זה בשבילך bar666xp

LiranTheWizard

New member
זה בשבילך bar666xp

סקר נחמד שמראה שאחוז המשתמשים בלינוקס ממשיך לצמוח (כמו שצריך!) אני מאוד מקווה שיתחילו לתת לכל המערכת הנפלאה הזו דחיפה רצינית גם בדמות הסבות של יישומים כמו AutoCAD ללינוקס. למרות שUbuntu היא ההפצה המובילה אני לא ממש מתחבר אליה. אני יותר מעדיף את Debian שהיא יותר נקיה ממנה אבל כל אחד וטעמו הוא.

bar666xp

New member
ומה שלדעתי יעניין יותר את רוב יושבי הפורום...

http://it.themarker.com/tmit/article/1987 מה שמחזיר ומציף את השאלה למה איכסטה?! זה ניראה רע זה עובד גרוע אם זה עובד ביכלל... אז אם כבר MS לפחות הרע במיעותו XP SP2 או SP3 לכשיצא סוף סוף.... או ביכלל למי שלא ממש אוהד את "העיצובים המרהיבים" של MS 2000/3.... והכי טוב תעברו ללינוקס ותתחילו להינות מהמחשב

LiranTheWizard

New member
קראתי. אני מניח שיעבור עוד זמן

אבל אולי גם ויסטה תיגנז כמו ME בשעתו. מי יודע. דווקא קראתי דיווח לפיו ה-SP3 שיפר את הביצועים של XP בכ-10%. בדיוק מה ש-MS צריכה עכשיו... הבעיה של לינוקס היא בעיקר בארץ - כאן יש משתמשים שפשוט שפוטים של MS ואני מתקשה להבין זאת. אני מדבר בעיקר על משתמשים עסקיים ולא על גיימרים ואדריכלים. לגבי שוק המשחקים - אני מקווה שה-OpenGL יתפתח במהרה וישיב מלחמה שערה ל-DirectX. לגבי האדריכלים - אני מקווה שכל התוכנות שלהם יוסבו (לא להריץ אותן דרך Wine) ללינוקס כמו גם כל תוכנה אחרת. לגבי שאר השימושים - מי שרוצה שישלם ל-MS. לשאר אין סיבה טובה.

bar666xp

New member
המ אגב אתה מודע שיש תוכנות קוד פתוח לאדריכלים

http://www.linux.com/feature/119278 נכון שהם עדיין לא מפותחות מעוד אבל אני בתוח שאם אדריכלים יתחילו להישתמש יותר בהן ולהמליץ וידע את המפתחים מה צריך להיות בתוכנה כדי לתת מענה הולם/טוב לאדריכל... אני בטוח שכמו שMS מתחילה כיום להרגיש את האדמה זזה מתחת כך במקרה של אדובה היא תמהר להוציא גרסאות לינוקס שיתאמו לכל אדריכל ולא תרצה לגלות כי הלקוחות שלה עוברים לקוד הפתוח. לסיכום מתי שהלקוח מודיע ובמיוחד אם זה ברגליו שיש חלופות שלרוב אגב זולות יותר או חינמייות כלל.... הן שונות הן מצריכות הסתגלות אבל יש להן עתיד אם אדריכלים יבחרו ברגליהם/ידיהם תוכנה כל שהיא ויתרמו לשיפורה היא תהיה הטובה ביותר והמתואמת ביותר לצרכים של האדריכלים.

זרדוז

New member
מהנדסי לא לינוקס לא הפנימו עדיין

שהמשתמש הממוצע מחפש תחליף ראוי ל XP . הממשק והמראה הכללי של לינוקס נראה לא טוב. זה נראה כמו משהו לילדים. אני חושב שאם היה לינוקס כלשהו שנראה מלוטש ומצוחצח כמו XP או OSX, אז הם היו שולטים לגמרי.

bar666xp

New member
../images/Emo2.gif אני חייב לשאול מתי פעם אחרונה הפעלת...

לינוקס ואיזו הפצה? כרגיל אני ידבר על UBUNTU איתה אני עובד... היא ניראת הרבה יותר טוב מאיכסטה ועל אחת כמה וכמה מXP. כבר בשלב ההתקנה רוב הפצות הלינוקס כיום ממשק גרפי {דרך LIVECD}. ממשק משתמש 3D הרבה יותר עשיר בלינוקס מזה של איכסטה {אאל"ט לOS-X יש את הפיצרים שיש בממשק ה3D שבלינוקס}. ה""חיסרון"" היחידי שמסתמן כרגע ללינוקס זה נכונות המשתמשים להפסיק להיות מקובעים. וMS כבר ממש מרגישה את הירידה בהיקפי המכירות אגב.. גם לגבי OS-X המצב לא כזה ורוד יש מספר לא מבוטל של משתמשי מק שמריצים לינוקס מתאמים שונים ומגוונים. אם תרצה היתרון של לינוקס הוא גם הבעיה/חיסרון שלה... אין סטנדרט אחיד אמיתי יש כמה סטנדרטים ולפעמים {תכופות} המשתמש לא יודע מה מתאים לאיזו הפצה/בסיס זה דיי מרתיע את המשתמש ה""פשוט"" הוא מצידו לא ממש מבין מה מתאים יותר לו... KUBUNTU, UBUNTU.... או בכל הפצה אחרת... כיום יתכן כי MS ירתה לעצמה ברגל... כי אותה השאלה נישאלת על איזה WINDOWS יש לי? XP יש 32BIT הנפוץ אבל יש גם 64BIT... איכסטה מה תואם לה? למה אם הורדתי/רכשתי תוכנת X התואמת WINDOWS היא לא מתאימה? ושוב שאלת ה32/64BIT.... כאשר הסטנדרט היה 32BIT וWINDOWS XP לרוב לא הייתה בעיה גם אם התוכנה במקורה היא ל98-95 אפילו, היא עבדה.... היום אתה מוריד קודקי סרטים שלא תואם לאיכסטה זה עשוי להפיל 70% ממערכת ההפעלה... {אגב בלינוקס ב90% המקרים לא תצליח להתקין אם התוכנה לא תואמת להפצה}. יש חיסרון... יתרון לדעתי לקוד הפתוח דווקה בפחות ויזואליות לא מציירים כפתורים יפים עם קצוות מעוגלים {בדר"כ} כי למי איכפת זה לחצן... לחצתי עובד יופי תודה... מצד שני הרבה תכונות של תוכנות שהמשתמש כבר לא רגיל לחשוב ביכלל שהן קיימות בתפריט אלה בלחצן בילבד לא קיים לחצן כזה כלל אלה אם תבנה/תגדיר כזה. תחליף ראוי לWINDOWS כבר מזמן לינוקס לא "תחליף" אם כי כמה וכמה צעדים קדימה מWINDOWS.... הפיגור של לינוקס הוא בעיקר OPENGL מול DIRECTX... עוד דוגמה הסוללה המתה שלי מחזיקה כ10-20 דקות יותר בהפעלת UBUNTU עם ממשק 3D מול הפעלת WINDOWS XP שאין בו ממשק 3D כלל.

bar666xp

New member
סתם כי נמעס לי לשמוע על מה אין ללינוקס הינה..

מה אין לWINDOWS!!! לינוקס בעל ממשק הBERYL... CTRL + גלגלת העכבר = זום. WIN+E = פתיחת שולחנות העבודה אפשר לבחור אם העכבר שולחן ושוב WIN+E עברנו לשולחן עבודה הניבחר. ALT+גלגלת העכבר = שקיפות, כך אפשר להציץ לחלון שמאחור מבלי לסגור/לצמצם את החלון כלל. WIN+TAB = מעבר בין אפליקציות פתוחות/פועלות ב3D. {רק בין המצויות בשולחן עבודה נוכחי}. ALT+WIN+TAB = מעבר בין אפליקציות פתוחות/פועלות בממשק 3D גם אם הן בשולחן עבודה אחר. וזה רק על קצה קצהו של המזלג... ולשאלה זה תורם לעבודה? תשובה מעוד! אפילו ברמה של פתיחת קובץ PDF ומסמך OFFICE כדי לקרוא מאחד וכתוב תירגום שלו בשני... לדוגמה. או סיכומי סטדנטים כמה פעמים הסטודנטים כאן רוצים לסכם משהו ויש איזה 5-6-10 אתרים עם מידע רלוונטי שצריך לעבור מאחד לשני כדי לבנות לעצמך סיכום מקיף אבל טוב וקצר יחסית. לגרפיקאים כמה פעמים צריך את הדוא"ל ולפחות 2-3 תוכנות כדי לבצע שינויים קטנים שתוכנה X עושה יותר טוב מY. לאדריכלים והנדסאים או כל מי שעוסק בשירטוט... ביכלל כמה חלונות פתוחים ולסדר רגע ככה ושניה לסדר אחרת כדי שהתמונה המלאה תהיה ברורה בראש? WINDOWS הוא תחליף גרוע ללינוקס סוף פסוק!

bar666xp

New member
למרות שזה כבר ממש מתאים יותר לפורום לינוקס

עוד כמה למשתמשים לינוקס.... WIN+M = הפיכת נגטיב/פוזטיב... יש גם WIN+N במקום לכל המסך רק לחלון הנוכחי. אהא רגע נימצא איזה לינק יהיה עדיף... http://www.arsgeek.com/?p=663 אגב את כולם עד כמה שזכור לי אפשר לשנות אבל זה מצריך ידע בקידוד של המקשים וכו'.

זרדוז

New member
התקנתי מספר גרסאות של לינוקס

התקנתי גם UBUNTU וגם KNOPIX. הבעייה שלי איתם הייתה המראה הכללי של מערכת ההפעלה. ואני לא משוחד רק כלפי MS. אדרבא הייתי שמח לחלופה אמיתית וקבועה ל XP, מפני שהיא יותר מידי מוכרת ומשעממת. צריך לגוון קצת. המעצבים של לינוקס כאילו תיכננו את העיצוב לילדים וזה מאכזב. זה שללינוקס היא מערכת טובה - אני עדיין פתוח לכך ולא פוסל את הטענה הזו. חבל שאין איזה לינוקס בעל מראה מלוטש כשל XP או OSX. בלינוקס הם צריכים לעבוד יותר על אייקונים, סרגלי כלים, עיצוב החלונות, וכו'

Y. Welis

New member
בדקת GNOME ו-KDE? כי האחרון יוצא בקרוב

בגירסה חדשה (4 נדמה לי) שתיראה טוב במיוחד. צילומי המסך השונים שראיתי נראו סבירים מאוד, ויותר מכך תיכנון החלונות ומיקומם השתפר - לעומת רד-האט 8 שבדקתי בזמנו לפני 4 שנים. בפרספקטיבה השיפור נראה.

bar666xp

New member
אוי אתה באמת מדבר כמו ילד עכשיו...

תוריד יש איזה מיליון THEMS להורדה כולל שWINDOWS יראה כמו OS-X ושלינוקס יראה חזותית כמו WHATEVER ושOS-X יראה כמו WHOEVER.

RoyBO

New member
כתבה לא מעודכנת מתאריך 23.04.07!!!

בואו לא נגזים.

למעלה