זהו...נגמר הצום

semyonk0

New member
זהו...נגמר הצום

שמתי לב שיש פה כמה שצמו אז כל מי שצם...ספרו חוויות...איך היה....מה הדבר הראשון שאכלתם...בקיצור כל מה שעולה לכם לראש...וגם מה שלא עולה לכם לראש אני אישית לא צמתי...חם בחוץ...אז הייתי חייב לשתות...ואם כבר שתיתי...אז ניתן איזה ביס...פרוסה טעימה דווקא...אם כבר נתתי ביס...נביא עוד אחד...ועוד אחד...ועוד אחד...אהה איזה קטע...סיימתי את כל הפרוסה...טוב נו...יש עוד אחת...

n0 id3a

New member
חחחח

סמי יא זבל. אני כמעט צמתי. לקראת 4:30 הגרון שלי ממש שרף, אז שתיתי... עוד לא אכלתי (בטעות
) סתם לא היה לי איפה...

elivnat

New member
מקווה שההודעה תישלח

צמתי ועד עכשיו לא אכלתי כלום...חחח עצלנית שכמוני
אני מחכה שאמא תבוא ותכין שקשוקה..

nomad21

New member
צמתי ועוד לא אכלתי\שתיתי משהו..

לא היה קשה במיוחד..

Good 2b Me

New member
אוקיי, צום עשרה בטבת הוא../images/Emo188.gif

צום שצמים כי בעשרה בטבת התחיל המצור על ירושלים, לא היה אפשר לצאת ולהיכנס לירושלים ולא היה ליהודים איך להעביר אוכל וכאלה..עד יז בתמוז שנבקעו החומות...ובט' באב נחרב ביהמ"ק..

semyonk0

New member
ובנוסף

כל אלה שקרובי משפחה שלהם נספו בשואה והם לא יודעים תאריך זה היום שנקבע כככה שביום הזה הם אומרים קדיש על אותם קרובים

נכון, אך לא רק זאת

בנוסף מציינים את תרגום ה70 - האירוע בו הוכרחו 70 חכמים לתרגם את התורה ליוונית וגם את מותם של עזרא ונחמיה בנוסף, נקבע יום זה כיום הקדיש הכללי, היום בו אומרים קדיש על חללי השואה שלא יודעים את יום פטירתם.

Good 2b Me

New member
פשיי את זה לא ידעתי..|משכילה|../images/Emo188.gif

וכן, יום הקדיש הכללי לנספי השואה שלא יודעים מקום קבורתם אני יודעת.. אבל היא שאלה למה צמים, ולא צמים בגלל זה..

Good 2b Me

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo188.gif

אני צמתי.. אם יש צום שאני מצליחה לצום עד הסוף זה י' בטבת.. הוא הכי קצר.. אז אני משתדלת לצום אותו כל שנה..

חם בחוץ?.. אז רק אני קפאתי מקור?!

עבר דוקא בסדר ב"ה, למרות שהיום הרעב הציק לי די מוקדם, אבל היה צום קצר.. והדבר הראשון שאכלתי זה מים, עוגיה ואח"כ פיצה

למעלה