זהירות משבר

זהירות משבר

זה מפליא איך זה קורה בדיוק כשאתה בטוח שהכל טוב וכשאתה מסתכל מסביב וכולם נפרדים חוץ ממך. ואז פתאום בלי הודעה מוקדמת אתה מגלה שחיית באשליה עיוורת. היום הסתבר לי שאישתי "סיפרה לי סיפורים" משך שנה וחצי ועשתה הצגות כאילו היא מנסה למצוא עבודה כשאני מנסה לעזור לה כשבעצם היא העדיפה להתעצל ולשבת בבית ולא לעשות כמעט כלום. שנה וחצי שאני מספק לה את כל התנאים כדי שתוכל למצוא את העבודה שהיא רוצה לעשות בלי לחץ ובלי פשרות. שנה וחצי שאני משלם על הלימודים שלה מתוך תקווה שזו תהיה השקעה משתלמת בטווח הרחוק. שנה וחצי שאני חורק שיניים והולך לעבודה שאני מזמן לא אוהב רק כדי לתת לה את הבטחון והנוחות לעשות את הדברים בדרך שלה בלי לחץ. שנה וחצי שאני חולם על היום שאני אוכל לעזוב את העבודה בלי לחץ כי אני אדע שעדיין אחד מאיתנו עובד ואני יכול לקחת חופש של כמה חודשים ולחפש לעצמי עבודה אחרת בלי לחץ. שנה וחצי של אשליות והבטחות עד הבוקר כשענן האשליה הזה התפוצץ. ואני לא יודע על מי לכעוס קודם. עלי על האמון שנתתי בה ועל העיוורון שלי או עליה ועל החוצפה שלה להמשיך ולא לעשות כלום כשהיא רואה איך אני חוזר כל לילה מהעבודה. למרות שאין שום גבר זר בסיפור אני מרגיש נבגד נורא נבגד ומרומה .. נורא. לא יודע עדין מה אני מתכוון לעשות. כל כך הרבה הסכמתי לחכות, כל כך הרבה שמעתי "עוד כמה חודשים יהיה יותר טוב", שכבר אין לי כח יותר. אין לי עוד קרדיט לתת. אין לי כח להבטחות, אין לי כח. פשוט אין לי כח. עכבר

חוסר כנות

חוסר כנות בזוגיות הוא לדעתי דבר חמור. לכל אחד מבני הזוג הזכות למרחב הפרטי, אך דברים שחשובים לשניכם (וזה אחד מהם) צריכים להיאמר במפורש. לדעתי, כדאי לך לנסות ולברר מדוע העדיפה זוגתך להסתיר ממך את העובדות לאשורן. האם ייתכן כי בהזדמנויות קודמות הגבת בחריפות או בחוסר הבנה ותמיכה? אולי גערת בה או אמרת שאין לך זמן להתעסק בבעיות שלה?

אני חושב שבדיוק להיפך

אני חושב שבגלל שהייתי כל כך גמיש ונתתי לה לעשות את הדברים בדרך שלה ובזמן שלה, היא גילתה שלא צריך להתאמץ והעדיפה לעשות מעט ולגלגל עיניים כששום דבר לא התקדם וכששום דבר לא זז. כמו שאמרתי, יש דברים שאני מאשים את עצמי בהם. אחד מהם הוא עודף הבנה ורכות ולא חס וחלילה חוסר הבנה וחוסר תמיכה. סביר להניח שעכשיו אני אהיה פחות רך ועדין ופחות סובלני ל"סיפורים" שלה. מה לעשות, עונת המשחקים הסתיימה. הגיע הזמן לעבוד. עכבר

עכבר....

קוראת את מה שכתבת ו.... איזה ענן של אשליה התפוצץ הבוקר? ???????????????????????????????????????????????????????? קוראת את ה"אין לי כוח " שלך בסוף ההודעה, שאומר הרבה. אתה יודע, גם אני לומדת, ובעלי מפרנס יחיד ומי כמוני יודעת כמה שזה לא קל וכמה שהצד השני נותן מעצמו בשביל זה (סבלנות ואיפוק). עכבר, אולי היא נמצאת בסביבה של חברות שלא עובדות וזה נותן לה לגיטימציה לישיבה בבית (ולכן צריך להסביר שכל אחת ואחת היא אינדיבידואל ומה שטוב לאחת לא טוב לאחרת). אולי היא איבדה מהביטחון שלה אחרי שתקופה היא לא עבדה, והיא חוששת לצאת שוב לדרך... ( צריך לחזק ולדובב). אולי דברים אחרים מונעים ממנה (צריך לנסות להבין). מה שלא יהיה, אל תאבד את אורך הרוח...

michal24

New member
לגמרי מבינה את התיסכול שלך ...

אני חיה עם בן זוג שמלמד מחשבים, ובתור שכזה עובד על בסיס שעות. הוא אומנם מרוויח יפה מאוד, אבל היות והוא מלמד אקדמאי, לא מורה בבי"ס או משהו, הוא מלמד בקושי 20 שעות בשבוע, ככה שמה שיוצא בסוף החודש זה אל הרבה במיוחד. והוא יכול ללכת ולמצוא עוד עבודה נוספת למלא קצת זן וכסף, אבל נוח לו שלא. הוא התרגל לפינוק. ואני קורעת את התחת במשרה מלאה. הקטע הוא שהוא, בגלל שהוא מרוויח מאוד יפה לשעה (יותר מ 100 ש"ח!) יוצא לו להרוויח אפילו קצת יותר ממני שעובדת 45 שעות בשבוע, והוא אומר שהיות וכך אין לי מה לבוא בטענות. זה נכון כשאתם אומרים לעכבר תנסה להבין מאיפה זה בא והכל, אבל זה עדיין מעצבן נורא ומתסכל נורא, ובסופו של דבר יש פה גם את האלמנט של הנוחות והפינוק.

פלסטיק

New member
או אולי פשוט מנוצל?

מרגיש שמשתמשים בך בצורה לא הוגנת? בגידה היא לא רק קיום יחסים עם גבר אחר, בגידה היא קודם כל באמון. אני חושב שלפי מה שאתה רושם כאן הרגשתך בהחלט מוצדקת, אבל אולי כדאי שתתעמת איתה בנושא, אולי היא רואה את זה אחרת?

adam33

New member
ולא הקפדן מלמד..

בהנחה שהיא אינה מסתירה קשר או משהו אחר. כתוב במקורות שבעל אינו צריך להיות קפדן מה הכוונה גם בדברים היומיומיים שמה לא יספרו לו דברים ואז יש חשש שהנזק יהיה רב מעל לתועלת ולכן גם במציאת עבודה צריך לבצע יחד איתה מנסיון אצלי דחפתי אותה לחפש במקומות שונים כאילו שאני יודע הכל והיא לא אהבה את זה כלל וזה עצבן אותה לאחר מכן הרפתי היא ניסתה וניסתה ולא מצאה רק כאשר היא מיוזמתה ביקשה שוב את העזרה זה היה אחרת עודדנו אחד את השני שווקנו אותה ביחד למקומות עבודה חברים עזרו לחפש והתוצאות לא אחרו להגיע כיום היא מרוצה ולא מאמינה שהיא מצאה עבודה טובה ללמדנו שעבודת צוות תמיד מצליחה וזה כל עוד שהצוות רוצה לעבוד יחד...

הי, אל תישבר ../images/Emo140.gif

קודם כל תשתה מים ותירגע, כל משבר - הזדמנות ללמוד משהו, שיעור באסרטיביות- מהיום אתה יכול לקבוע כללים חדשים- לעמוד על שלך- קודם כל לברר בדיוק את העובדות האם אתה אכן מנוצל? אז אם כן, יפה, אתה יכול לארגן את הדברים כך שלא תרגיש מנוצל לתת עד לגבול שבו אתה חש שזה יותר מדי, להוריד את העול המיותר ולא להסכים מעבר למה שהוגן, זכותך לדרוש יחסים של הגינות והדדיות (לדעתך) והכל אתה יכול להגיד לה ולהעמיד אותה במקום ללא כעס ותרעומת, שיהיה לך בהצלחה!!

למעלה