זה אני !! שוב

זה אני !! שוב

קודם כל אני ממש מודה לכם על תשומת הלב חבר'ה גם פה וגם במועדון(בחוף הבונים) המדריכים שם פשוט נותנים ביטחון יענו אין על מה לדבר ..ואגב בקשר למה שאמר פה מישהו(בטח איזה צנחן תותח) אני באוויר לא קופא לפעמים לוקח לי שניה או שתיים להתאפס אבל לדוגמא עשיתי את הפאקים ממש טוב חוץ מהסלטה... ופשוט רציתי לדעת איך אפשר להתמודד עם הסוג של הפחד הזה של הכמה שניות בין הישיבה במטוס עד ליציאה ממש עניין של חצי דקה אז תודה למי שנתן לי טיפ ..נראה איך זה ייצא ...וואלה מקווה שרק טוב ....תודה

adietkin

New member
אז ככה../images/Emo98.gif

השיטה הכי טובה להתגבר על הפחד והלחץ הזה ממש חצי דקה לפני היציאה זה לקחת כמה נשימות עמוקות עמוקות וע"י כך להזרים למוח חמצן אפשר אפילו לנשום נשימות קצרות ומהירות (כמו כלב ואני לא צוחק) אתה פשוט צריך לראות מה עובד עליך הכי טוב גם אחרי מאות צניחות יש ימים וקפיצות שאני עדין עושה את זה וזה עובד תנסה ותחזור לספר

rbagg

New member
אטקין ידידי המלומד../images/Emo132.gif

אני מחויב לחלוק עליך בנושא הנשימות: נשימות עמוקות זה סבבה, מרגיע, מחמצן, תורם לריכוז וכו'.
אולם נשימות קצרות ומהירות (= היפרוונטלציה) עלולות דוקא לגרום לחימצון בלתי מספק ועלית הלחץ ולכן אינן מומלצות כלל.
טיפ נוסף: יש לפצוח בנשיפה עמוקה דוקא, ולא בשאיפה וכך לפנות מקום לאויר צח ורענן
בברכת נשימה נכונה (של אויר מ 12,000 ומעלה) רועי
(שמקפיד לנשום אפילו ברגעים אלו!)

שלב ראשון...

התגבר על פחד הזיהוי וגש אלי במועדון. אתה במצב הרבה יותר טוב ממה שאני הייתי אם הבעיה שלך היא רק חצי דקה לפני היציאה.

rexel150

New member
אני הייתי שם

כל אחד היה שם. היציאה מהמטוס היא השלב שבו מתמצה העניין הזה של צניחה חופשית: כשאתה על הקרקע אתה יכול להיות גבר גבר, כשאתה כבר באוויר אתה ממילא מתפקד (מה יעזור לך לקפוא?) רק באותה נקודה בין לבין, הפחדים הלא רציונליים תופסים אותך בגרון, בקיבה וביתר האיברים. מה עשיתי? תלוי. לפעמים שרתי לי איזה שיר, לפעמים אימצתי קריאת קרב בדרך החוצה. בסופו של דבר אתה צריך לקבל את הפחד (ואפילו איזה בלק אאוט קטן מידי פעם בשלב של הקפיצה) כדבר נתון וטבעי וללכת אתו. תעבוד מהשכל. תסביר לעצמך שהציוד נבדק אלף פעם, שאתה מתורגל ושה-AAD יעבוד בכל מקרה, אז למה לדאוג וכו'. באיזשהו שלב זה יתחיל לדעוך ואחרי זה אתה תאהב את השניה הזו בדיוק יותר מכל דבר. באחריות. זה כמו לקפוץ לבריכה מלאה הפתעות (אני לא רוצה להיות סקסיסטי אז אני לא אומר אילו הפתעות). אולי קר בשניה הראשונה, אבל משם ואילך הכל כיף ושיגועים. בהצלחה.

guenniche

New member
תשתמש בפחד

הפחד הוא מנגנון הגנה כל עוד הוא בשליטה אתה קופץ ולכן אתה בשליטה... אם הוא מפריע לך אתה יכול לנצלו בכדי לבצע לעצמך "Check" נוסף: יש טריק שאפשר להשתמש " Buckles and 3 handles י3 תבדוק את שלושת הידיות ושלושת הלולעות (חזה ורגליים) וכן שלושת הטבעות עד שתסיים זמן הפחד הסתיים ותורך לקפוץ הגיע: ready set go!!!! כך אני עשיתי ופחדתי לפחות עד הקפיצה ה 60 שלי! בהצלחה

maybemor

New member
אתה פוחד!?!? ../images/Emo4.gif

אני עוד צריך לקפוץ איתו לא אתה!!!
דודי מ.

FalxOri

New member
אני מצאתי אותו קודם...

אבל יש מספיק גניש לכוווולם...

העורכת

New member
טתה אולי מצאת אותו קודם

אבל דודידו סידר שיהיה רק אחד.... ועוד באיזו אלגנטיות "הוא היה גדול, הסתיר לי את הרוח..." אנחנו כולנו יודעים מה היתה המטרה!!!

יאללה שמישהו יניע ת'מטוס

אתם לא יודעים עד כמה אני שמח שיש חבר'ה כמוכם במקום כזה ואני מאמין שיש אנשים מתוחים כמוני ויש חבר'ה שיודעים לתת הרגשת בטיחות אפילו עם זה שניה לפני הקפיצה... נתתם לי עכשיו מרץ לדפוק איזה כמה קפיצות !!! שמח שיש אנשים שאכפת להם שהיו לכם רק שמיים כחולים(אמר הטירון)

למעלה