זה אני שוב אם אני לא נשואה אבי יכול להסיר את הנדר?ואם לא אמרתי אותו בקול זה עדיין נחשב, נכון?
פ פלפלת זו אני New member 26/4/04 #1 זה אני שוב אם אני לא נשואה אבי יכול להסיר את הנדר?ואם לא אמרתי אותו בקול זה עדיין נחשב, נכון?
0 0000devi212 New member 27/4/04 #4 אם אני לא טועה הנדר זה רק שמוציאים מהשפתיים או שרושמים אותו. כל עוד במחשבה זה יותר בגדר של האם לעשות את זה ולא לעשות את זה.
אם אני לא טועה הנדר זה רק שמוציאים מהשפתיים או שרושמים אותו. כל עוד במחשבה זה יותר בגדר של האם לעשות את זה ולא לעשות את זה.
T the SATELLITE New member 29/4/04 #6 אז לפי דבריך אם אדם מבטיח משהו בכתב והוא לא מוציא את זה מהפה זה לא נדר?
T the SATELLITE New member 29/4/04 #7 במידה וזה כן נדר אז האם אדם שמבטיח משהו בכתב דרך המחשב זה גם נדר?
A asaf2000 New member 29/4/04 #8 ואם כן ואם זה נחשב כתב אז למה מותר לכתוב בחוה"מ? אולי הנדר לא צריך להיות כתוב רק להכתב כמו במחשב שזה לא כתב בעצם אבל האדם עצמו כתב?
ואם כן ואם זה נחשב כתב אז למה מותר לכתוב בחוה"מ? אולי הנדר לא צריך להיות כתוב רק להכתב כמו במחשב שזה לא כתב בעצם אבל האדם עצמו כתב?