זהירות - פרסה!

הדלעת

New member
זהירות - פרסה!

נאמר כאן כבר, ובצדק, שכל רכב העומד בצד, בכביש דו-סטרי חשוד בכך שהוא מתכוון לבצע פניית פרסה בלי כל התראה מוקדמת. והשאלה היא, מה הדרך הנכונה להתנהג כשמתקרבים לאחד שכזה, איך לוודא שלא נהפוך לקישוט-צד לא חינני על הפח שלו? אני באופן אישי מאיט קצת, מתרחק ככל האפשר למרכז הכביש, מאותת באור הגבוה ומכין את עצמי לעצירת חירום. מה דעתכם, האם זו הדרך הנכונה? האם עדיף להאיט בצורה חדה יותר? משהו אחר אולי?

eldad-g

New member
תוסיף גם ציפצופים ולהוריד הילוך ע"מ

שיהיה יותר כח במקרה שתזדקק להאצת חרום אלדד

Tolki

New member
../images/Emo45.gif

ההאטה צריכה להיות במידה כזאת שבמקרה הכי גרוע, והרכב עושה את הפרסה, אתה תוכל להספיק לעצור לפניו מבלי לפגוע בו ובעצמך. חוץ מזה, אני עושה כמוך - מאט, עובר לחלק המרוחק של הנתיב ואף מצפצף כדי למשוך את תשומת לב הנהג.

xfwind

New member
../images/Emo8.gifאני יכול להעיד כאחד

ש"נכווה ברותחין ונזהר בצוננין". הבעיה היא שכ ל מי שנוסע ממולך הוא גם רוצח פרסתי מצוי בפוטנציה. שיעור מעלף.....

Shuchman

New member
MORM, הנה דוגמה לצפצוף יעיל

מסכים עם כל מילה כאן: להתכונן לגרוע מכל (התאמת מהירות והילוך, בדיקת נתיבי מילוט) אבל גם לצפצף! לא צריך צפירת היסטריה, מספיק "ביפ" קצר או כמה קצרים למשיכת תשומת הלב של נהג הרכב, ורצוי יצירת קשר עין. למה אני מפנה את ההודעה ל - MORM? כי הוא לא מצפצף מתוך עיקרון. העיקרון נכון - לא לסמוך על הצפצוף - אבל היישום לא תמיד נכון, כי לפעמים צפצוף הוא עזר נוסף, שחבל לוותר עליו. למה לא למנוע מראש את הארוע, גם אם התכוננת אליו ואתה ערוך לתגובה? כמו שנאמר: פיקח יודע לצאת ממצבים קשים, שחכם לא היה נכנס אליהם מראש. אתה פיקח, אבל אם תצפצף תהיה גם חכם. יש עוד מצבים מוכרים: לימינך נוסע רכב, והאיתות שלו שמאלה מופעל. האם הוא שכח אותו? האם הוא מתכוון לעבור מייד? האם הוא ראה אותי והוא מחכה שאני אתקדם ע"מ שהוא יוכל לעבור מסלול? במקרה כזה, ביפ קצר ולא אגרסיבי משפר את התקשורת ביני לבין אותו נהג, ויש יותר סיכוי שהוא יידע שאני שם מאשר, נניח, שימוש באור גבוה. זה נכון שאני אתכונן לזה שהוא ישבור עלי, אבל למה לא לשפר את הסיכוי שהוא לא? וכמובן: רכב עומד ביציאה מחניה ומחכה ליציאה לכביש; רכב מחכה בעצור; רכב עומד בצד הדרך, הנהג בפנים; ועוד הרבה הרבה מצבים, שאינם מצבי חירום (שאז אין כבר טעם לצפצף) אבל יש להם פוטנציאל להפוך לכאלה. סיכמנו?

Shuchman

New member
ועוד דוגמה לצפצוף יעיל, מהבוקר

בצומת בה אני פונה לכיוון העבודה עמדה הבוקר פקחית אחרת, לא זו שאני רואה מדי בוקר. מה אומר, ראיתי אותה מהצד, והיה שם וואחד פרונט... או מאמא...
"ביפ" קטן והיא הסתובבה לכיוון שלי. חבל"ז.
עכשיו אני הולך להמציא איזו תקלה באופנוע בדיוק בצומת (בתקווה שהיא עוד תשוב, ובתקווה שחברה שלי לא החליטה פתאום לגלוש לה בפורום
).

נתן.ל

New member
מנצל"ש: נהגי הפחיות האלה מתאבדים

בדרך לעבודה בבוקר, לשם שינוי אפאחד לא ניסה להרוג אותי ספציפית בנסיעה זו(כלומר, אולי ניסו אבל אני כבר לא שם לב אם זה לא מצליח). אבל מה, נהגי הפחיות מנסים בכל צורה שלא תיהיה להרוג אחד את השני, זה מדהים. היה אחד שנסע כאילו הוא אופנוע וזיגזג בפראות בין הנתיבים. היה אחד שהחליט שהוא יוצא לעקיפה אבל לא ממש מעניין אותו שהוא נוסע מקביל לרכב מצד שמאל, אז הוא פשוט שבר שמאלה ורק תושיתו של הרכב משמאל מנעה תאונה. נראה לי שהאידיוט אפילו לא שם לב שהוא כמעט נכנס במישהו, פחית, אפילו לא אופנוע. הייתה כמובן את נהג המשאית שהחליט שהכי טוב לנסוע 70 בנתיב השמאלי רק בגלל שאין לא זין לחזור לימני(אחרי שהוא עקף איזו זקנה בטרנטע).

M O R M

New member
לא ,לא סיכמנו בעניין הציפצוף.

שוב בעניין הציפצוף. ונניח שציפצפת והקוזינה(או קוזין) מדבר/ת בטלפון ולא שמע/ה אותך אז ... תסמוך על הציפצוף או לא ? איך תדע שהציפצוף עזר? זה כמו המערכון של הגשש (תעבור באמצע אם עברת זה שני אופנועים אם לא עברת זו מכונית) הכונה שלי שיכול להיות שאלף או יותר פעם הציפצוף יעזור ובפעם ה- 1999 לא יעזור - אז לא תעבור באמצע? הכל עניין סטטיסי. אם תצפצף מספיק פעמים וזה יעזור לך יתכן שמתי שהוא תתרגל שזה עוזר ואז תתאכזב.... רק הפרנואידים שורדים. אני מדבר על טווח של עשרות שנים ברכיבה. אז יכול להיות שאיזה עשר שנים ברכיבה זה לא מדגם מספיק מייצג של המצב הקיים. ותחשוב על זה. חוצמיזה אל תעשה אותי קיצוני לגמרי. אני מצפצף מידי פעם (לרוב סתם מתוך תסכול ולא מכוון שאני מצפה שיקרה משהוא.) לפעמים במצבי חרום אני מהסס אם לצפצף ומשתדל להתגנב שלא ירגישו. לא תמיד זה טוב להסב את תשומת לב הסביבה לקיומך בעקיפה. ברוב המקרים במהירויות שאינן עירוניות איטיות הציפצוף וההשקעה מיותרים לחלוטין. אולם אין מצב קיצוני שלא מצפצפים כלל בא לא ניסחף...

malganis

New member
או, סוף סוף.

ואני מצטט: "ברוב המקרים במהירויות שאינן עירוניות איטיות הציפצוף וההשקעה מיותרים לחלוטין."
עכשיו רק תסכים שלא בכל מצב קופצים מהאופנוע מיד כשמשהו מתחיל להשתבש. ובא לציון גואל.

קטעים../images/Emo6.gif

קורא לי לפעמים שאני בלי כוונה מתבלבלת בין הכפתור של הצפצפה לסטרטר:)) פעם הבהלתי 2 נשים שהלכו על המדרכה עם התינוקות שלהם והתחלתי לצחוק. חחחחח זה היה גדול, גם אני נבהלתי....

malganis

New member
זה לא מוסרי להבהיל תינוקות.

מה את צוחקת ? ואם הן היו חרדיות ? היית מבהילה תינוקות של בית רבן ? היו גדלים ילדים חרדים

חרדיות??.? נקודת חולשה שלי

אין מצב שהייתי מבהילה חרדיות:) נשבעת שלא הייתי מתבלבלת בין הסטרטר לצפצפה:) חולה עלייך מלגניס:))))

Shuchman

New member
היתה גם נקודת חולשה שלי פעם...

אין כמו ה"לוק" החרדי, ואין כמו לקבל את המתנה ארוזה היטב. למה הזכרת לי את זה? קיוויתי שנגמלתי כבר...

Shuchman

New member
אז צימצמנו את גדר המחלוקת

הסכמנו שמדי פעם גם אתה מצפצף. הסכמנו שאי אפשר לסמוך על הצפצוף. מה שנשאר במחלוקת הוא זה: לדעתך, צפצוף הוא הרגל רע, ולא רק שהוא לא מועיל, הוא עלול גם להזיק. לכן כדאי להמנע ממנו ככל האפשר. לדעתי, צפצוף הוא תוספת בטחון, שאם לא יועיל לא יזיק, וברוב המקרים הוא מועיל, וחבל לוותר על התועלת שבו. לא חשבתי עד היום על זה שצפצוף עלול להיות הרגל רע, אני צריך לבשל את זה בראש. מאחר שנסיוני על הכביש מצומצם הרבה יותר משלך, עם הפסקה מאד ארוכה באמצע, אני מתייחחס בכובד ראש למה שאתה כותב. אני רק מקווה שלא אאלץ להסכים איתך אחרי שהמציאות תתרסק על פני...

malganis

New member
לדעתי אתה הצודק ../images/Emo11.gif

ולשנינו יחד יש יותר שנים ממנו. (זה בהנחה ששנה ביזבוז אופנוע נחשבת אצלו כשנה רגילה...)

למעלה