זהו, אז גם אני פה

שיוויתי

New member
זהו, אז גם אני פה

טוב, אז אחרי כך וכך חודשים של משתתפת פאסיבית ומכורה לפורום, ואחרי נקודת שבירה של אתמול אחרי שזה לא הצליח גם הפעם, גם אני פה. הסיפור שלי הוא כזה (בקיצור): הריון טבעי 3 חודשים אחרי החתונה שהפסיק להתפתח בשבוע כמעט 9. אחרי הגרידה ניסינו שנה שבמהלכה עשינו כמה פעמים U.S שהראה שיש ביוץ והכל בסדר ו...כלום. לפני חצי שנה בדיקת זרע שגילתה 1% של תנועה טובה, ו- 90% ללא תנועה (אולי בעקבות וריקוצלה שיש לבעלי ומשני הצדדים). אז התחלנו בהשבחות שהביאו את הזרע לתנועה סבירה (פעם 20%, 40%, 60% ופעמיים אחרונות 80%). עם שאר הפרמטרים אין בעייה. צילום רחם תקין, חודשיים הזרעות+כוריגון ו- 3 חודשים איקקלומין(שעשה לי רק רע: גלי חום, רירית דקה) +כוריגון+הזרעות. היום היינו אצל הרופא שאמר להתקדם לזריקות (אפילו שאני מפחדת). אני לא בטוחה אם אנחנו עושים עם הקטע של להתקדם לזריקות נכון ולא שלמה עם ההחלטה ב-100%. לא היה אכפת לי להישאר עם ביוץ טבעי והזרעות, אבל הרופא חושב שכדאי להגביר את הסיכויים. קיבלתי גונל-F מהיום החמישי למחזור, בינתיים אמפולה אחת ליום. מה עושים עם שבת (אני דתייה)? האם קיבלנו החלטה נכונה? ההודעה שלי יצאה קצת מבולבלת, אבל יש לי כל כך הרבה לכתוב... תודה שאתם כאן "שיוויתי ה´ לנגדי תמיד"!

שיוויתי

New member
אה, ועוד משהו

האם נכון (כדברי האחות) שהזריקות אמורות להביא לביוץ יותר "איכותי"? מה זה ביוץ "איכותי" בכלל? האם לא לכל ביוץ יש אותה איכות???

אולה *

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo20.gif

"עלית כיתה" תמיד כואבת, אבל ע"מ לא להתקע באותו מקום ללא תוצאות - לפעמים אין מנוס מקצת אי-נוחות. כמובן, זריקות פחות נעימות מכדורים (אבל גם הזרעה פחות נעימה מיחסי מין במיטה
). אבל עם זריקות אפשר להיות
גונאל אף - הורמון "ידידותי". החומר בד"כ לא שורף. מומלץ מאוד ללמוד להזריק לבד או ללמד את הבעל. זה פותר את בעיות הנוחות והשבת. אצלינו בעלי מזריק לי (וזה קלי קלות), ולפעמים אני נאלצת להכאיב לעצמי - כאשר הוא במילואים. גונאל ניתן להזריק גם תת-עורי (לבטן, ליד) וגם לשריר = לטוסיק. בהצלחה.

שיוותי חמודתי ..../images/Emo39.gif

דרך אגב גם אני דתיה וזה לא בעיה בקשר לזריקות הולכים למוקד בקופ"ח הם פתוחים גם בשבת וגם בחגים והם מזריקים לך! במידה ואת לא יודעת להזריק לבד אני למשל ישתמשתי גם באחות של מכבי בשבתות וגם גיליתי כישרון בהזרקה לבד כי גונל אפשר להזריק תת עורי לבטן וזה קל שבקלים או שהבעל מזריק לישבן ב"ה הוא מספיק גדול אחרי כמה זריקות .. בהצלחה נישמח לעזור תמיד

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

דוקא הייתי מעדיפה שתעברי הלאה, ושלא תהיה לך סיבה לחתור כאן באופן רשמי
הרעיון באיקקלומין ובזריקות הוא להגדיל את מספר הביציות, ובכך להגדיל את הסיכוי למפגש זרע-ביצית. האיקקלומין עושה את זה לא רע, רק שבהרבה מקרים- כמו במקרה שלך- הוא גורם לרירית דקה, ובזה מקלקל. הכי מומלץ זה ללמוד להזריק לבד, או לבקש מהאחות שתלמד את בעלך להזריק. ככה תהיו מכוסים גם בשבתות. (אם את גרה באיזור הקריות של חיפה את מוזמנת אלי ללמוד איך מזריקים). אפשר גם להגיע למוקד הרפואי הקרוב- בתנאי שהוא קרוב
אחרת תצטרכי לעשות מסע כומתה. ההחלטה שלכם היא בהחלט נכונה, כי במשך שנה ניסיתם ולא הלך, ואתם רוצים ילד. אפשר לחכות עד שזרע בודד אחד יגיע במקרה לביצית, ואפשר לעזור לו ולא לחכות שנים. שיהיה בהצלחה
נועם

שיוויתי

New member
תודה על ההצעה

אבל אני מירושלים.. ועוד כמה שאלות שנתקלתי בהם בפורום: בזמנו (אני חושבת שאפילו את-נועם אמרת) שרק עם קונדום של מכון פועה אפשר להשתמש לצורך ההשבחות, אבל היות שבעלי היקר לא הצליח ל"השתמש" בקונדום הזה כי הוא עבה מידי, אנחנו משתמשים כבר במשך 5 חודשים בקונדום רגיל ללא קוטל זרע וזה בסדר (ככל הנראה). עוד משהו שראיתי שמישהי כתבה ואף אחד לא התייחס לזה, היא כתבה שזרע מושבח נשאר משהו כמו 4 שעות פעיל, אבל אני שאלתי את הרופא והוא אמר שלאחר ההשבחה הוא ככל זרע רגיל- כלומר יכול להישאר אפילו 72 שעות פעיל. מה אתן אומרות??

חן (*_*)

New member
שיוויתי חמודה ../images/Emo39.gif

למעשה קיבלת תשובות לעניין מהחברות בפורום, ובכל זאת אתייחס: *הזרקה - ניתן להזריק לבד (כפי שהוסבר לך), לאחר הדרכה מאחות, או באחת המרפאות התורניות בשבת. יש גם אחיות שמוכנות להזריק באופן פרטי. *ביוץ איכותי- כוונת האחות הייתה כנראה, ריבוי מס´ הזקיקים, ואח"כ ע"י מתן הכוריגון, מבטיחים את חריגת הביצית מהזקיק (ביוץ), כאשר כל הטיפול, תחת מעקב קפדני של בדיקות דם ו- US. *לצורך ההשבחות, יש להשתמש, אם חייבים מבחינת ההלכה, בקונדום ללא קוטל זרע, ללא חומר שימון, ועם חריר. *זרע מושבח, יכול להישאר במבחנהעד שלוש שעות( לא הייתי לוקחת את הסיכון ב-4 ש´, למרות שיש שגורסים כך), מרגע ההשבחה. לאחר ההזרעה, הזרע יכול להשאר פעיל ברחם, עד 72 שעות ככל זרע רגיל ואיכותי. - מכאן אולי הבלבול. מאחלת לך טיפול קל ו

נועם@בת

New member
תנסי לברר במכון פועה

יש שני סוגי קונדומים. היום באמת יש רק את העבים (ברררר... צמרמורת להזכר בזה) אבל פעם היו דקים יותר. אולי אפשר להסב את תשומת ליבם שיש בעיה עם העבים ושיקנו גם דקים. קונדום רגל ללא קוטלי זרע לא מספיק כי יש בו גם חומרי סיכה, שפוגעים בתנועת הזרע. לא הצלחתי להשיג בבתי מרקחת קודום ללא שום תוספת. וטיפ- לא חייבים לשים את הקונדום מיד בהתחלה. אפשר לחכות קצת עד שהעניינים יתחממו, ואז להלביש אותו למען העם והמולדת. זה סיוט, אבל לפעמים כמה טיפות רסקיו רמדי עוזרות להוציא מים מן הסלע
בהצלחה נועם

שיוויתי

New member
אני ביום החמישי למחזור

עשתי אולטרסאונד לוודא שהשטח "נקי" והתברר לי שיש 2 זקיקים של 10 ו- 12. זה לא קצת מוקדם??? אם יש לי כבר 2 זקיקים למה אני צריכה לקחת מהיום גונל-F? אני רק אציין שחודש שעבר לקחתי 2 כדורי איקקלומין ליום והיה לי רק זקיק 1. עוד משהו, הרירית היא 6. זה לא קצת נמוך? אני זוכרת שפעם כשעשיתי US גם כן ביום החמישי הרירית היתה 10 אם אני לא טועה. כיף שאתן כאן ואפשר לשאול באמת מה שמטריד ולקבל תשובות אמיתיות... יום טוב עם הרבה בשורות טובות!!

אולה *

New member
התשובות שלי הם "אולי"

אולי הזקיקים שיש לך - הם ציסטות קטנות - שאריות מהטיפול הקודם. וגונאל הולך לגדל זקיקים אמיתים. רירית 6 ביום ה-5 למחזור - זה יותר מבסדר. היא צריכה להיות 8+ לקראת הביוץ. ויש לה עוד זמן. בהצלחה.

שיוויתי

New member
תודה, אולה אבל

למה שישארו זקיקים מהטיפול הקודם אם בטיפול הקודם היה רק זקיק אחד שבייץ?? תודה שוב.

שיוויתי

New member
אז זה לא אמור

למנוע טיפול החודש? טיפול=זריקות גונל אף+כוריגון+הזרעות

למעלה