זהות מגדרית

זהות מגדרית

סרט מעניין .....http://yes.walla.co.il/?w=2/7827/1736963 אני אישית חושבת ..... שגם מגדר ..אישה / גבר זה סוג של סקלה......ואין שום דבר טיבעי בלקבוע למישהו אם הוא גבר או אישה... ועובדה שהמציאות גם מוכיחה את זה .. שלא תמיד יש קשר בין מאפיינים פיזים לזהות מגדרית, למה אנשים חייבים לקטלג הכל לתוך קטגוריות ..וכל מי שלא נכלל בתוך אותן הגדרות הוא שונה ומנודה ..מצער אותי שכך העולם שלנו מתנהל.

snoopytush

New member
ראיתי סרט חזקקק

למרות שאולי היום זה קצת פחות נכון כי כן יש יצוגים של נשים חזקות וגברים עדינים שבריריים בניגוד לפעם. אבל מדהים איך לא שמנו לב למסר שהועבר כנראה לתת מודע

חסויה2010

New member
תודה, סרט ממש מעניין!

ומסכימה איתך לגמרי,התחלתי גם לחשוב על זה הרבה בזמן האחרון...

sugar cube

New member
מאוד מעניין תודה מדהים איך אנחנו לא מודעים

לכ"כ הרבה מסביבנו

התחלתי לראות, אמשיך בקרוב

עושה רושם של סרט מעולה - תודה על השיתוף! ואני מסכימה שהדברים הרבה יותר נזילים ממה שהחברה משדרת לנו. אהבתי את הקטע ממונט פייטון שהיולדת שואלת אם זה בן או בת ושואלים אותה אם היא לא חושבת שזה קצת מוקדם מידי להטיל עליו תפקיד XD מסכם את נושא המגדר די טוב

../images/Emo6.gif

מונתי פייטון גדולים! אני זוכרת שבאותו הסרט היה מערכון, שהבדיל בין שתי קבוצות אוכלוסיה, (אאל"ט בין פרוטסטנטים לבין הקתולים, הפואנטה שאצל קבוצה אחת הילודה ממש מרובה, ואצל השניה לא, בערך כמו ההבדל בין החילונים לדתיים). ואז הוא הראה אישה עם איזה 200 ילדים ששותפת כלים ופתאום יולדת בן ומבקשת מאחד הילדים האחרים שלה, "לעזור לה עם זה ולהרים אותו מהרצפה". ומנגד הוא מראה זוג מהקבוצה השניה ששואלים את עצמם אם כדאי להביא ילדים, ואז אחד מהם אומר- אבל נצטרך לשכב בשביל זה לא?
בכלל מונטי פייטון הם סטיריקנים אדירים. כל "חייו של בראיין" הוא פארודיה אדירה על דת.. כמו שאפשר לראות בסצנה הזאת http://www.youtube.com/watch?v=SYkbqzWVHZI (זה לא קשור, אני סתם נסחפת בנושאים שאני אוהבת
)

באותו הסרט- הכוונה לא לסרט שקושר פה

אלא על אותו סרט של פייתון שממנו נלקחה הסצנה שראו בסרט

תוהה25

New member
לא ראיתי את הסרט

אני אנסה לראות אותו יותר מאוחר. נניח והטיעון שלך כי הזהות המגדרית היא אינה פיזית הוא נכון אז מה הטעם בזהות מגדרית? איך אפשר להגדיר מי הוא גבר ומי היא אישה אם לא באמצעות פיזיות? ומה הטעם בזה בכלל?

זהו ..

זה נראה שגבר או אישה זה יותר "ראש של גבר או של אישה " הצורה שבן אדם חושב בה , מה מושך אותו .......... עובדה שיש כל הרבה אנשים שלא מוצאים את עצמם דווקא נשיים או גבריים ועובדה שיש גברים שהם כביכול "כלואים " בגוף נשי או משהו כזה ........אז אולי גבריות או נשיות זה גם סוג של סקלה ולא דווקא קשור לקטע הפיזי . ולמה החברה צריכה לנסות "לתקן " אותם אם הם לא נופלים " בקטגוריות " שלהם . מבחינתי כל מה שקיים בטבע הוא טיבעי ולא צריך לתקן אף אחד . צריך לשנות דרך מחשבה.

בסרט הם עושים הבחנה

בין מין (sex, שם העצם, לא הפעולה) לבין מגדר. מין הוא ההבדלים הפיזיים בין זכר לנקבה. מגדר הם אוסף התכונות שמשייכים לאותו מין. לדוגמא- גברים- חזקים, תוקפניים, נשים - עדינות, ילדותיות, רכות, וכו'. מסבירים שם איך החברה מחדירה את המסרים האלה על מגדר. האמת היא שיכול להיות שהרבה מהתכונות הנשיות והגבריות הם גם מולדות (ונדמה לי שגם קראתי על זה פעם), אבל חשוב לא להיתקע בהבדל הזה כי: א. הוא לא רק מולד, הרבה ממנו חברתי. ב. כל מי שלא מתאים לתבניות הסגורות האלה, יכול להרגיש בעייתי. זכרים "נשיים" יותר, או בנות "גבריות" יותר.

סיימתי לראות את הסרט והרגשתי יאוש....

יאוש מהחברה בה אנחנו חיים. יאוש מה'תכונות' המגדריות שמלבישים לנשים. יאוש מעוצמת ההחפצה המינית שנשים חוות בעולמנו. בעצם למה רק נשים? גם ילדות... זה הרבה יותר גדול מעצם העובדה שחלקו אותנו למגדרים. זה גם עצם התכונות בחרו לכל מגדר..

../images/Emo45.gif

וכל ההגדרות האלו הן "נישלטות " על ידי איזשהו רוב חברתי שקובע מה נכון ומה לא נכון

כל ההגדרות האלו הן לא של רוב חברתי

הן של גברים!! שמנצלים את הכוח שלהם על נשים ודואגים שזה ימשיך להשאר ככה ולשרת אותם.

למעלה