלם!! אז למי שחשוב להתקדם בספורט, צניחות הדרכה הן הדרך הבטוחה והיעילה להתקדם, התוצאות לא יאחרו להגיע!!

einatyi

New member
בתור צנחנית מתחילה

אני חייבת לציין שבאמת הרבה צנחנים מנוסים שדיברתי איתם הציעו את עזרתם ושירותם ואמרו שישמחו לצנוח איתי למשל ביום שבת עדי אטקין והחברים הציעו לי להצטרף למבנה של 6 ואם זה היה יוצא לפועל אני חושבת שהייתי לומדת המון מהחברה האלה אבל לצערי מטוס הושבת ולא עלינו לצניחה וכמותם ארז- תודה ארז ודודי-שאני מאחלת לו החלמה מהירה ושיחזור אלינו מהר, ומשתי הצניחות האלה למדתי מה שאני בחיים לא אלמד ב 20 צניחות לבד או עם צנחן ברמה שלי. מה שכן אני עדיין לא מרגישה בנוח לבוא לצנחנים ולהיות מטרד(ככה אני מרגישה) כי בשבילם זה יותר עבודה מ-"FUN" כך שסביר להניח שמרובם אני לא אבקש מה שמשאיר אותי עוד פעם לבד או עם צנחן פחות או יותר ברמה שלי שזה טוב אבל לפעמים לא מספיק גם מהבחינה הבטיחותית של שני צנחנים לא מנוסים וגם אם המטרה היא להתקדם ולהגיע לרמות גבוהות בכמות צניחות הלא גבוהה שביכולתי לצנוח. בכל מקרה אני תמיד ישמח לקבל הצעות ושוב תודה לכל המציעים

OhadNir

New member
לכל הצנחנים הצעירים../images/Emo24.gif

כולכם מוזמנים לבוא ולבקש עזרה מכל אחד ואחד מהמדריכים בפאראדייב (ואני בטוח שגם בסקיי-כיף)!!!! אף אחד לא יחשוב שאתם נודניקים!!! כולנו היינו בסרט הזה (חוץ מחמו שנולד פרי פלייר תותח וחתיך-על). אולם, שני דברים יכולים לקרות: 1.המדריך יבקש שתשלמו את הקופון שלו- לא כולם יכולים להרשות לעצמם צניחות פאן. 2.המדריך ישמח להכין אתכם לצניחה ולתחקר אותה אח"כ- אבל לא יוכל לעלות אתכם בגלל עומס עבודה. בקיצור: לא הביישן למד. לך אל החמו, עצל, ראה דרכיו וחכם! שבוע מעולה לכולם.

למעלה