זהירות, מגיפה

TalReshef

New member
זהירות, מגיפה

בפורום להיסטוריה התחילו בשלב מסויים להיכנס אורחים בעלי כוונות אידיאולוגיות (גם אם חסרי ידע בסיסי בתחום בו הם דנים) שנכנסו לכל דיון והעמיסו את הפורום בדיעות לוחמניות, עם הזמן הם התרבו, נהיו רעשניים יותר ויותר, והפכו את הפורום הנעים והלמדני למרכז של קטטות והשמצות, בעיקר על רקע של יחסי דתיים וחילוניים. אני מזהה את המגמה הזאת כמתחילה גם כאן ואני גם מזהה ברוב המקרים שמות כותבים שכבר ידועים לי. מניסיון יש שני דברים שיכולים לעזור: - סינון ודילול הודעות על פי קני מידה ענייניים, וזה לשיקול דעתה של הנהלת הפורום - לשיקול דעת כולנו: להתעלם מגילויי בורות, אידיאולוגיה ופולמסנות לשמה ולא להגיב. כל הורה ומחנך יודע: כשהילד לא מקבל את מנת תשומת הלב לה הוא ציפה הוא נרגע.

ולנו היה פדי, אז מה?

אחד הדברים היותר יפים שמאפיינים את הפורום הזה הוא שמציפים ומחרחרי מלחמות למניהם לא מחזיקים פה מעמד הרבה זמן (חוץ ממני ומגנגי) או כי באיזשהו שלב נהיה להם משעמם פה (בכ"ז - תרבות!) או שהם לא מצליחים להבין את רמת התשובות שעונים להם. אני מסכימה איתך שיש הודעות שראוי להן שימחקו, בעיקר אם הן מכילות גידופים, תכנים לא חוקיים, קריאה להסתה או סתם העלבות אישיות. מצד שני, יש לזכור כי חופש הביטוי בפורומים הוא (כמעט) מוחלט וכי ישנה זכות להשמע גם לאלה שפחות חכמים. לגבי "חרם גולשים" (התעלמות מהודעות פולמוסיות עד שיעלמו) יש הרבה דברים לומר בעד השיטה הזאת ודבר אחד לומר נגדה: לפעמים, גם אם מישהו כותב שטויות איומות, התגובות אליו מכילות דברי חכמה וטעם וכולנו מרוויחים מהן. בקיצור - מציפים ושאר מטומטמים הם רעה חולה הכרחית (
) בכל פורום ובדרך כלל הטיפול בהם הוא בדרך של ברירה טבעית. אפילו בפדי. אחד הדברים היותר יפים שמאפיינים את הפורום הזה הוא שמציפים ומחרחרי מלחמות למניהם לא מחזיקים פה מעמד הרבה זמן (חוץ ממני ומגנגי). או כי באיזשהו שלב נהיה להם משעמם פה (בכ"ז - תרבות!) או שהם לא מצליחים להבין את רמת התשובות שעונים להם. אני מסכימה איתך שיש הודעות שראוי להן שימחקו, בעיקר אם הן מכילות גידופים, תכנים לא חוקיים, קריאה להסתה או סתם העלבות אישיות. מצד שני, יש לזכור כי חופש הביטוי בפורומים הוא (כמעט) מוחלט וכי ישנה זכות להשמע גם לאלה שפחות חכמים. לגבי "חרם גולשים" (התעלמות מהודעות פולמוסיות עד שיעלמו) יש הרבה דברים לומר בעד השיטה הזאת ודבר אחד לומר נגדה: לפעמים, גם אם מישהו כותב שטויות איומות, התגובות אליו מכילות דברי חכמה וטעם וכולנו מרוויחים מהן. בקיצור - מציפים ושאר מטומטמים הם רעה חולה הכרחית (
) בכל פורום ובדרך כלל הטיפול בהם הוא בדרך של ברירה טבעית. אפילו בפדי. אחד הדברים היותר יפים שמאפיינים את הפורום הזה הוא שמציפים ומחרחרי מלחמות למניהם לא מחזיקים פה מעמד הרבה זמן (חוץ ממני ומגנגי). או כי באיזשהו שלב נהיה להם משעמם פה (בכ"ז - תרבות!) או שהם לא מצליחים להבין את רמת התשובות שעונים להם. אני מסכימה איתך שיש הודעות שראוי להן שימחקו, בעיקר אם הן מכילות גידופים, תכנים לא חוקיים, קריאה להסתה או סתם העלבות אישיות. מצד שני, יש לזכור כי חופש הביטוי בפורומים הוא (כמעט) מוחלט וכי ישנה זכות להשמע גם לאלה שפחות חכמים. לגבי "חרם גולשים" (התעלמות מהודעות פולמוסיות עד שיעלמו) יש הרבה דברים לומר בעד השיטה הזאת ודבר אחד לומר נגדה: לפעמים, גם אם מישהו כותב שטויות איומות, התגובות אליו מכילות דברי חכמה וטעם וכולנו מרוויחים מהן. בקיצור - מציפים ושאר מטומטמים הם רעה חולה הכרחית (
) בכל פורום ובדרך כלל הטיפול בהם הוא בדרך של ברירה טבעית. אפילו בפדי.

מוגג

New member
פחחחחחחחחח

כשהתוכן והצורה משתלבים אין מסתר הפוך יפה מזה.

TalReshef

New member
רשמתי לפניי

את הזילזול בפורום היסטוריה (כאן אצלנו, יו נואו, תרבות) העתיד לפנינו, ניפגש בשביעיות עד כאן החטא, ואיה השופטת?

nutmeg

New member
זלזול?

ועוד בפורום היסטריה?... אההה, סליחה, היסטוריה? לא בבית ספרינו. פה קמים למורים, אומרים "המורה" ועוד בהתנדבות מנקדים לפעמים אפילו שלא מבקשים מאיתנו. ועכשיו ברצינות. אני לא "שמעתי" זלזול. אבל כנראה הנושא בנפשך כך שדעות אחרות נתפסות כמזלזלות. God knows כמה פעמים אמרו לי שאני מזלזלת ומתנשאת בעוד אני חשבתי לתומי שעניתי באופן ענייני לחלוטין. קשה, קשה בלי פרוזודיה!

למעלה