זבל של משטרה

זבל של משטרה

בהושענא רבה נסענו אני וחבר לכותל בבוקר התורים היו ארוכים ברשותי תעודת נכה רשמית פניתי לשער המאפשר כניסת רכבים היה שם איזה קצין בקשתי ממנו להכנס אחרי שפתחו לאיזה רכב עם אישור הוא שלח אותי להתיבש בתור הארוך,פניתי לקצין אחר שאמר שזה לא מענין אותו.כנראה שעל זה נאמר``משטרת ישראל0 בשבילך

אתה דן אנשים סתם...

ב"ה א. רפואה שלמה - שאלוקים יחון אותך בבריאות איתנה ומתעודת הנכה שלך תעשה "טיירה". ב. יש נוהל כניסה לכותל המערבי שריד בית מקדשנו. כשבאים במהלך ימות החול בשנה (ובאים אלפים מדי יום) תעודת הנכה שברשותך תאפשר לך כניסה אפילו עם רכב למתחם הכותל שאינו עמוס במבקרים. ג. תרשה לי להניח, שבאת בזמן של ברכת הכוהנים. היו ברחבת הכותל כ-25 אלף איש. הרחבה עמוסה עד להחריד. לכן, תעודת הנכה ה"סטנדרטית" אינה פותחת שערים במהלך מועדים וחגים שהמונים באים לשמוע את ברכת הכהנים (חול המועד פסח וסוכות). אי לכך השוטר / קצין הפעיל שיקול דעת נכון ולא אישר כניסה עם רכב אלא רק לבעלי אישור מיוחד שדאגו וטרחו להוציאו מראש דרך רב הכותל והמקומות הקדושים, הרב שמואל רבינוביץ' שליט"א. ד. הרבה נכים מרשים לעצמם בזכות תו-הנכה / תעודת-נכה לעשות דברים שכאזרח לא עושים. (ואני לא מדבר על נכות קשה שמצריכה כיסא גלגלים / קביים) אלא על נכות שניתן לחיות איתה ולהסתדר איתה פיקס. חונים במקומות אסורים בחסות התו, ועוד כהנה וכהנה. אין לי חלילה שום ביקורת כי כל דבר צריך לדון לגופו ואיני יודע אם האדם שחנה כעת על מדרכה עבר טיפול רפואי כל שהוא שגרם לו לחוש הביתה כמה שיותר מהר או כל סיבה אחרת. אך יש כאלו שמנצלים זאת לרעה ודבר זה פוגע בנכים הבאמת קשים שלהם מגיע. ה. לסיום: צר לי שהתאכזבת, אני בטוח ששוטרי הבירה שהתמודדו בתקופה האחרונה במגוון משימות קשות, הן בתפילות המוסלמים בהר-הבית במהלך חודש הרמאדן. הן באבטחת חגי ישראל, צום כיפור, ברכת כהנים בסוכות, שמחות בית-השואבה שמחת-תורה וכו', לא באו להתנכל לאזרח. זה שיצאת בתחושת קיפוח זה לא טוב אך תנסה להסתכל מנקודת מבטו של השוטר / קצין שיש לו על הראש עוד 25 אלף איש שהוא אחראי לביטחונם ובנוסף צריך לטפל במקרים רבים כשלך (אני בטוח שאתה לא היחידי שהתאכזבת). תגלו איפוק, אורך רוח, סבלנות ותנסה לבוא ביום בו אין עומס, אתה מגיע עם הרכב עד לרחבת האמבולנסים. (בדוק עשיתי את זה ובלי תו-נכה). בברכת שנה בריאה! ומוצלחת.

היה מלא אבל לא עמוס

ב.כבר פתחו את השער לרכב שנכנס אני רק רציתי להכנס רגלי.ג.גם אם אי אפשר שיגיד יפה אף אחד לא עובד אצלו

מסכים איתך...

ב"ה מסכים איתך ששוטר צריך להתבטא יפה כלפי האזרח. אך היות ואין לדיין אלא מה שעיניו רואות, כאן יש רק את הצד שלך בלי הצד של השוטר ולכן יהיה לא הוגן לשפוט. בכל אופן, כמו שאתה לא עובד אצלו, הוא לא עובד אצלך. קח זאת בחשבון. ואחי, דברים לוקחים בפורפורציות. אם תתעצבן מכל דבר הבריאות שלך תלך לעזאזל.

נכון שיש כאלה שמנצלים סתם

את התו ואני גם שונא את זה.אם כבר הזכרת מנצלים בוא נראה מי עברין

סטית מהנושא...

ב"ה פתחת אשכול על משהו שמציק לך - וזה בסדר. כעת הפכת את האשכול לחפש את השוטרים העבריינים. נו, מה השלב הבא? להביא על השוטר הרוצח צחי בן-אור? אף אחד לא אמר שאין בגוף המונה מעל 30 אלף איש גם אנשים שעוברים על החוק. מה גם, שבמקרה זה אי אפשר לדעת אם הקצין היה במהלך חקירה / אירוע או דבר-מה כל שהוא. מתמונה שכזו קשה לקבל תמונת מצב מה באמת היה בשטח. בתחילה הסכמתי איתך - כעת משום מה אתה נראה לי קצת נסחף ולכן אאחל לך חיים מאושרים והמון בריאות. אם האשכול הופך לכלי ניגוח - אני את שלי סיימתי כאן. במידה והוא חוזר לפסים מעשיים - אשמח להשתתף בו.

לא חפשתי לנגח

רק להראות שיש שולים בכל מקום.ואגב זה צולם יום שישי צהרים שהבחור עושה קניות במלחה

איך אני "אוהבת" אנשים כמוך...

שמחפשים איפה השוטרים עוברים על החוק, על חוקי תעבורה, איפה הם לא בסדר, ואחר-כך מתעדים את זה. ואם מתנדב עושה את זה- אז בכלל... כאילו מה, גם אני הייתי מתנדבת, ועדיין אני לא מצליחה להבין את הקטע של להיכנס למערכת ולחפש פאקים אצל אלה שעובדים במערכת הזאת...אבל לא חשוב, זה נושא נפרד. כאילו מה הקטע? מה כואב לך, שהוא החנה את האוטו על מדרכה? זה באמת כל-כך חשוב? מה אתה מחפש, צדק, היגיון? וואלה אם כן אתה חי בסרט שאין קשר בינו לבין המציאות... פעם אחת עבדתי עם שוטר, אז עצרנו לרגע כדי שהוא יקפיץ משהו לאחותו, שעובדת בארומה או לא זוכרת מה זה היה...והוא חנה באדום לבן...בא אליי איזה פלצן כזה כולו מאושר שהוא ראה ניידת חונה באדום לבן ועושה לי: "ואם אני אחנה ככה את תיתני לי דו''ח נכון?" כאילו זה מעניין אותי, אנחנו בכלל מתנ''א מי מתעסק בזה בכלל וכאילו אני החניתי את האוטו... וכולו מתגרה בי ולא רוצה ללכת וחופר לי ומחפש פשוט מחפש שאני אענה לו לא יפה... מתגרה בי עד הסוף...אז אמרתי לו "סע לי מהעיניים נמאס לי לשמוע שטויות" ואז הוא כולו מאושר כאילו זכה בלוטו: "אני רוצה את הפרטים שלך!! אתם צריכים לבוא לאזרח בגישה שירותית" ואז פשוט סגרתי לו את החלון בפרצוף...והוא שעה ניסה לדפוק על החלון, ולצעוק שהוא רוצה את הפרטים שלי...ואז השותף שלי הגיע והביא עליו כזאת שאגה שההוא ברח... ולא אכפת לי. ואני רוצה לראות מי אומר לי, שהייתי חייבת למסור לו פרטים. אני עושה בשטח עבודה נקייה ובלי ליקויים. במקרה כזה, לא אכפת לי. כמו עם אזרח שאמר לי ולשותף אחר: "אתם לא הולכים מפה אני מזמין מח''ש למקום"...חחחח ניסה לעכב אותנו, חבל לא רשם דו''ח עיכוב... אז קיצר, לכל האזרחים ה"חכמים"... לפני שאתם שופטים אנשים שקורעים את התחת במשמרות, לא רואים את הבית ואת המשפחה, נוהגים שמונה שעות ברצף בלילה, ומקבלים רק צינור מהמפקדים כשהם צריכים משהו, וכל מה שהם עושים זה בעצם למען הציבור- תסתכלו על עצמכם.

creth11

New member
נסיכה אני שולל לחלוטין את גישתך

ותיסלחי לי גם אני מיתנדב מעל 6 שנים ב מתנ"א שוטר\מיתנדב במדים צריכים להיות דוגמא לשמירת החוק, וככה זה בכל ארצות המערב. ולדוגמא שכאן יש הבדל בין עבירות בשוגג לבין עבירות במכוון חניה במקום אסור כפי שמצולם זה מכוון וזו אכן בושה שלובש מדים עושה זאת. אין שום סיבה לעבירות מסוג זה, אפילו לא רגע קפצתי להעביר לאחותי את ..... ותשובה חצופה או נביחה על אזרח היא בושה ללובשי המדים ללא קשר למה עשה או איך דיבר. את האזרח לא מעניין ולא צריך לעניין מה מקבל לובש המדים ואיך המפקד שלו מיתנהג. לובש מדים מייצג את המדינה וצריך לינהוג כחוק ובנימוס כנידרש מנציג ציבור בכל מצב. כתיבתך בעיקר בפיסקה האחרונה מביישת אותך את תפקידך ואת כל לובשי המדים. אני מקווה שהכתוב אינו מייצג את גישתך לתפקיד ואם כן אז שתפקידך במישטרה יהיה קצר ככל האפשר

760

New member
אתה צודק ../images/Emo45.gif

ולנסיכה בלבן, חבל שאת לא מכירה את פקודות המטה הארצי בנושא הזדהות בפני אזרח. התנהגתם את ושותפך כבריונים ולא כאנשי חוק - התנהגות שכזאת היא שמוציאה למשטרה שם רע - חבל.

לא מכירה?

מכירה טוב מאוד. הייתי מצטיינת בקורס שוטרים, מה לעשות. מכירה יותר מדי דברים שאחרים שכחו כבר מהם.

760

New member
אם את מכירה אז ביודעין עברת על פקודות מטא"ר ?

תרענני את זכרוני בבקשה לגבי פקודה 12.02.01 שעוסקת בחובת ההזדהות של שוטר בפני אדם מן הציבור.

תשמע...

אתה לא צריך לשכוח שמאחורי האנשים במדים שמייצגים את החוק ואת המדינה, עומד אדם, בשר ודם. אנחנו לא רובוטים, אין לנו תוכנה שפועלת לפי לחיצת כפתור שגורמת לנו להתנהג בצורה זו או אחרת. ואתה מדבר איתי על חו''ל? בחו''ל אנשים משתינים במכנסיים כשעוצר אותם שוטר, כי שם אין מח''ש וכל השטויות האלה ושם השוטרים לא מסורסים ע''י מח''ש ובתי משפט והיתר כמו בארץ...מעניין אותי מאוד לראות איך מגיב שוטר בחו''ל אם אזרח מתגרה בו, ואת האדיבות שבעניין. לא יצא לך פעם לעצור איזה תייר או עולה חדשה מארה''ב או מאנגליה או מאיטליה שנראה כאילו אתה עוד רגע הולך לרוקן עליו שתי מחסניות, כשבעצם כל מה שאתה עושה זו בדיקה שגרתית של רישיונות, נניח? אז לנו יוצא הרבה פעמים, והם נדהמים לראות כמה אנחנו נחמדים יחסית לשוטרים בארץ שהם באים ממנה. בשורה תחתונה, שוטרים הם בני אדם. והם, כמו שאר בני האדם, לא יכולים תמיד להתנהג בשלמות למופת, זה מצב לא טבעי, תמיד יש טעויות, זה טבעי שבן אדם מתעצבן, ותאמין לי- אם יש שוטרים שמשרתים בתפקיד מעל 20 שנה, נחשבים שוטרים מעולים, מצטיינים ואיך שלא תקרא לזה, ובכל זאת המצב הזה כמו שקרה לי יכול לקרות גם להם (ולא, הם לא יענו להתגרות מהסוג הזה באדיבות), אז אני משום מה לא מרגישה בושה על זה שלא למדתי להיות רובוט נטול רגשות ב4 שנים במשטרה מתוכן 3 התנדבות ואחת שח''מ... אתה מדבר על מצב אידיאלי לחלוטין, משהו בלתי אפשרי, ועליך בתור בן אדם בוגר (אני מאמינה) להבין שזה בלתי אפשרי. ושאם אני לוקחת את כל הטוב שעשינו אי פעם למען אזרחים או למען הציבור- אני, השותף שלי מאותו יום, שוטרים אחרים ביחידה שלנו ומתנדבים שבכוחותינו, לעומת הפאקים האלה שיכולים לקרות לנו עם אזרחים מעצבנים- אני לא מרגישה שום בושה. ואתה, בתור מתנדב במתנ''א, לא יודעת באיזה מתנ''א אבל לא משנה, אמור להבין על מה אני מדברת. אם אתה באותו יום הזזת בידיים שלך כמו חמור ארבע רכבים תקועים בשול שמאל, החלפת פנצ'רים לשלוש נהגות, הזעת בשמש בסטטי חסר רחמים במשך שעתיים וחיכית לגרר שהחליט שהוא לא מגיע כדי שהעגלה לא תישאר בשול, ובדיוק באותו יום נהג קרצייה עיצבן אותך וצעקת עליו ולא רצית להזדהות- אין פה מקום לבושה.

ליאור451

New member
נסיכה, השוטרים באנגליה זה כמו פה מבחינת היחס

את מוזמנת לבקר בפורום www.policespecials.com/forum' של מתנדבים במשטרת בריטניה. שם היחס שהם מקבלים מבדוקאים הוא דומה למה שאנחנו חוטפים כאן. גם שם יש עניין של "תקינות פוליטית", "וסירוס" ובשונה מאצלנו שם יש עוד יותר בעיות של אלכוהול, סמים ותקיפות שוטרים. להערכתי הפשיעה באנגליה (ובסקוטלנד) קשה ונפוצה יותר מאשר בארץ (גרתי שם 14 שנה).

ghost7

New member
"כפי שכתוב"- אתה צודק.

ויש חברים שהושעו, או נגרעו, בגלל תגובות "לא ראויות". ועדיין אני שמח שיש מי שמשיב ל"קרציות" בצורה המתאימה...

ולא, זה לא מייצג את גישתי לתפקיד.

כפי שאמרתי, אני עושה עבודה נקייה בתפקיד, בלי פאקים וליקויים. רק לפי נהלים סמכויות מדיניות ואתיקה. אולי אני מפגינה לפעמים יותר רגישות לנהגים מסוימים, כלומר מסבירה להם מה שהם רוצים לדעת בצורה יותר מפורטת ומחייכת פה ושם אבל זה לא בא לידי ביטוי גם ההפך, כלומר אני לא מפלה אף אחד. פשוט אני לא מהשח''מיות האלה שיושבות כמו עציץ בניידת, אני ממש פעילה ועושה כל מה שאפשר במהלך המשמרת... אז אני יודעת על מה אני מדברת. ואני לא מנסה להצדיק את מה שהיה עם הבחור ההוא... כי זה ממש לא יושב לי על המצפון... אני רק מסבירה, שאני לא מנצלת את הסמכויות ואת התפקיד לרעה ולא מתנהגת בצורה בריונית כלפי אזרחים... ודרך אגב, אם אתם כבר מדברים על שוטרים- התופעה הזאת לא פחות נפוצה בקרב מתנדבים, ואני אפילו לא אתחיל עם דוגמאות. ואני בטח לא מדברת על מתנדבים בהתנשאות שאופיינית לחלק מהשוטרים כי אני בעצמי הייתי מתנדבת כל שנות התיכון, ואני עדיין רואה את עצמי ככזאת. רק שלמדתי קצת אמת בקורס שוטרים ובשטח.

למעלה