ראיתי בעיון. תקראי ותביני
אוי מותק כמה שאת טועה... כשילד חי באיזור של סמים ואלכוהול ואלימות, הוא גודל עם המחשבה שככה זה צריך להיות... כשהילדים של זהבה קמים בבוקר והם יודעים שיש להם תיק של מטלות בבית, עם זה הם קמים בבוקר ועם זה הם הולכים לישון... (נדמה לי שבמשפחות אחרות, כן... כולם אשכנזים... לילדים אחרי בית ספר יש איזה חוגי העשרה)... והעובדה היא שזהבה ממש לא מצאה את עצמה בקניון או בבריכה (ושם במקום לתת לילדות להנות מהמים קצת, אז היא התעקשה ללמד אותן איך לשחות - דבר שאורית האמא האמיתית למשל, היתה שוכרת מורה אמיתי לצורך העניין)... תשמעי הבדיחה העצובה היא שהערבי קונה מכונת כביסה כדי לשים עליה עציצים... ואת לא רוצה לדעת איך הייתי מפרשת את הבדיחה הזו, ב"למה בדיוק הבעל של זהבה התחתן איתה?". אני מכירה מספיק משפחות שכאלו... שהגברים והבנים ממש לא עושים כלום ומלכים בבית. והנשים שוקדות על עבודות הבית השונות ללא שום עזרה משאר יושבי הבית. חוץ מזה .. שהעובדות דיברו בעד עצמן... זהבה אמרה לאורית : "יש לך את זה, תשמרי על זה"... זהבה אמרה "בעלי לא מתייחס אלי, ומקבל את הכל כמובן מאיליו. אנחנו ממש לא יוצאים, כשאני הולכת לריקודים הוא לא בא איתי וכו' וכו' וכו'". זהבה אמרה על הבנות של אורית "שהן מאוד מפונקות"... עכשיו ... אם יצא גורלן של הבנות של אורית, מר כגורלה של זהבה ... והן יאלצו לשרת גבר כל חייהן ולא לקבל כלום בתמורה, הן יחיו על האהבה והפינוקים שהן יקבלו מההורים שלהן. אני יודעת. לא הבנת את זה.. תקראי שוב.... תכלס, החיים הם כאלו... הילדות של אורית, כשהן יתחתנו וילדו ילדים, ישקיעו המון במשפחה שלהן, ויפנקו את הילדים שלהם. הילדים של זהבה, ימשיכו את המפעל המשפחתי הזה, מסביב לשעון... זהבה אשה מאוד מסכנה אם היא צריכה להתעורר ב 2 בלילה, כשהיא רוצה זמן לעצמה... להתעורר ב 2 בלילה ... !!!! שמעת את זה ??? מה בדבר לצאת לאיזה בית קפה ולאכול עוגה טובה ??? מה בדבר טיול כייפי לה לעצמה ... (למשל אני אתמול, אחרי יום עבודה, עשיתי לי יום טיולים שכזה בעזריאלי, לא בהכרח כדי לקנות.. רק להסתובב ולהתפנן). מה בדבר באמת לצאת לאיזה נופש באיזה קאנטרי קלאב, וללכת לשחות או משהו ??? זהבה לא יודעת לעשות לעצמה שום דבר טוב בחיים... לו היתה יודעת, היתה יודעת לשמור על זה ודורשת את אותו דבר מהמשפחה שלה. תשמעי.... אין ספק שלהיות בעל מפעל עושה אותך אדם עסוק ואחראי ונכון שהילדים, רצוי שיעזרו בעסק המשפחתי, כי סביר להניח שזה יותר יעיל מפועלים זרים ליד הבית.... אבל לילדים של זהבה .. ממש אין אהבה... גם אין להם זמן לזה.. וזהבה לא ממש נותנת להם את זה ... ומה הפרס ? חוברת עבודה חחח מה עם דיסק טוב??? מה עם כרטיס לסרט או להצגה טובה? או אפילו קונצרט ??? מה בדבר סוג של צעצועים של מלאכת יד??? רקמה או משהו? שבטוח הילדות יאהבו יותר מעוד חוברת עבודה ??? אופקיה של זהבה צרים כקליפת השום... וזו בדיוק היתה מטרת התוכנית הזו... להראות לזהבה שיש חיים אחרים... שיש לה אפשרות ליצור מצב שאם היא תייעל את עבודות הבית או תנהל אותן אחרת, יהיה לה הרבה יותר זמן איכות עם הילדים שלה ועם בעלה ... אם היא תזמין TAKE AWAY , אז אולי יהיה לה זמן לדבר עם בעלה והילדים... כשהיא לא תצטרך לעבוד שעות לפני הארוחה ושעות אחרי העבודה כדי לנקות ... (כי כידוע אחרי פיצה, בסה"כ זורקים את הקרטון לפח)... מי שהיה צריך להפיק את מקסימום הלקחים מהתוכנית הזו, זו זהבה ... ואני אכתוב לך עוד משהו... נגיד ... שמשום מה אורית , בעתיד, ממש לא תוכל להרשות לעצמה קניות בקניון או את הקאנטרי... עדיין האישה תמצא את הדרך למקסימום זמן איכות שלה עם בעלה והילדות שלה.