זהות עצמית

רד לייט1

New member
זהות עצמית

חשבתי על שורות אלה לאחר שסיימתי לדבר עוד שיחה לילית אם אחת האנשים שאני יותר אוהב בחיי , ידידה טובה שלי שפתחה לי עוד קצת את העינים.(אוהב בתור ידידה כמובן) אז ככה: זהות עצמית מהי? מה הזהות העצמית של אדם שפשע כל ימי חייו? מה הזהות העצמית של אדם אשר כל ימי חייו מואס באנשים? אני מתכון האם הזהות העצמית היא משל במעשה פיזי? או שמה בהרגשה נפשית/רגשית? איך זה מתבטא? איך אנו מגדירים לעצמנו את הזהות שלנו? אני חושב שהזהות העצמית שלנו היא בשתי מילים "קורדינציה נפשית" כלומר דרכי פעולה ודרכי חשיבה תוך כדי תיאום בין השכל הרגש הנפש והמצפון, אלו הם לדעתי ארבעת הנקודות שאלינו לתאם בדרך לזיהות עצמית. רק ככה אנחנו נדע באמת מי אנחנו בצורה הכי אמיתית וכנה שיכולה להיות, דוגמא: אם אנחנו פועלים רק מתוך הרגש בעת רדיפה אחרי אהבה שהיא בגדר הבלתי אפשרי אנו סובלים מכיוון שאנו לא מפעילים את הראש שלנו, ולא שומעים לו לכן אנו חשים חסרי מזל שלעולם לא נתאהב בשנית ושאחנו אנשים מאוד כרוניים לגבי האהבה למרות שהשכל יגיד לנו אחרת. מובן שזאת דוגמא אינדיבידולית. השאלה המענינת היא מדוע קשה לנו להתאב הוא להיות נהאבים בזמן זהות עצמית חסרה? אני חושב שאחת הסיבות היא שכל אחד מחפש אהבה בשביל שתהיה לו כתף חמה, אהבה שבה הבן/ת זוג י/תדע בדיוק מה הם רוצים ומצפים, ברגע שאנו יוצאים אם אדם שהוא חסר זיהוי אנו חוששים מפעולות פזיזות שהוא יכול לבצע בכל רגע וחוששים מחוסר רצינות ולכן אנו בוחרים לחתוך.. בשורה התחתונה אחת התחנות החשובות לאהבה היא שנגבש לעצנו זיהוי עצמי ע"י תיאום בין 4 הנק' שהזכרתי קודם, מאושרים הם האנשים בעלי זיהוי עצמי. אני מאוכזב קשות כי אין לי אהבה, ואני ממש לא יודע מה אני רוצה מעצמי בשום תחום, יש לי עבודה עכשיו שהבוס מאוד רוצה אותי והוא מציע שכר גבוה אבל אני לא סגור לא יודע אני מפעיל רק את השכל שחושב על היתרונות והחסרונות ולא יודע במה לבחור בלי לתאם זאת עם הנפש וההרגשה הפנימית שלי חשוב לי להבהיר לכם ידידי שכתבתי שורות אלו באימפולסיביות בולטת יש להתחשב בכך! נ.ב. בטח תגידו לי שהעובדה שיש לי מודעות לחוסר שאיפה עצמית מסוימת היא כבר הדרך להגשמת השאיפה. אך לצערי למרות שאני מודע לכללללל צעד שאני מבצע בחיים אני לא מאושר מהחיים ולא מצליח לפתור את הבעיות שלי אני מקווה שתקראו למרות שזה ממש ארוך (אני מתנצל מראש) ותגיבו לי כי דעתכם סופר חשובה לי לילה טוב לכולם אני אוהב אתכם

תגובה

תבחר בעבודה שנראית לך הכי קלה וגם הכי מתאימה לך ולמה שאתה אוהב. עבודה שתהיה לך נוחה וגם תפיק ממנה תועלת. הזהות העצמית היא הידיעה מה אני רוצה ומה אני לא רוצה. אם אדם לא יודע מה הוא רוצה, הוא לא מתאהב. אוהבים אדם שיגן עלינו, שיהיה טוב אלינו וינעים לנו. שיתן לנו מה שאנחנו רוצים.

למעלה