אכלנו ואכלנו ואכלנו, גם ישנו, גם התפללנו, סיימנו פעמיים את ספר התהילים, חילקנו בין כולם. ונמשיך בעשרת ימי תשובה ועד כיפור ועד סוכות ועד הושענא רבא ונקווה שלכל אחד מאיתנו מחכה שנה טובה לעילא ולעילא. על מה התפללתם? אני התפללתי להתגבר על מידת הכעס ועל מהירות התשובות , קצת איפוק לא יזיק לי. סבלנות בדיבור
האמת היא שעבר ברוך ה'. עבר יחסית בסדר גמור עם כל המשפחה התומכת ועוזרת. בערב החג הייתי קצת בדאון לקראת החג הקרב ובא, אבל על כניסת החג הכל עבר וברוך ה' עבר חג בסדר גמור עם המשפחה המורחבת והחברות. סך הכל ישנו, הלכנו לביה"כ, אכלנו. ישנו צהריים, הלכנו לביה"כ ואכלנו. אה כן וגם אני סיימתי לקרוא פעמיים את ספר התהילים ספר לכל יום. על מה התפללתי - האמת היא שעל זיווג ובריאות - צפוי לא?? אז שיהיה לכולנו גמר חתימה טובה והנה ע"מ להוריד קצת ממה שאכלנו מחר בבוקר יש לנו צום.
בה הרבה תפליות בבית כנסת , המון אוכל , התעסקי כל החג בתפילות לקראת השנה החדשה השדלתי לא לכנס למחושבות , הבנות עשו לי המון נחת בתפליות ובכלל, מקווה באמת ששנה הזאת תיהיה נה טובה ע פרנסה טובה בריאות וכל מה שאנו מאחלים לעצמנו,
הנשימה מתחילה לחזור לסדרה, המנועים אט אט דוממים... זהו...נגמר החג... תמה שבת ראשונה של השנה שלושה ימים מטורפים של סחרור אווירת היחד ותחושת הלבד לב רוטט מקולו של שופר לדמעות כשהחזן מכריז בקול מרעיד "ונתנה תוקף..." וככה מולי לא זז מתוכי שוכן בדמעות בלתי נראות ממש בעת שערי רצון להיפתח סגור חדר בליבי על מנעול ובריח "שיחו לאימי כי ששונה פנה. הבן אשר ילדה לתשעים שנה. הי'ה לאש ולמאכלת מנה. אנה אבקש לה מנחם אנה. צר לי לאם תבכה ותתיפח. עוקד והנעקד והמזבח"