זהו.. מתחילים

ginger lemon

New member
זהו.. מתחילים

אחרי המתנה ארוכה של 3 חודשים (בגלל חגים וחופשות), סבב הפרייה ראשון יוצא לדרך!
אשמח לשמוע לדעתכן על הפרוטוקול ואודה גם לטיפים טובים :)
קיבלתי להזריק 3 ימים פיורגון 125, אחר כך עוד 3 ימים אורגלוטרן+ 100 פיורגון, ביקורת דם ואולטראסאונד, אחר כך עוד 3 ימים אורגלוטרן + פיורגון 100, ואז שוב מעקב/שאיבה בהתאם לתגובה.
אז למה לצפות בשבוע הקרוב? בהזרעות היו לי 2 זקיקים בשלים אחרי 5-7 ימים של פיורגון 50, אבל עכשיו המינון כפול.. מה נחשב טוב? מה מדליק נורה אדומה?
תודה!

בהצלחה והרבה סבלנות

ginger lemon

New member
מצרך נדיר בימינו..

אחרי שלושה חודשי המתנה.

למרות זאת אני אנסה ליישם.

:)

את בהתחלה חדשה

סבלנות זה חלק מכל התהליך כולו,
עברתי הרבה שלבים במשחקים מטופשים בזמן תורים מעצבנים

&nbsp
וסבלנות כי צריך לדעת איך הגוף שלך יגיב להורמונים, אני לא חושבת שמישהי יכולה להגיד לך
מה יקרה ומתי - ולכן סבלנות...

&nbsp
&nbsp

בלונד23

New member
הפרוטוקול

למיטב ידיעתי - מוזר מאוד. אלא אם כן קיים פרוטוקול חדשני כזה שלא הכרתי.
אורגלוטרן הוא כמו צטרוטייד, תפקידו המוגבל הוא למנוע ביוץ בימים האחרונים של הסבב.
אף פעם לא ניתן מראש בכמות כזו בלי לבדוק, אלא רק כשרואים שיש זקיק גדול שעומד לבייץ וצריכים לעצור את הביוץ.
לכן מאוד מוזר שכבר ביום 4 את צריכה להזריק אותו, ועוד לרדת במינון של הפיורגון. מה ההיגיון להזריק עוצר ביוץ כבר ביום 4 כשהביוץ עוד רחוק?
בד"כ הוא ניתן כשהזקיקים בגודל 15 ומעלה, כלומר גג 4 ימי אורגלוטרן ואז שאיבה. אף פעם לא היו לי יותר משלושה ימי אורגלוטרן או צטרוטייד.
&nbsp
לגבי ירידה יזומה מ-125 ל-100, בשום פרוטוקול ששמעתי לא מזריקים מינון מסוים של גונדוטרופינים ומראש יורדים במינון. לרוב עולים במינון, ולא יורדים.
&nbsp
אולי זה פרוטוקול נסיוני, חדשני. לי הוא לא מוכר. גם נורא תמוה להגיד לך מראש מה וכמה להזריק בלי לדעת את הנתונים של הדם והזקיקים.
&nbsp
באיזה יום של הווסת את מתחילה להזריק?
&nbsp
תבדקי טוב טוב לגבי הפרוטוקול הזה, לי הוא נראה תמוה, אולי טעות, אולי משהו חדשני, בטח ובטח שהוא לא המקובל והשגרתי. תשאלי מדוע להזריק אורגלוטרן כבר בהתחלה. (בד"כ נותנים להזריק פיורגון וחבריו 5 ימים ואז ביום 6 יש ביקורת בלי שאומרים מראש מה יהיה אלא רק לפי ממצאי הביקורת, המינון נשאר או עולה, לבסוף מצטרף האורגלוטרן לשתיים-שלוש זריקות, ואז אוביטרל ושאיבה).
&nbsp

ginger lemon

New member
התחלתי אתמול, ביום 3

גם לי זה נראה מוזר שמוסיפים מונע ביוץ ומורידים מינון בלי מעקב, ושהמעקב הראשון הוא רק אחרי 6 ימי הזרקה.
אני מניחה שמוסיפים מוקדם כי בהזרעות כבר אחרי 6 ימים הייתי מתחילה לבייץ וכמעט תמיד ההזרעה נפלה על יום 10-11.. הבנתי שזה מונע ביוץ אבל לא אמור להפריע לזקיקים לגדול, נכון?
אני אנסה לשאול אם אפשר לבוא למעקב גם ביום חמישי, לפני שמוסיפים את האורגלוטרן.

בלונד23

New member
המעקב הראשון אמור להיות אחרי 5-6 ימי הזרקה, אבל ללא אורגלוטר

המידע שהוספת עכשיו שופך אור על הנושא. כן, אז כנראה את מקרה קיצוני של ביוץ מוקדם ולכן הרופא החליט מראש למנוע.
מאיפה הרופא ידעת ש"היית מתחילה לבייץ"? מה היתה תמונת הזקיקים וכמה ערכי הדם?
לי אמר הרופא (ברקוביץ) שצריך כמה שפחות אורגלוטרן כי זה כן מפריע לזקיקים, זה גומר אותם אלא אם נותנים להם קונטרה של גונדוטרופין באותו יום. אצלך משום מה הוא החליט לרדת קצת במינון, שזה די מוזר.
במקומך הייתי שואלת את הרופא שתי שאלות:
א. מדוע אורגלוטרן מראש בלי מעקב?
ב. מדוע הירידה במינון? יש לי חשד שזו טעות בטופס או משהו. לא הגיוני שיירד במינון, ועוד עם אורגלוטרן.
את לא צריכה להוסיף מעקב אלא לברר עם הרופא הספציפי שנתן לך את הפרוטוקול את שתי השאלות האםה והאם הירידה במינון היא בעצם מה שהוא התכוון.
הוא נתן לך ביד את הפרוטוקול והסביר או שקיבלת את זה דרך אחות? אולי חלה טעות.
תפרטי אחרי כמה ימי הזרקה בדרך כלל צמחו לך הזקיקים ומתי הם התפתחו לגודל שלפני ביוץ, ואז אוכל להבין יותר.

למעלה