זהו ...זה ניגמר...

רות 2

New member
זהו ...זה ניגמר...

ידידי היקר... ניפטר הלך לעולם שכולו טוב... (כך אומרים החיים שביננו) מוזר אפילו היום אחרי הלוויה הוא נישאר "ידידי" ולא חברי .. ידיד..משקל רב ערך בעיני לא פחות ..אז לא אעלה אותו עכשיו משהו מת לדרגת חבר. בעיניו תמיד היתי החברה הטובה ביותר לה סיפר שיתף נתן קיבל... אני נהנתי מחברות מיוחדת זו -הוא יחסר לי !!(אפלטונית לחלוטין). בעצם בספירת מלאי שעשיתי שם גיליתי לחרדתי שחבר טוב (כמו שהוא הרגיש שהוא כלפי) ממין זכר, והכוונה לחברות לשמה ,אפלטונית לשמה ,אמיתית לשמה בדיוק כמו חברה טובה לא פחות כבר אין לי ממש אחד שאחשיב אותו כמו הז"ל.. יש לי חברות ,לא חסר, את הטובות באמת לא צריכה יותר מספירה על יד אחת.. אבל האמת בעיניני חברות אמיתית תמיד החשבתי ועדיין מחשיבה את הגברים כזן מיוחד המוקיר ושומר על חברות כערך ולאורך שנים.. טוב.. אנשים יקרים לי יותר, יקרים פחות ניפטרו והיתי צריכה להתמודד עם הריק ..שכל אחד מהם השאיר אחרי לכתו.. אבל אם ניתיחס לכל דבר שניגמר כסוג של מוות... התסכימו עימי שהדרך בה אנכנו מקבלים ת'מות משקפת את קבלת החיים? התסכימו שהדרך בה אנו מתמודדים עם "המות" היא גם הדרך שאנכנו מתמודדים עם המציאות?. הרי יש כמה דרכים להתמודד עם מוות מכל סוג שהוא... אני עדיין חושבת התשובות יש לי הם חלקיות.. אני לא זוכרת את כל המילים שאלתמן כתב אבל זה מה בא לי לרשום לזכרו... "כי חצוי העולם,כי הוא שניים, וכפולה היא המיית מספדו, כי אין בית בלי מת על כפיים ואין מת שישכח... ..... ..... ניפלאים הם חיינו המלאים מחשבות של מתים... (רות משתפת במחשבות מעורבות..בשאלות לא ממש ברורות)

../images/Emo20.gif

להתמודד עם המוות בשונה מלהתמודד עם השכול. ולא יודעת אם ההתמודדות זהה להתמודדות יום יומית, מדובר במצבים שהתגובה הראשונית אליהם היא הלם. שלא תדעי יותר צער

ס י ו ן1

New member
צר לי לשמוע על ידידך ../images/Emo20.gif

זה ממש לא חשוב אם להגדירו ידיד או חבר כרגע, מספיק שהיה חשוב לך ואיננו. לגביי ההמוות אכן לפעמים אני מוצאת את עצמי מתאבלת על מצבים מוחקת אותם מחיי וממשיכה הלאה הזיכרון ישאר בתוכי כמו לאבד אדם שחי או מת די דומה..אולי..משהו כזה

עצוב להפרד ../images/Emo16.gif

עצוב לאבד חברים וישר מתנגן לי בלב רקמה אנושית אחת חוה אלברשטיין מילים ולחן: מוטי המר כשאמות, משהו ממני, משהו ממני ימות בך, ימות בך. כשתמות, משהו ממך בי, משהו ממך בי ימות איתך, ימות איתך. כי כולנו, כן כולנו כולנו רקמה אנושית אחת חיה ואם אחד מאיתנו הולך מעמנו משהו מת בנו - ומשהו, נשאר איתו אם נדע, איך להרגיע, איך להרגיע את האיבה, אם רק נדע. אם נדע, אם נדע להשקיט את זעמנו (אם נדע להשקיט) על אף עלבוננו, לומר סליחה. אם נדע להתחיל מהתחלה. כי כולנו...

רות מתוקה

לאבד חבר קרוב, זה ודאי לא פשוט... אני עוד לא חוויתי את זה, אבל ככל שנלך ונתבגר, יגברו סכויינו... תגידי חמודה, את מאלה שחושבים שכשהגוף נעלם האדם נעלם... או שאת חושבת/מרגישה/מאמינה שהגוף זה רק כלי רכב זמני, למהות נצחית (נשמה, רוח, כל אחד יקרא לה כמו שמתאים לו...) שממשיכה להתקיים במישורי מציאות אחרים... כי זה מאוד משפיע על ההתיחסות למוות, לא? מחבקת אותך, פייה

ophra

New member
אני חושבת....

שאחד המכנים המשותפים בין חיים למוות הוא הגעגוע. לעתים אנחנו חווים געגוע אל תחושות שאבדו ואינן עוד אל חוויות ראשוניות שלעולם לא יהיו ראשוניות שוב אל שלב בחיים שעברנו כל אלו הם חלק מה"חיים" ובכל זאת - מדמים תחושה חזקה של "מוות" רק לא לשכוח - לצד הגעגוע יש זכרון ועליו אפשר להמשיך ולהתרפק... אפילו לקשט אותו ככה קצת בפינות @ לשוות לו חזות נקיה ויפה יותר @ כי מה כבר יקרה...
מאחלת לך שהגעגוע לא יכאב יותר מדי והזכרון יישאר מתוק לת-מ-י-ד עפ

*יערית

New member
מיכלי...

לא יודעת ממה מה להציע, נשמע שהאקס לא ירפה לעולם ממך, עצוב לשמוע..ואולי הגיע הזמן לתפוס שיחה "עסיסית" עם הילדים ולהסביר את המצב לעומקם של דברים. הילדים יחליטו איפה הם רוצים לחיות!

*יערית

New member
רות../images/Emo141.gif

כואס לקרוא, כואב לאבד
יהי זיכרו ברוך.... ושלא תדעי צער יותר

למעלה