|זהירותשייט חדש

אלון 1234

New member
|זהירותשייט חדש

בשמחה רבה עברתי לפני מספר ימים את הטסט ועכשיו אני סקיפר. יש איזה שהוא אתר שבו ניתן למצוא כל מיני טיפים, דגשים, ארועים שקרו בעבר, או פה מנסיונכם בפורום? במהלך הלימוד אומנם שמעתי סיפורים אבל כמו שאומרים כל המרבה הרי זה מין המשובח. אני רוצה לשמוע או ללמוד עוד. בברכת הימאים! אלון

בת ים

New member
../images/Emo65.gifמזל טוב וברוך הבא ../images/Emo65.gif

קודם כל מזל טוב וכל הכבוד!!
אתה מוזמן לערוך חיפושים ולדפדף אחורנית בדפי הפורום, תוכל למצוא מידע, סיפורים והמון המון רקע מניסיון של שייטים מנוסים. כמו כן, אתה מוזמן לקרוא את קובץ המאמרים ולהכנס לקישורים השונים. כמובן שאתה מוזמן לשאול שאלות. נשמח לראותך בין כותבי הפורום.

מהעבר

אתה יכול לנסות ב- מגזיני שייט, מפגשי רציף עם חברים או פה באתר ובקישורים. אני ממליץ על אתר www.kaddar.com שבת שלום

מברוק ../images/Emo48.gif

הרבה שעות שייט. אני מצרפת לך את הפרק הראשון של "אבודים בים" מאת סמי-סוסו, אחד הסיפורים המרתקים שפורסמו כאן בפורום. בתיה - אפשר לאגד את כל הפרקים למאמר?

בחיפוש מתקדם

תכניס נושא "אבודים בים" בין התאריכים למשל 5/2002 - 8/2002 ותמצא את כל 11 הפרקים בינתיים הנה פרק 2 כל הזכוכיות שמורות לכותב

בת ים

New member
לצערי, לא ניתנה לי רשות לעשות

זאת בעבר.מסיבות השמורות ליוצר. אולי לאור הביקוש?

soso_sami

New member
אני שמח לראות שהכתבה הועלתה מהאוב

לצערי עדיין לא ניתנה לי הרשות לפרסום רשמי של התרגום הסיפור כאמור סופר לי בע"פ ע"י מרק כשפגשתי בו בשנת 92'. את הסיפור עצמו תרגמתי מתוך 13 כתבות בעיתון שמרק נתן לי כי התעצל לספר שוב ושוב הכל מהתחלה. בכל אופן יצרתי קשר עם מערכת העיתון ואני מקווה שלאחר שאקבל אישור רשמי אוכל לפרסם את הכתבות בעברית ואז אעשה זאת. בינתיים... חיפוש מתקדם יביא אותן לקוראים המעוניינים. סליחה ותודה

אפשר לעשות חיים יותר קלים

שלומלום לך, אינני נכנס לעניין זכויות היוצרים, אך אם כבר כתבת את הדברים כאן בפורום ב - 11 תגובות שונות אז אפשר לעשות לקהל הגולשים חיים יותר קלים ולא להטריח אותם למנוע החיפוש. יש כמה אפשרויות למשל לפתוח הודעה חדשה אחת ולהכניס בה את קישורים לכל 11 חלקיי הסיפור. שלומלום

soso_sami

New member
את מה שכבר כתבתי כתבתי

אין לי בעיה עם מישהו ימחזר את זה ויציב את זה בהודעה אחת משורשרת... גם אני יכול לעשות זאת אלא שאני חושב שזה לא ממש נכון לעשות מפאת זכותם של הכותבים (שהם לא אני) סיפרתי את הסיפור בע"פ בכמה הזדמנויות וסיפרתי אותו גם כאן בפורום כי הרשו לי לעשות זאת. אני מקווה שלא יהיו התנגדויות ואז באמת נוכל להשאיר את זה כמאמר נגיש לכל אחד בתקווה שאחרים ינהגו בו כמו שאני נוהג בו וכמו שאני חושב שצריך לנהוג בכל מאמר של מי שלא יהיה

soso_sami

New member
אכן כן באנגלית

בפרק הראשון ניתן לראות מי כתב והיכן התפרסם הסיפור המקורי נכתב מפי מארק דופאביון (Marc Dupavillion) בידי גרג ראבר – למפמן (Greg Raver-Lampman) בעיתון The Virginian-Pilot & The Ledger-Star ותורגם כאן לראשונה עם תוספות מפי מארק ע"י סוסו. קישור לארכיון הכתבות משנת 91' - כתובת העיתון

Alex33

New member
קראתי את כל הפרקים בלי הפסקה..

זה מדהים.. וכבר קראתי לא מעט ספרי שייט בנושא זה.. סגנון התאור המציאותי אך מינימליסטי משהו וגם התרגום המוצלח עושים את ה"סיפור" למעניין מאד ומושך לקריאה...

מול ים

New member
מזל טוב סקיפר!!

קודם כל לומדים מהניסיון אז לדעתי תפליג כמה שיותר. ישנם אלפי אתרים שכל אחד בסוף נותן מידע רב מדי. בארץ ישנו בעברית מגזין כחול שווה קניה לא יקר ומאוד מקצועי. שיהיה הרבה בהצלחה בדרך החדשה תזכור רק להתחיל לאט עם המשפחה, אחרת אף אחד לא יבוא איתך מניסיון.

benin

New member
מגאזין בנושא ימאות

כחול הוא אומנם מגאזין חביב בעברית אבל.... ממליץ לכל סקיפר מתחיל להציץ בירחון האנגלי Yachting monthly חבל רק שמחירו בארץ הוא למעלה מ-50 שח (אצל סטימצקי)

Alex33

New member
אכן ירחון מוצלח , ואולי לצידו...

"Practical Boat Owner ",שמכוון קצת יותר גם לבעלי סירות קטנות וגם לכאלה שעובדים בעצמם על הסירות ויותר עצות "איך לעשות מה ". אני עושה מינוי ישר מהחברה בחו"ל , וזה עולה לי כ 30% -40 % פחות.. למי שמחפש חוברת מה"מיגזר" האמריקאי , שם המבחר-והאיכות..- לירחונים המשווקים בינלאומית קטן יותר, ובחלקו הגדול מקומי ומכוון למגזרים יחודיים בין בעלי הסירות . כחוברת "אמצע-הדרך" הייתי מציע את "Cruising World " . אבל מי שרוצה חוברת אחת טובה, שיסתפק בשוק האנגלי..

למעלה