זהירות - נוכלים

זהירות - נוכלים

קיבלתי לפני כמה דקות שיחת גוביינה מטלפון סלולרי. מכיוון ששני הילדים שלי לא בבית כרגע, וחשבתי שאולי קרה להם משהו לא צפוי, הסכמתי לקבל את השיחה. לקו עלה מישהו (ערבי לפי הקול) , ובטון סמכותי אמר לי שהוא נציג בזק, שיש לי שיחה בינלאומית ושהצד השני אמר זה חשוב. הוא נתן לי "קוד" כדי "לקבל" את השיחה . ה"קוד: הזה מעביר את השליטה לטלפון שלי אליו והוא יכול באמצעותו להוציא במרמה אלפי שקלים ( מתחלק בעלות השיחה עם נוכל במדינה אחרת). כמובן שלא הפעלתי את הקוד. למרות שיש לי את כל הפרטים, בזק סרבו לטפל בתלונה ואמרו לי ללכת למשטרה. זה די צפוי, כי מנוכלות כזו הם רק מרוויחים...

תודה על האזהרה

בינתיים הטלפונים הבלתי מוכרים שהיו לי בערבים האחרונים הסתכמו בהודעה מוקלטת המפרסמת סופרמרקט בסביבת הבית, וניסיון להציע לי מנוי "אטרקטיבי" לתאטרון החאן. יצאתי בזול

מוגג

New member
הקוד שאת מתקתקת הוא "עקוב אחריי"

למספר של המטלפן האלמוני. כך יכולים בני משפחתו מחו"להתקשר למספר שלך בשיחת גוביינא, ולשוחח על חשבונך עם ההוא שהעברת אליו את השיחות.

אלי ו.

New member
אני חשבתי שזה פשוט יותר

הקוד הוא "עקוב אחרי" למספר בחו"ל. כך בני המשפחה בארץ יכולים להתקשר למספר שלך בארץ ולדבר עם חו"ל בעלות של שיחה מקומית. מה שלא ברור זה למה מישהו יסתבך בפלילים כשעלות שיחה בינלאומית זולה יותר משיחה בסלולרי?

אלי ו.

New member
צודק

בדקתי ושיחה של שעה למצרים תעלה למנויי 018 בסביבות ה 50 שקל. זה לא יותר זול משיחה לסלולרי אבל עדיין נראה לי שלא מצדיק את ההסתבכות. צריך לזכור שנוכלויות כאלה לא מחזיקות הרבה זמן, ברוב המקרים המרומה שם לב ששיחות טלפון מחברים ובני משפחה מגיעים לארץ זרה (האללו מיוקול, מי הערבי שעונה לטלפון שלך?) כך שאי אפשר להרוויח הרבה כסף מהענין. שיחות שמנצלות את הרמאות יתבצעו בד"כ מטלפונים ציבוריים, קשה לי לדמיין אנשים מנהלים שיחות של שעות מטלפונים ציבוריים.

הו תמימות קדושה הו

זה הולך ככה: מר ישראל ישמעאלי שוכר לו קו המיועד לכאורה לשיחות ארוטיות חובקות עולם בקירגיזיסטן. עלות השיחה בקו הארוטי היא נגיד, 10שקלים לדקה, מתוכם מקבל מר ישמעאלי 5 שקלים והיתר מתחלקים בין בזק, בזק בינלאומי או ספק אחר ובין חברת הטלפונים הקירגיזסטנית. במקום לטרוח ולרשת את הקו הקירגיזסטני לארץ הקודש, לשכור סטודנטיות למשחק שיאנחו, יגמרו (בבניין קל וובניין פיעל) יסיימו, יתנשפו ויתגססו בעבור 50 ש"ח לשעה בתוספת דמי הברא דמי מחלה, דמי חופשה , קרן השתלמות ביטוח לאומי ועוד לשלם מיסים שונים, עושה מר ישמעאלי את מעשה הנוכלות הבא: בערך ב11 בלילה הוא מתקשרשיחת גוביינא אל תמה ונישלמת, הנ"ל מקלידה את הקוד שהיא מקבלת שמבצע הפניה של הקו שלה. כעבור דקה מתקשר אליה מישהו , היא חושבת שזוהי השיחה הבינלאומית. המישהו מציג את עצמו ומתברר שכנראה נפלה טעות. תמה ונישלמת אינה חושדת בדבר. בחצות מתקשר ישמעאלי אל המספר הקירגיסטני ע"ח תמה ונישלמת. הבה ונעשה חשבון קל - עשרה שנפלו בפח כפול 5 שקלים לדקה = 3000ש"ח לשעה. שאתם תמימים כבר אמרנו?

diday

Member
משהו לא ברור לי

אם תמה ונישלמת מכניסה קוד "עקוב אחרי", כיצד היא יכולה לקבל את השיחה הבאה שאמורה להפיג את חשדותיה?

shellyland

New member
קיבלתי מלא פעמים

מיילים שמזהירים אותי מפני מעשה נוכלות שכזה, אבל מעולם לא שמעתי יד-ראשונה על מישהו שזה באמת קרה לו.
על האזהרה!

למעלה