זה אבט"ש או כלא

h3lix

New member
זה אבט"ש או כלא

הי. אני עתודאי שכבר שנה בשירות, ולכן נחשב קצין (אבל לא עשיתי קורס קצינים, ולא מתכוון לעשות). אני ג'ובניק לגמרי, למרות שיש לי פרופיל שמאפשר לי להיות קרבי. מעולם לא חשבתי שאני אהיה קרבי - זה היה ברור לי מההתחלה (טוב, מהתיכון) שהדבר הכי רחוק ממני זה להיות קרבי. זה לא סתם חוסר מוטיבציה - זה פחד עמוק ובלתי נשלט מלהיפגע פיזית. לא סיפרתי על זה לאף אחד - למעשה גם אני לא ממש הייתי מודע לצד הזה שלי, עד שפתאום הגיע העניין של האבט"ש. אני ג'ובניק בבסיס עמוק בעורף שהוא ג'ובניקי כמעט באופן מוצהר, אבל פתאום החליטו אצלנו שעתודאים יצטרפו לאבט"שים שעושים החוגרים ביחידה. האבט"שים, יש לציין, מבוצעים בבסיסים בשטחים, בין השאר ליד ערים פלשתיניות שהן, בואו נגיד, לא כל כך רגועות. אני מת מפחד. אני יודע שהסיכוי הוא קלוש שאני אפגע, אבל מצד שני אני יודע שדוקא לי זה יקרה. יש את האנשים שאומרים "לי זה לא יקרה", אבל אני דווקא תמיד חושב ש"לי זה כן יקרה". אני לא מסוגל לצאת לזה. מעבר לזה, יש לי בעיות רפואיות שאני חושב שהיו צריכות למנוע ממני יציאה לאבט"שים האלו, אם רק הרופאים הצבאיים לא היו כל כך אטומים וחסרי רגישות והנהלים הצבאיים לא היו כל כך עקומים. אז עכשיו הבחירה היא בין לצאת לאבט"ש ובין ללכת לכלא על סירוב פקודה. הייתי מעדיף להימנע מהכלא אם רק אפשר. יש לכם עצה? האבט"ש הולך ומתקרב, והתורים בחר"פ הם אינסופיים - יש כזה דבר "פגישת חירום" עם קב"ן? זה משהו שקב"ן יכול לעזור לגביו?

kaban

New member
לגבי הקב"ן

קודם כל - כן - יש מה שנקרא תור דחוף לקב"ן - אתה צריך לדבר עם רופא ואם הוא יתרשם שאתה צריך לראות דחוף קב"ן הוא יתן לך הפנייה דחופה ולגבי הקבן - אני שומע את המתח והחרדה לקראת האבט"ש, מבחינה רציונאלית כנראה אין טעם לחזור על זה שאין כמעט סיכוי שתפגע, אני יכול להגיד לך שאני כקצין עשיתי גם אבטשים במקומות שונים (בשטחים) וזה היה מאד נחמד (ותבין - כקצין עשיתי אבטשים כמו חיילים רגילים ובאותם תנאים) אם אתה כ"כ מפחד אולי אתה יכול לדבר עם קבן על הפחדים והחרדות אבל אני מניח כי הוא לא יוכל לפתור אותך מהאבטש (היות ואין פטור קבן מאבטשים) לא יזיק אם תלך ואני בהחלט מציע לך אולי לדבר עם אחרים ביחידה שעשו אבטשים, לקבל פרטים על המקום בו תעשה אבטשש ועל התנאים - אולי בסוף אפילו תהנה מזה והעיקר שתרגיש טוב ----- [email protected]

kdani

New member
מה פתאום שטחים ?

א. אל תסכים לצאת לאבטש. אתה על תקן קצין, ושיתחסו אליך בהתאם (גם אם תצטרך לשבת בכלא, עדיף מאשר לתת ליחידה לטפס עליך. ב. לא עושים אבט"ש בשטחים כבר שנתיים לא שולחים לשם ג'ובניקים.

h3lix

New member
אמרו לי שגם קצינים בחיל אוויר עושים

א. אמרו לי שגם קצינים בחיל אוויר עושים אבט"ש, ולא, זה לא בתור מפקדים תורנים אלא בש"ג ממש. ב. גם לי לא ברור מה הקשר בין היחידה הג'ובניקית שלי לבין אבט"ש בשטחים (כשביחידות מסביבי עושים אבט"שים באיזור המרכז או אפילו בצפון, אבל בתוך הקו הירוק), אבל העובדה היא שכל האנשים מהיחידה (גם עתודאים קמ"אים וגם חוגרים) שחזרו מהאבט"ש סיפרו שזה בשטחים. אחד מהם אפילו עשה אבט"ש בבסיס שהיה מרוחק כעשרים מטר מהבתים של רמאללה. גם דיברתי עם מישהו שטען שהוא ראה צלפים מהחלונות.

h3lix

New member
יש איזושהי פקודה בקשר לזה?

יש איזושהי פקודה שאומרת שאם אני על תקן סגן, אז מבחינת היחידה אני סגן ואי אפשר להתייחס אלי שלא כסגן? אם אני אעלה למשפט, אני רוצה להיות מוכן לזה. למה לסבול בכלא אם אני צודק?

מהבסיס שלי יוצאים לאבט"ש...

באיזור הבקעה... עכשיו תקלוט מי!!! הסמח"ט וקצין בדרגת סרן (לא על תקן!!) ביחד עם עוד כמה סדירים... הבנתי שגם הם ישמרו... לא יודע אם כמו כולם אבל שיהיה... בהצלחה... זה לא כזה סיפור. תעביר את זה או שפשוט תוציא גימלים... בקשר למשפט... אם תרצה יעוץ משפטי מעו"ד אזרחי תוכל לשלוח את הבעיה שלך לאתר 'הקשב' האתר לתלונות החיילים. אם אתה צודק הוא יעזור לך.

kaban

New member
אבט"ש

כל חייל בצה"ל - עד דרכת תת אלוף (כולל) מחוייבים באבט"ש אני עשיתי פעם בשנה אבטש כקצין (ולא סגן או סרן) וגם מפקדי בדרגה גבוהה הרבה יותר - עשה, אמנם חצי שבוע - אבל עשה, יחד עם חיילים שאינם קצינים ואני חוזר לגבי הפחד - אבטש יכול להיות דבר מאד נחמד, רוב האבטשים בקיבוצים ובחלק מהם הלינה בתנאים יחסית טובים -0 וגם האוכל טוב, יש ישובים בהם החברים דואגים למי שבא אפשר להביא ספר טוב וממש לנוח ----- [email protected]

h3lix

New member
אצלנו קצינים לא עושים אבט"ש

העניין הוא שאצלנו קצינים *לא* עושים אבט"ש בשום דרגה. עד לפני חודשיים רק חוגרים עשו, ועכשיו החליטו להוסיף *רק* את הקמ"אים. וממה שדיברתי עם אנשים שחזרו מהאבט"שים האלו, כולם בבסיסים - אף אחד לא עשה שמירה בישוב, לא כל שכן בקיבוץ.

h3lix

New member
רופאים מעצבנים

יש לי בעיות בריאותיות. הבעיות הבריאותיות האלה אמורות למנוע ממני לצאת לאבט"ש כי הטיפול בבעיות כרוך בלקיחת תרופות שמטשטשות, מורידות עירנות (וכן, זה מה שהן אמורות לעשות - ככה מטפלים בבעיה שיש לי), ועוד כל מני תופעות לוואי לא סימפטיות. העניין הוא שמתוך הימים של האבט"ש, בערך בחצי מהם אני אהיה במנוחה (אם המפקד של השמירה יאמין לי שאכן יש לי את הבעיות האלה - מסרבים לתת לי את התיק הרפואי כשאני אצא לאבט"ש) או אסבול כמו מטורף (אם המפקד של השמירה יחשוב שאני מנסה להתחמק ממשהו). הייתי אצל רופאים בחר"פ אבל הם לא עושים שום בדיקות רציניות, ומקלים בסימפטומים שאני מתאר להם. הם גם לא מאמינים לי כשאני מתאר את חומרת המצב, וגם בכלל לא בודקים! לא מזיז להם בכלל! מה אני אמור לעשות כשהרופאים הם התקווה היחידה שלי, והם אפילו לא מטפלים בבעיות שיש לי (ואני לא מזייף - באמת יש לי). זה מעבר לפחד מהיציאה - עוד בהודעה המקורית אמרתי שיש לי בעיות רפואיות שאני חושב שהיו צריכות למנוע ממני לצאת לאבט"ש. הקטע של זה שאני קצין אבל עושה אבט"ש גם מעצבן - הקצינים הזוטרים האחרים לא עושים אבט"שים, רק עתודאים (כלומר קמ"אים) עושים, וזה בלי הצדקה. אבל לאף אחד לא אכפת. אני כנראה אצטרך לעלות למשפט רק בשביל שמישהו יקשיב לי בקטע הזה של אי הצדק. אין לי מושג מה לעשות. אני מנסה לא להצטרך להגיע לקב"ן בעניין הזה אלא לפתור את זה בדרכים לגיטימיות (הבעיות הבריאותיות שלי, ואי השיוויון - שהוא לא חוקי), אבל לא נראה לי שזה יעבוד. לעשות אבט"ש בשטחים אני לא מסוגל לעשות, אז נתראה בכלא צבאי. (איזה סיבה יש לי להאמין שמפקד היחידה, שגם שופט במקרים של סירוב פקודה, יצדיק את מה שאני אומר לגבי אי השיוויון?)

למעלה