"זהירות, אינטרנט"

e-magine

New member
"זהירות, אינטרנט"

זוהי כותרת של כתבה מאת יובל דרור בעיתון דה מרקר. מסתבר שמשרד התקשורת פירסם הודעה, לפיה היא שינתה את תנאי הרישיון של ספקיות האינטרנט כך שאלו יהיו מעתה מחויבות להפיק עלוני מידע לציבור שבו יוזהרו הגולשים מתכנים "בלתי הולמים" (לקטינים). מחבר המאמר מתרעם על כך שמשרד התקשורת מחייב דווקא את הספקיות, שמן הסתם אינן אחראיות לתוכן וכן שואל מדוע יש לחייב דווקא ספקיות אינטרנט להוציא עלוני אזהרה ולא לחייב גופים כגון הרשות השניה לרדיו ולטלוויזיה, גלי צה"ל או בעלי הוידאומטים. אני חולק על דעתו של מחבר המאמר, וסבור ש: א' להזהיר לא מזיק אף פעם. אם הוא חושב שיש עוד גופים שיש לחייבם להזהיר מפני התכנים, בבקשה, שיגיד את זה. ב' האינטרנט הוא מדיום חדש יחסית שהרבה אנשים לא מכירים אותו ואין להם מושג בו. אולי זכור לכם הסיפור שסיפר לנו מלנכולי מן, על ההורים שסיפרו לו שהילד שלהם "יושב כל הלילה ולומד באייסיקיו". ג' הזהרה באמצעות הספקיות היא דרך יעילה וכנראה אין דרכים יעילות יותר. שכן כל מי שיש לו חשבון אינטרנט, יש לו ספק. לגבי הטלוויזיה, המצב שונה, ניתן להעביר את ההזהרות דרך הטלוויזיה בצורה יעילה ע"י פרסומות וע"י אייקונים לסיווג התכנים לפי גיל וכמובן, ניתן לקודד ערוצים. באשר לווידיאומטים, ניתן כמובן להציב שלטי אזהרה על המכונות ואינני בטוח בכך כי אני לא משתמש במכונות האלה, אבל כדי להזמין סרט יש צורך בכרטיס אשראי וניתן כמובן להגביל בכך את ההזמנות למזמינים מבוגרים. מה דעתכם?

ראשית, לינק יעיל יותר לכתבה:

"זהירות, אינטרנט!" - מאת: יובל דרור,The Marker , 03.05.04 (מכיוון ש ב - The Marker ניתן לקרוא רק ע"י רישום מראש - עדיף לתת קישור לגירסה להדפסה, שהיא פתוחה לקריאה) שנית, אני מסכימה אתך. יש משהו אליטיסטי ולא מחובר למציאות בדבריו של יובל דרור: "צריך להיות וענונו, שנכנס לכלא בתקופה שהרשת לא היתה יותר משיגעון של כמה אנשי אקדמיה, כדי שלא לדעת שבאינטרנט ישנם 'תכנים בלתי הולמים'. האם יש היום מישהו בישראל שמתחבר לאינטרנט כי הוא סבור שמדובר ברשת המציעה מידע אנציקלופדי סטרילי? האם יש הורה שאינו יודע שבאינטרנט מופיעים תכנים פורנוגרפיים? הייתכן שיש בעיה בלוח השנה של המחוקק הישראלי ולתומו הוא סבור שהשנה היא 1994 ולא 2004?". לא, לא צריך להיות וענונו כדי להיות זר לאינטרנט. ולא צריך להיות ישראלי בשנת 1994 כדי לא להכיר את הרשת, או אפילו לא להיות בעליו של מחשב ביתי. כנראה, שיובל דרור שכח מהמושג "פער דיגיטלי". ופער דיגיטלי זה לא רק פער בין אלה שיש להם לאלה שאין להם. זה גם הפער בין אלה שיודעים להפיק תועלת מהמחשב ומהאינטרנט, לבין אלה שמשתמשים בכלים האלה בצורה מוגבלת למדיי. אגב, יכול להיות שהילד באמת למד ב- ICQ כל הלילה. השאלה היא רק מה...

סרפד

New member
הרבה ילדים שיושבים כל הלילה מול

האייסי מדברים לאו דווקא שיחות אירוטיות. צריך שההורים יהיו מודעים, אבל גם שלא יהיו פרנואידים. כל מה שחסר לנו זה הורים פרנואידים שיתלבשו על הילדים בגלל שיהיו בטוחים שהם מסתובבים שעות באינטרנט רק בשביל פורנו. יותר ילדים שיהיו מסוכסכים עם המשפחה ויסבלו מדיעות קדומות. אני מנסה לדמיין איך היתה מגיבה המשפחה שלי אם הייתי עכשיו בת 15 והיו מסתובבות כל האזהרות האלה ביחס ל"תכנים בלתי הולמים". אני מתארת לעצמי שאמא שלי היתה מאמינה לי ותומכת בי כרגיל, אבל אבא שלי היה מנתק לי את האינטרנט ומוצא עוד סיבה ל... איך נקרא לזה? לבקר אותי בלהט. יחד עם עוד כמה במשפחה. צריך לשמור על פרופורציות, ואם רוצים להגביר את המודעות צריך לעשות את זה ביחד עם הצדדים החיוביים. זה גם לא כאילו לקטינים אין גישה לפורנו גם בלי האינטרנט.

סרפד

New member
הקדמת אותי

התכוונתי להעלות את הנושא בפורום אחרי שנתקלתי בידיעה בהארץ. לדעתי יש הבדל בין האינטרנט לבין הטלויזיה והרדיו דווקא בגלל שלספקי האינטרנט אין שליטה על התוכן, בניגוד לתחנות הטלויזיה והרדיו שקובעות מה ישודר בהן. אבל זה באמת דומה לבזק - גם דרך הטלפון יש גישה לתכנים "בלתי הולמים" לקטינים כמו שיחות וסיפורים אירוטיים, אבל משום מה את בזק לא ניסו לחייב להוציא "אזהרה לציבור". אני מסכימה שהאינטרנט הוא מדיום חדש יחסית ושחשוב לידע הורים וילדים ביחס לסכנותיו, אני מתכוונת יותר לפדופילים וטרוריסטים שמנצלים את האינטרנט כאמצעי קל לפתות קורבנות פוטנציאליים למפגש. אבל מי צריך להזהיר את הציבור וגם באיזה אופן זה צריך להיעשות ולגבי מה - אלה כבר שאלות אחרות. לחייב את ספקי האינטרנט מזכיר לי את החיוב של חברות הסיגריות לפרסם על העטיפה שהעישון מזיק לבריאות. זה נראה לי חלק מהקמפיין האנטי-אינטרנטי (כן, "ישות" מעורפלת עדיין). כל חוברת שמיידעת את הציבור צריכה לכלול גם את שלל היתרונות והצדדים החיוביים של האינטרנט. הרעיון הזה נראה לי יותר כמו לחייב את הספקים להצהיר על ה"עטיפה" ש"האינטרנט עלול להזיק לבריאות" כדי להרתיע משתמשים פוטנציאליים. זה יוצר דימוי שלילי לאינטרנט. הדרך הנכונה להזהיר היא לדעתי יותר באמצעי התקשורת הקיימים. אני גם חושבת שיותר אנשים מודעים לאפשרות החשיפה לפורנו באינטרנט מאשר לאפשרות החשיפה לתכנים אירוטיים בטלפון. זה קיבל יותר התייחסות בתקשורת וגם מפה לאוזן. למעשה, יש יותר מדי אנשים שחושבים שזה כל מה שיש באינטרנט.

e-magine

New member
אני לא מתווכח

אני בעד שיזהירו בכל דבר. שיזהירו על סיגריות, שיזהירו בטלוויזיה, שיזהיר את מי שקונה מכונית שמכונית היא כלי קטלני, שיזהירו אותו כל פעם, כשהוא עובר טסט שנתי, שיזהירו בכניסה לאתרים, את בעצמך סיפרת לנו מה עבר עלייך כשלא הזהירו אותך, ונתקלת בתמונות של גופת רנטיסי או מישהו מרעיו. אם היו מזהירים אותך, היית בוחרת אם להיכנס או לא. ברור שמי שמחפש פורנו, ימצא. אני יותר דואג לאילה שלא מחפשים. האמת היא שאני גם לא כל כך דואג לבני ה 15, אני דואג יותר לבני ה8.

סרפד

New member
גם אתה צריך להזהיר ../images/Emo13.gif

אתה יודע, "טריגר", כמו בפורומי תמיכה נפשית כשמתייחסים למשהו שעלול להחיות טראומות ישנות. אגב, זה לא היה רנטיסי. גם את שרידי רנטיסי ראיתי בלי אזהרה בעמוד הראשון של איזה בלוג, אבל לפחות זה היה "מחובר" לאבזרי לבוש שגרמו לזה להראות כמו גופה שלמה. גם זה היה מראה קשה שהייתי מעדיפה לא לראות, אבל התמונה שעכשיו עוררת את זכרה היתה תמונה הרבה יותר קשה, ולא של אחד כמו רנטיסי אלא של מחבל מתאבד צעיר מאד. צריך איזה שיתוף פעולה בנוגע לתכנים "בלתי הולמים" או קשים מכל הסוגים, בין הרשויות, בעלי האתרים וההורים. גם לא כל בעלי האתרים מודעים לזה, חוץ מהתחום של פורנו. כבר יש איזו מידה של שיתוף פעולה במנועי חיפוש שמדרגים אתרים לפי התאמתם לגילאים אבל זה צריך כנראה להתרחב. אני מאמינה שגם לרבים מבעלי אתרי הפורנו יהיה אינטרס בזה כי זה נותן לאתרים שלהם יותר לגיטימציה - הטענה המרכזית נגד אתרי פורנו רגיל (כלומר, מין בין אנשים בוגרים בהסכמה, בניגוד לאונס, פדופיליה, אונס של בע"ח וכו') היא החשיפה של קטינים, ואני מסכימה איתך שהדאגה היא ביחס לילדים ולא לבני 15. אבל מה בדיוק אפשר לעשות בין כה וכה נגד קבצים שמופצים על בסיס לא קבוע בפורומים, רשימות דיוור, בדואל וכו'? כלומר, באתרים ומכתובות שאינם ידועים כמקורות פורנו קבועים באופן שאתה יכול לזהות ולחסום. גם אם ההורים מודעים לזה מה הם יכולים לעשות? אני לא מתנגדת לעצם הגברת המודעות לנושא, אני מתנגדת רק להצגת האינטרנט באופן שלילי מדי, לדעתי כל מיני כתבות וסדרות בטלויזיה מתמקדות יותר מדי בפן של מין והיכרויות באינטרנט כאילו זה הדבר היחיד שעושים בו. אם כי היתה איזו טלנובלה בה הודעה שקבלה הגיבורה בדואל הפעילה איזו התניה שהושתלה במוחה לפני כן בהיפנוזה (לא דרך האינטרנט) וגרמה לה לירות בגיבור. לא בדיוק "כשהארי פגש את סאלי". אתה חייב להודות שלפחות לתסריטאי הטלנובלות לא חסר חזון בתחום הוירטואלי...

e-magine

New member
לא חשבתי על זה...

אבל אם כבר אנחנו באזהרות
נראה לי לא הכי בריא לשבת ולכתוב בפוומים ב 3:30 לפנות בוקר.

סרפד

New member
כמו שאמר המחקר

על התמכרות בני נוער (באחת ההודעות באחד הדפים הקודמים בפורום איפשהו) - יש קשר בין הפרעות שינה לבין התמכרות לאינטרנט, אבל לא האינטרנט הוא שגורם להפרעות השינה, אלא הפרעות השינה הן אלה שתורמות להתמכרות, כך ניתן להסיק מן המחקר. אני "ציפור לילה" מלידה, כלומר גם כתינוקת התקשיתי להרדם בערב, בשעות בהן תינוקות בד"כ נרדמים. מאז ומתמיד הייתי יותר ערנית בלילה והיו לי קשיים עצומים להתעורר בבוקר. כל זה מצביע על "שעון ביולוגי" שונה, יש אנשים כאלה, אתה יודע. גם "היממה הטבעית" שלי ארוכה בהרבה מ- 24 שעות, משהו כמו 32 שעות, שזה גם תופעה ביולוגית (שאמנם סותרת קצת את הראשונה - תחום השינה ב"יממת" ה- 32 שעות לא תמיד נופל בלילה כמובן). למה אני מספרת את זה? כי הרבה פעמים מעירים לי על השעות. זה נראה מופרע, אבל למעשה זו תופעה ביולוגית - יש אנשים שהם "ציפורי לילה" מטבעם. אפשר לשנות דפוסי שינה אם יש צורך (כדי לקום ללימודים, לעבודה וכו'), יש אפילו טיפולים הורמונליים, אבל זה לא קל וגם "ציפורי לילה" בהרבה מקרים מתפקדים פחות טוב בבוקר והתפוקה שלהם יותר נמוכה. בגלל זה יש הרבה מקומות עבודה שמאפשרים גמישות בשעות העבודה כי יש מודעות היום לכך שאנשים שונים מגיעים לשיא התפקוד והתפוקה בשעות שונות ואינידיבידואליות, אז במקום להלחם בזה החליטו לפעול בדרך היעילה ביותר להגברת התפוקה.

xslf

New member
גם אני ציפור לילה ../images/Emo13.gif

וגם אצלי זה מאז שהייתי תינוקת. אמא שלי מספרת כשוויתרתי על הנקה אחת, זו הייתה ההנקה בבוקר- ההנקה בלילה נשארה לה... בתיכון, שנאתי כששמו את שיעורי מתמטיקה בשיעור הראשון של היום, כשאמורים להיות "רעננים". המוח שלי פשוט לא תפקד בשעות הללו. השבוע שלחתי כתב יד של ספר שכתבתי עבור הוצאת ספרים מסויימת. רוב הספר נכתב בין חצות לשבע בבוקר. אז הכתיבה פשוט זרמה. אם ניסיתי לכתוב בשעות "נורמליות", לא רק שהייתי ישנונית, אלא גם שאיכות הכתיבה הייתה הרבה פחות טובה.

סרפד

New member
את מספרת לי? ../images/Emo13.gif

אמא שלי עדיין נתקפת צמרמורות וזיעה קרה כשהיא נזכרת בצורך להעיר אותי כל בוקר לבי"ס, היא מתארת את זה כ"מבצע". היה צריך להתחיל להעיר אותי שעתיים לפני הזמן, להביא לי שתיה למיטה כדי לסייע בהתעוררות, להמשיך לחזור כל כמה דקות ולהעיר אותי מחדש בטענות וצעקות, עד שבסוף הייתי מצליחה להחלץ מציפורני השינה ולאחר רק בחמש דקות. ואז באה ההמצאה השטנית הזו - שעת אפס. מי האידיוט שהמציא את זה שילדים צריכים להיות בכיתה ב- 7 בבוקר?! אני חושבת שזה היה אחד הגורמים שתרמו לסלידה שלי ממסגרות. זה היה באמת סיוט נוראי שנמשך שנים על שנים, יום יום. לצורך העניין, "ציפור יום" צריך לדמיין לעצמו איזה נזק היה נגרם לו אם שנה אחרי שנה אחרי שנה, כל לילה, באמצע השינה הכי עמוקה שלו, ואחרי מעט מדי שעות שינה (כי אי אפשר להרדם מוקדם), היו מנערים אותו, צועקים עליו, מכריחים אותו לקום וללכת למקום שהוא מתעב. זה מנוגד לאמנת ז'נווה, זה מוגדר כעינויים. העבודה היחידה שהחזקתי בה מעמד לאורך זמן היתה במשמרת לילה. האינטרנט באמת אידאלי ל"ציפורי לילה" כי אין הגבלה על שעות הפעילות. גם אני פעילה וחדה יותר, בד"כ, בין חצות לשבע בבוקר, אם כי אצלי יש גם את ה"סוויץ'" המעניין של "יממה ביולוגית" ארוכה שמוסיף עוד קצת גיוון לבעית התאמת סדר היום שלי לסביבה. תודה לאל על האינטרנט!

למעלה