זה הגיל להתחיל...

שרונוש16

New member
זה הגיל להתחיל...

לדעתכם, האם יש משמעות לגיל ברכיבה ? האם זה כמו בריקוד, שמתחילים מוקדם יותר כך נעשים מקצוענים יותר ?

shirli0811

New member
אפשר להתחיל כמעט בכול גיל..

גם אם לא בשביל להיות מקצוענים בשביל להיות עם הסוסים

fliperit

New member
למבוגרים קשה יותר להתחיל

משתי סיבות: 1. הפחד יותר גדול. להרבה ילדים בכלל אין מושג שיכול לקרות משהו, אז הם לא מפחדים בכלל (אני לא פחדתי בכלל בכלל כשהתחלתי, והתחלתי לפחד רק אחרי המקרה המפחיד הראשון) 2. הגוף יותר נוקשה, וקשה יותר לשבת. עם זאת, אפשר להתחיל לרכב בתור מבוגרים. להפוך למקצוענים? גם אפשר, אבל זה דורש המון השקעה, שלרוב מבוגרים לא מסוגלים לה (מפאת חוסר זמן). אני מציעה לך להתחיל לרכב בשביל הכיף (כי אין יותר כיף מזה..), ולראות לאן מתגלגלים. אגב....ברכיבה המערבית יש מקצים מיוחדים לאנשים שרוצים להתחרות, אבל אינם מקצוענים.

שרונוש16

New member
....

מציעה לי להתחיל לרכב בשביל הכיף?:) חח אני רק בת 14 ואני התחלתי לרכב, סתם רציתי לשמוע את דעתכם בעניין=]

אצלי דווקא...

הפחד היה כשהייתי קטנה, הכל נורא הפחיד אותי (הרבה מודעות) שהסוס ירוץ, ויקפוץ, שאני אפול, שאני אהיה נכה לכל החיים, וכל רכיבה היתה התמודדות חדשה עם הפחד הזה. מהחיה המאוד גדולה וחזקה הזאת. פחות שליטה על הסוס מהיום, מה שעוד הוסיף על הלחץ. וגם גודל יחסי, הייתי יותר קטנה, והתחלתי באינגליש עם סוסים גדולים, וגדלתי (אני בגודל הפיזי) ועברתי למערבי, עם סוסים יותר קטנים. בקיצור, אצלי הביטחון הגיע עם הזמן, והגיל. אני מניחה שזה לא רע, ואפילו טוב להתחיל עם זה מגיל צעיר, לא בגלל הפחד, בגלל באמת שזו מיומנות שאם היא "נתפסת" בגיל צעיר, (כמו באמת תנועות של מחול, שפה ועוד הרבה דברים) אז יותר קל אח"כ בהמשך לפתח אותה. ולא צריך להתחיל מ- 0. ושוב, כמו קודמי, כל גיל הוא גיל טוב להתחיל רכיבה ו 16 עדיין נכנס בקטגוריה "צעיר", לפי דעתי.

fliperit

New member
בגלל זה כתבתי "הרבה" ולא "כל"...

יש לי גם תלמידים שמתים מפחד...אבל בד"כ לילדים יש יותר אומץ (במיוחד אם הם גדלו בסביבת בע"ח, דרך אגב)

תםטםOHIO

New member
משמעות עבור הגוף

כן, כמו רקדן שעובד על השרירים, גידים ורצועות גם ברכיבה עבודה על הגוף לגמישות וליציבה, ואפילו לתחושה שאפשר לחיות על גב הסוס והרגליים שלו צומחות לך מהגב, יש משמעת למס' השנים שרוכבים, ולגיל שמתחילים יש עניין בכמות השנים ובגמישות וההרגל שהגוף גודל לתוכו. עם כל זה, התמדה וריכוז טוב וגם רצינות, עושות את שאר העבודה, כך שאם פיספת בשנים אבל את רצינית ומתאמצת, תרוויחי את מקצועיותך ביושר. נדמה לי שכתבו גם שלפעמים לילד/ה צעירים נמאס להשקיע או להתמיד, כך שהכל אישי.

למעלה