זהירות באויר

Ron Miasnikov

New member
זהירות באויר

שוטטתי ב dropzone.com ומצאתי שרשור שהחל ב 2003, העוסק בהתנגשות תוך כדי freefly. צנחן אחד נותר משותק והשני יצא בפגיעות קלות. השרשור צף ועלה כשמישהו הוסיף את הוידאו המזעזע של המקרה הנ"ל. אמנם מדובר בשני צנחנים טובים ומנוסים, אך תאונות כאלה קורות גם אצל מתחילים.. מצד אחד אני שוקלת אם להעלות את זה כאן - לא להפחיד ולזעזע את העולם שיחשוב שצניחה זה נורא מסוכן מצד שני - חשוב חשוב חשוב (!!!) לראות כי רק אז מבינים למה יש להקפיד על כל מיני כללי אצבע כשיוצאים לצניחות בקבוצות.. - למה לא "לקפוץ מעל הפופיק" כשמתכננים קפיצה - למה לא למהר לצנוח עם צנחנים שאינך מכיר ואינך יודע מה היכולות שלהם - למה לא למהר , במיוחד במימד חדש, לבצע תרגולות שאיננו מיומנים בהם בקרבת צנחנים אחרים - לזכור שב FF המהירות היא של אוטו על אוטוסטרדה באיטליה רק בלי שריון הפלדה מסביב.. כבר טחנו את הנושא ודנו בו רבות בכל מיני פורומים. זוהי רק תזכורת מאד ויזואלית.. ההודעה הראשונה מסכמת את האירועים. הוידאו נמצא בהודעה האחרונה בשרשור. לראות ולהפנים! צניחות בטוחות רון

it am ar

New member
צירוף מקרים...

בדיוק מוקדם יותר גם אני נתקלתי באותו מקרה בדיוק. הגעתי לדף היוטיוב של הצנחן הנפגע: http://youtube.com/user/llewlocsirhc חוץ מסרטון הפציעה המזעזע יש שם גם כמה סרטונים מאד קשים על החיים שלו אחרי הפציעה. אמנם הפסקתי לצנוח כבר מזמן אבל למי שעוד צונח - תשמרו על עצמכם.

terra7

New member
מזעזע... ../images/Emo12.gif

ומפחיד! תזכורת ממש לפני הנסיעה הראשונה שלנו ל-DZ קולומנה. זה מזכיר שלא נשכח במה אנו עוסקים וכמה צריך להיות מפוקסים. לא מזמן אני ויואש היינו בכמעט התנגשות. את המסקנות הסקנו כבר אז, ותמיד כדאי לרענן. עכשיו אני יותר מודאג משהייתי לקראת הנסיעה... זה טוב או לא טוב?!

FlyingMoo

New member
כל הכבוד רון! מאוד חשוב. לראות ולהשכיל!

לעיקרו של עניין. טפשות מתוגמלת בכאב. ראו והחכימו. השמיים יהיו יותר בטוחים ככה. -Moo

Ron Miasnikov

New member
אני מסכימה בעניין הטיפשות בדרך כלל

אלא שבמקרה הספציפי הזה לא היה מדובר בטפשות אלא תאונה אכזרית ומצערת שני הצנחנים היו מאד מנוסים ושולטים באויר (רואים את זה בסרט השני, שם רואים את כריס במנהרה) אבל טעויות קורות והן עולות ביוקר. אם זה קורה לטובים שבצנחנים זה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו.. שימו לב! ושרון - אל תפחד מהפחד. ביום שתפסיק לחשוש כדאי שתפרוש הפחד רק מזכיר לנו מה שלמדנו ולא לקחת שום דבר כמובן מאליו בטח לא את מה שאנחנו יודעים ובעיקר את מה שאנחנו לא יודעים. רון

yanivw

New member
ממש מנוסים...

כ"כ מנוסים (כמעט כמו אולב) עד כדי כך שמרשים לעצמם לצנוח בהד דאון בלי קסדה ודייטר... (גם כשאולב עושה את זה זה עדיין צורם בעיין). זה לעניות דעתי, של צנחן שלא יודע הד דאון (אבל מבין כמה זה מסוכן).

noamk

New member
הבדל קטן.

שמישהו צונח בלי קסדה - הוא מסכן את עצמו בלבד. ואם מישהו רוצה לסכן את עצמו - שיהיה לו לבריאות. כמות הצניחה והנסיון לא חשובים בכלל. ודרך אגב אולב ונסיון - תבדוק למה אולב נעדר מאליפות העולם 2005......

miss loulou

New member
זהירות באוויר

אני חייבת להודות שהסרט היה קשה לצפיה ולקח לי כמה רגעים להתאפס על עצמי. וגם אני ישר חשבתי על רוסיה...ועל הבטיחות. הסכנה לא נמצאת בוודאי רק בFF מהרגע שאנחנו ממריאים ,הסכנה נמצאת חייבים,חייבים להיות סופר ערניים, לקחת אחריות אישית,ולא לשכוח אפילו לרגע קצר שמדובר על ספורט שאפשר להרהג,וגם להרוג אחרים... שמרו על עצמכם. כל אחד לעצמו ואלוהים לכולם...

למעלה