זבנג- בעד או נגד?

evil i

New member
זבנג- בעד או נגד?

לאחרונה הועלתה כאן ההודעה הזאת. ואני תוהה... באיזה צד אתם?! בעד זבנג או נגד זבנג?

Ihavenonick

New member
בעד זבנג

קומיקס ישן נושן שתיאר את הלך הרוח בארץ מבעד לנקודת המבט של תיכוניסטים. הדמויות חולקו לפי סטריאוטיפים קבועים ובכך נוצרו כל המצבים הקומיים. אני אישית אהבתי את הקומיקס

AmirPerc

New member
בעד

זה לא שאני אומר שהקומיקס הזה הוא מהפכני או בכלל עשוי כל כך טוב אבל בעקרון מי שקורא מעריב לנוער וזבנג זה מתבגרים בני 12 - 13 - 14 מקסימום, או ילדים בני 7-8-9 שגונבים לאחים הגדולים שלהם. זה יכול לתת יופי של בסיס, במיוחד בהתחשב בזה שאין בארץ תרבות קומיקס וילד לא ממש יכול לגדול על "הסטריפים בעמוד האחרון של העיתון" כי פשוט אין דבר כזה כי בלי זבנג ילדים יכולים לגדול על כמה חוברות בודדות של זנזורי או ארינאה, וגם הן לא מקבלות חשיפה כזו גדולה כמו שלזבנג יש. אז נכון, אולי זה מבסס את המעמד של "קומיקס זה לילדים" עוד יותר בקרב ההדיוטים, אבל זה רק עניין של זמן עד שיותר קומיקסים יצוצו ויתחילו לשנות את התפיסה הזו. בינתיים זה יופי של דרך בשביל ילדים להיחשף אל המדיום.

ailag

New member
בקשר להשפעה על ילדים (ועוד)

לא האמנתי שזה ישפיע, אבל היתה לי חברה בתיכון שמאוד היתה מושפעת מזבנג ומדריה כלפי. (גם לי יש שיער חום ומשקפיים ואני חנונה, כמובן). היא החשיבה את עצמה כאחת מה"פופולריים" (כמובן שאצלה בראש היתה סקאלה אחת) ובשלב כלשהו היא ברצינות ציפתה ממני להיות כמו ירון, הזכירה את השם שלו (ואת דריה) די הרבה כשהיא דיברה איתי עליי, וניסתה "לטפל" בי בצורה נוסחתית כאילו קראה ספר של פינק על ירון. גם אצל אחרים ראיתי אותה מדביקה סטריאוטיפ של דמות אחת מזבנג - ודובקת בזה. אז היא מטומטמת, אין ספק, אבל זה לא כאילו טמטום (כלשהו) זה דבר נדיר אצל בני נוער.. וזה לא כאילו בני נוער - ואנשים בכלל - לא חושבים גם כך בסטריאוטיפים שאנחנו לא רוצים לעודד. אז יכול להיות שאצל השכבה הנמוכה הזאת זה כן מעלה את הסטראוטיפיזציה (פשיייי מילה ארוכה! והאחשדרפנים) אצל בני הנוער. כולה קומיקס, אבל אנשים, ובמיוחד בני נוער, מושפעים מהסביבה שלהם. השפעה קטנה אחת מצטרפת לשניה ושלישית והן כן משנות, במיוחד כשאין קונטרה. אבל! (יצחק הסוף איננו) זה רק טיעון נגד. יש גם מלא טיעונים בעד, ומה שיכריע פה זה לא "האם זבנג מזיק" אלא היחס בין כמה שהוא מזיק לכמה שהוא מועיל. לכל דבר יש חסרונות ויתרונות ואנחנו מתייחסים רק לאיזון ביניהם. (רציתי להבהיר כי בדיונים באינטרנט לפעמים שוכחים את זה) טיעונים בעד? טיעון ענקי בעד זה שזבנג מלמד אנשים לקרוא קומיקס. אנחנו לא תופסים כמה זה קריטי, אבל לפעמים פוגשים אנשים שנרתעים מהמדיום רק בגלל שהם לא יודעים איזה פאנל לקרוא קודם ולא רוצים לטרוח ללמוד. את זבנג קוראים מגיל יסודי, לפחות בשכבה שלי כך היה, ומי שקורא ככה יתגבר על המחסום הטכני. לולא זבנג, היה הרבה יותר קשה להטמיע *כל* קומיקס אחר בארץ. ותראו איך בשבוע הספר (ובאירועים אחרים) אורי מקבל מעמד של כוכב. לפחות כשיצא לי לראות אותו שם. דברים כאלה גורמים לאנשים לתת כבוד למה שהבנאדם עושה בזכות הכבוד שהם רואים שמוענק לו. אנחנו תכלס מתעסקים במדיום שהוא "סיפור עם ציורים". נורא קל לסווג אותו כחומר לפעוטות, אבל ככה הוא מקבל שם של יותר מזה. אז אצלי זה גובר על עניין הסטריאוטיפים. (יש עוד פנים, אלו העיקריים שעלו לי לראש)

illustrator

New member
שאלה מגוחכת...

...שהיתה נשאלת גם לגבי דדליין, או אדירי התכלת, או עוזי אם הם היו מוכרים כמו זבנג. לאורי פינק, כמו לכל יוצר אחר, יש את הזכות להתפרנס מיצירותיו. לא אהבת, אל תקנה. אבל לפנות אליו בטענות בגלל שהוא מצליח?

ailag

New member
למה מגוחכת?

מותר להביע דעה, גם אם אנחנו לא צרכנים של המוצר. אני לא חושבת שמולי ביקר את העובדה שהסדרה מצליחה, אני חושבת שהוא העלה את האפשרות שאופי הסדרה - מצליחה או לא - יכול להיות טוב ורע כקומיקס בישראל. יכול להשפיע על תדמית הקומיקס ויכול ליצור תגובות ותוצאות חיוביות או שליליות, אפילו אם מולי אישית לא יקנה זבנג. (אלו בעצם הדברים שאמיר התייחס אליהם) אני חושבת שיש טעם לשאול את השאלה גם על שלוש הסדרות שהזכרת - אולי קומיקס הומוריסטי כמו דדליין ידרדר את תדמית הקומיקס בארץ? (לדעתי לא. אבל אולי לדעת אחרים כן). האם נמרוד רשף, כסלבריטי לא רק בקומיקס, מושך את האנשים הלא נכונים לקומיקס? (שוב, לדעתי לא, אני רק ממציאה טיעונים פה). אולי קומיקס גיבורי על ישראלי יגרום לעודף בז'אנר ולהרגשה שהוא משתלט יותר מדי? (צריך לחזור על הדיסקליימר? לדעתי זה לא נכון). ואולי על כל קומיקס ישראלי יש טעם לשאול את זה, במיוחד כשאין לנו כמויות כמו בארה"ב, יפן או צרפת.

illustrator

New member
למה מגוחכת.

מה יותר סביר, שהתרבות בארץ תשפיע על ההצלחה של קומיקס מסוים, או שהצלחה של קומיקס מסוים תשפיע על התרבות בארץ? בכל זאת סוגי קומיקס שונים מצליחים בארצות שונות, ולרוב ללא שום קשר לאיכות. גם סברמן של פינק לא תפס בהתחלה, כך שאפשר אפילו לטעון שהוא נאלץ לעבור למשהו כמו זבנג. ואם כבר את דואגת לתדמית הקומיקס הישראלי, טענתך צריכה להיות מופנית למי שנותן לו במה וחשיפה, כמו מעריב לנוער, למשל, הוצאות ספרים, עיתונות וחברות הפקה כמו זו שהעלתה את השאלה.

HackMachine

New member
אני לא רואה את מעריב לנוער

שמים קומיקס על נושא רציני. העיתונים האלה בד"כ באים בגישה של "זה ילדים והם מפגרים, בואו נשים משהו חמוד ונסגור עניין" כמו שערוץ הילדים לעולם לא יביא סדרות אנימה רציניות ואיכותיות כי זה עלול "להשפיע לרעה על הנוער" ועוד כל מיני טיעונים ומושגים של פסיכולוגים על סטרואידים. זה יוצר מצב שאנשים שלא נחשפים לאנימה איכותי עדיין חושבים שזה רק לילדים ובכך שוללים את כל הז'אנר. ולסיכום העניין: בלה בלה בלה בלה.. בלה בלה. בלה בלה בלה בלה. בלה בלה. בלה בלה בלה בלה. בלה בלה בלה!

evil i

New member
../images/Emo45.gif

מסכים לגמרי. אם למישהו יש טענה, הוא צריך לפתח אלטרנטיבה מתאימה. ואם האלטרנטיבה לא תופסת סימן שהיא פגומה.

HackMachine

New member
בעד

זה קומיקס טוב בשביל התקופה שהייתי קורא אותו. אני מאוד נהנתי ממנו (ואני משער שיש עוד הרבה ילדים שהיום קוראים ונהנים).

אופטיפ

New member
נגד

הבעיה עם זבנג היא הקונוטציה של קומיקס איתו. טוב אז אורי פינק אמן טוב והצליח להכניס את העניין שלו טוב מאד אבל, שחושבים על קומיקס ישראלי ישר קופץ זבנג, אין כמעט מקום בשוק יותר, רק אנחנו חברי הקהילה מכירים את הקומיקס הישראלי הנוסף כמו: אדירי התכלת, פחם, בלנדר, המסריחה הזאת, טנטופוביה, מיאתה בכלל ועוד טובים ואחרים. זו הבעיה...צריך לשבור את זה ומהר

HackMachine

New member
בשביל לשבור את זה

צריך להוציא תוכן איכותי שמדבר אל הקהל הרחב. וכמובן, הרבה קשרים ואיזה משקיע שידחוף את זה.

oril123

New member
לא בעד ולא נגד

זבנג זה קומיקס נחמד עם הומור אורי פינקי מותאם תקופתית. לגבי דחיקת שאר הקומיקסים ע"י זבנג :זה מצב שנוצר מסיבות כלכליות שאורי פינק הוא היוצר היחידי (לדעתי) שמצליח להתפרנס מקומיקס ויוצר קומיקס באופן עקבי המודפס וצבוע איכותית כולל ספרים עם כריכה קשה , לדוגמה עוזי הראשון (שאגב נראה קומיקס טוב) יצא לפני שנה + ללא סוף אלא עם המשך יבוא...ומתי ההמשך הגיע ? כעבור כשנה ! וגם הוחברת השנייה של עוזי היא ללא סיום הסיפור... אז איך ניתן לצפות שקומיקס בהמשכים שהפרש הזמן בין חוברת לחוברת נמשך כשנה ימכר בהמוניו ?! אני מודע למצב שחוץ מאורי פינק שאר יוצרי הקומיקס לא מצליחים להתפרנס מקומיקס ושמחיר הקומיקס לצרכן מושפע מהעלויות הגבוהות של ייצור בכמויות קטנות אבל לדוגמה מחיר של 40 ש"ח לצרכן עבור חוברת יחסית דקה של שירלי נראה גבוה מדי ולא מכיר מספיק (ושוב מדובר בקומיקס טוב רק לא מתומחר טוב) מה שכן לדעתי אורי פינק צריך לצאת מה"חממה הזבנגית" וליצור קומיקס שונה אולי רציני ובוגר אפילו והוא מסוגל לזה השאלה אם הוא מוכן לקחת את האתגר/סיכון הזה.

thor

New member
היסטוריה....

היה פעם הרבה קומיקס בעיברית: טקס, זאגור, טרזן, מיקי מעוז וכמובן בוקי שיצאו כ 170 חוברות. והיה גם סברהמן של אורי פינק ועוד כמה (עוד בודדים) זבנג יצא תקופה ארוכה מאוד בלי שום דבר נוסף עד שצת לו קוין קומיקס שניסה להוציא חוברות של MARVEL בעיברית והיום ? היום יש פריחה בשוק. אבל זה עדיין עצוב. מה ניסיתי לומר ? טוב מאוד שיש זבנג. ככה מי שלא אוהב יוצר משהו אחר

pillit

New member
קומיקס בעברית

זה לא קומיקס מתורגם לעברית אלא הכוונה לקומיקס ישראלי ואם תשים לב בחלק מהדוגמאות שנתת אחד מאנשי ההפקה- היו אורי פינק

petpatrol2

New member
אני בעד זבנג ונגד אורי פינק

הקומיקס מגניב, אבל הבאנדם פיטר אותי ורק נזכר להגיד לי אחרי חודשיים, והוא עדיין לא החליט בדיוק למה הוא פיטר אותי.

evil i

New member
אני בעד אורי

וזבנג. ואני גם עייף אז אני לא מפרט.

StrawMan

New member
בעד אורי - נגד זבנג

גם אני גדלתי בין היתר על זבנג, וזה היה אחת החשיפות הראשונות שלי לקומיקס. אבל זבנג איבדה את מה שהיא הייתה בערך ארבע שנים אחרי שהיא התחילה. אחרי זה היא סתם נמתחה יותר מידייץ אבל מי שקרא ספרים אחרים של פינק, כמו סופרשלומפר, ובמיוחד פרופיל 107, ראה שאורי פינק יכול לעשות יותר מ"זבנג". אגב, "פרופיל 107", אחלה ספר. מומלץ.

למעלה