תשמע...
אתה לא צריך לשכוח שמאחורי האנשים במדים שמייצגים את החוק ואת המדינה, עומד אדם, בשר ודם. אנחנו לא רובוטים, אין לנו תוכנה שפועלת לפי לחיצת כפתור שגורמת לנו להתנהג בצורה זו או אחרת. ואתה מדבר איתי על חו''ל? בחו''ל אנשים משתינים במכנסיים כשעוצר אותם שוטר, כי שם אין מח''ש וכל השטויות האלה ושם השוטרים לא מסורסים ע''י מח''ש ובתי משפט והיתר כמו בארץ...מעניין אותי מאוד לראות איך מגיב שוטר בחו''ל אם אזרח מתגרה בו, ואת האדיבות שבעניין. לא יצא לך פעם לעצור איזה תייר או עולה חדשה מארה''ב או מאנגליה או מאיטליה שנראה כאילו אתה עוד רגע הולך לרוקן עליו שתי מחסניות, כשבעצם כל מה שאתה עושה זו בדיקה שגרתית של רישיונות, נניח? אז לנו יוצא הרבה פעמים, והם נדהמים לראות כמה אנחנו נחמדים יחסית לשוטרים בארץ שהם באים ממנה. בשורה תחתונה, שוטרים הם בני אדם. והם, כמו שאר בני האדם, לא יכולים תמיד להתנהג בשלמות למופת, זה מצב לא טבעי, תמיד יש טעויות, זה טבעי שבן אדם מתעצבן, ותאמין לי- אם יש שוטרים שמשרתים בתפקיד מעל 20 שנה, נחשבים שוטרים מעולים, מצטיינים ואיך שלא תקרא לזה, ובכל זאת המצב הזה כמו שקרה לי יכול לקרות גם להם (ולא, הם לא יענו להתגרות מהסוג הזה באדיבות), אז אני משום מה לא מרגישה בושה על זה שלא למדתי להיות רובוט נטול רגשות ב4 שנים במשטרה מתוכן 3 התנדבות ואחת שח''מ... אתה מדבר על מצב אידיאלי לחלוטין, משהו בלתי אפשרי, ועליך בתור בן אדם בוגר (אני מאמינה) להבין שזה בלתי אפשרי. ושאם אני לוקחת את כל הטוב שעשינו אי פעם למען אזרחים או למען הציבור- אני, השותף שלי מאותו יום, שוטרים אחרים ביחידה שלנו ומתנדבים שבכוחותינו, לעומת הפאקים האלה שיכולים לקרות לנו עם אזרחים מעצבנים- אני לא מרגישה שום בושה. ואתה, בתור מתנדב במתנ''א, לא יודעת באיזה מתנ''א אבל לא משנה, אמור להבין על מה אני מדברת. אם אתה באותו יום הזזת בידיים שלך כמו חמור ארבע רכבים תקועים בשול שמאל, החלפת פנצ'רים לשלוש נהגות, הזעת בשמש בסטטי חסר רחמים במשך שעתיים וחיכית לגרר שהחליט שהוא לא מגיע כדי שהעגלה לא תישאר בשול, ובדיוק באותו יום נהג קרצייה עיצבן אותך וצעקת עליו ולא רצית להזדהות- אין פה מקום לבושה.