זבל - סיפורי פחים

זבל - סיפורי פחים

פעם, כשהייתי ילדה היה פח זבל גדול בקצה הרחוב, קראו לו צפרדע
למרות שהיו שם רק חתולים..
גדלנו, ועל נוחות וקרבה לבית חשבנו, וכיום לכל בניין יש פח או חדר אשפה
נשמע אוטופיה, כן אבל..
בבוקר כשאני יוצאת עם האוטו מהחנייה, האיש שמשחרר את הפחים לרחוב
מעמיד אותם בצורה כזאת שמאלצת אותי לנסוע סלאלום תוך כדי יציאה לכביש (מי רצה מסוכן ולא קיבל..?)
נגיד שהתרגלתי לזה
השבוע אני מלווה את הצעיר לגן, ואין נפלא יותר מאשר להתבשם מהריח החזק של הפח שעומד לו על המדרכה, בדרך לגן.
אני זוכרת שבוקר אחד רציתי לעשות הליכת בוקר
כל כמה מטרים טובים עומדת משפחת פחים, מחכה שיגאלו אותה מייסוריה המצחינים
מודה שאחרי כמה מטרים היאוש (והריח שדבק בי) גבר.. אז שבתי הבייתה..
אולי צריך לשנות משהו בשיטה..?
למשל, לפנות זבל בעשר בבוקר, הרחובות יתומים, מעטים הרכבים היוצאים מחניות הבתים
בוודאי גם נתקלתם במצב בו הייתם צריכים לעקוף את האוטו זבל על הנתיב הנגדי, ואז מגיע רכב ואתם נתקעתם ולאפכם חודר שובל הריח החגיגי..
יש מה לעשות בנידון?
מה דעתכם?

orrri1

New member
קצת "צרות של עשירים"

חשבתי שתעלי נושא אחר.
בכל מקרה, לגבי ריח הזבל... בסך הכל זבל, שבני אדם יצרו. הוציאו אותו בכדי לפנותו. ומעולם לא חשתי בריח "הנדבק" של פחי האשפה.
לגבי ה"סללומים" - מסכימה. אם להלין לגבי שעות פינוי הזבל.. אז זאת סיבה מוצדקת לטעמי.
באזור שלי פינוי הזבל מתבצע הרבה אחרי שהילדים בבית הספר.

הייתי בטוחה שבהודעתך תכתבי על לכלוך חדר האשפה. בבניין שלנו חייב להיות לפחות דייר אחד (בדרך כלל הדיירים שגרים באחת מהדירות שבשכירות) שיחליט להניח את שקית פח האשפה ליד הפח ולא בתוכו. הרבה פעמים הופתענו לגלות שתוכן השקית מפוזר (ומסריח) את כל חדר האשפה.אולי חתולים, אולי לא. דיירים (שעברו ברוך ה') היו נוהגים להניח בכל תחילת שבוע את כל כמות כיכרות הלחם היבשות מחוץ לחדר האשפה.. כי לזרוק לחם אסור, אבל להניח אותו זרוק ליד חדר האשפה מותר. ואז באו חתולים, באו עכברים.. ואנחנו מתעצבנים.
וכשבא פקח ומאיים, מודיעים לדייר הפורע כי כל התשלום על גבו.. ומתחיל ריב לא נעים.
והנה לך סיפור פחים אמיתי.. המיץ של הזבל.

רחלילי

New member
ושלך זה לא צרות של עשירים

קצת סובלנות. ימים נוראים - לפחות כעת.

orrri1

New member
כי כמובן שאם אתנהג כראוי לפני או בזמן

הימים הנוראיים אהיה בנאדם טהור יותר והכל ימחל לי.

השיטה דפוקה

עובדי הזבל עובדים בשני גלים: בראשון מוציאים את כל הפחים לרחוב. בשני - שיכול לקרות שעות טובות אחר כך - עוברת המשאית, מפנה הפחים ומחזירים לחדרים.
השיטה הזו דפוקה.
בעצם מדי בוקר, כל העיר כולה נראית כמו מזבלה! יום אחד הגזם, יום אחד הפח החום, יום אחד הירוק ויום אחד הכחול, וחוזר חלילה.
יום יום הפחים האלה מפריעים לילדים לראות אם יש רכב שיוצא מהחניה.
יום יום הפחים מפריעים לרכבים לצאת מהחניה.

עירייה שאכפת לה היתה אוסרת על קבלן הניקיון להוציא פחים מחוץ לחדרי האשפה. אבל מודיעין היא לא עירייה שאכפת לה.

העירייה מודה לתושב על פנייתו.

infimum

New member
ומילא אם היו עושים את כלזה בטווח שעות סביר

אבל מוציאים את הפחים מוקדם בבוקר ( שיהיה נעים בדרך לבית הספר )
והמשאית עוברת בצהריים ( שיהיה נעים גם בחזור )

הרחוב נראה כל היום כמו מזבלה ומריח בהתאם וזה הזמן גם לומר תודה לשכנים שעברו דירה וזרקו את הארגזים והזבל שהיה להם על המדרכה .
והילדים צריכים ללכת על הכביש כדי לא לעבור בתוך הפחים .

ואני לרגע לא מדברת על הפחים שחוסמים את היציאה מהחנייה או אלו שמגיעים למרכז הכביש ומהווים סכנה בטיחותית של ממש .

ייתכן שאף אחד מהאחראים לא יודע ??? או שאולי באמת לא אכפת להם... :(

התלוננתי כמה פעמים

"כן, נתדרך את הקבלן",
"מה, עכשיו הפחים בחוץ? אני אעביר להם פניה שיאספו",
וכו וכו'.
והחמור ביותר: קיבלתי הבטחה מפורשת מראש אגף השירות יעקב כהן שלא יוציאו פחים מחדר האשפה של בית הספר לפני שהילדים נכנסים לכיתות, בכלל שהם חוסמים את שדה הראיה בחציית כביש, שהוא גם ככה עמוס בילדים עם תיקים ענקיים ובמכוניות וכניסה לחניון של בית הספר ונשק וסע.
נחשו מה קורה בכל זאת?
ילדים עם תיקים ענקיים מכוניות וכניסה לחניון של בית הספר ונשק וסע, ואת הכל מקשטים שני פחים ירוקים גדולים, ממש מסיבה.

shiminis

New member
על מנת לזכות בהתייחסות העירייה ו/או העומד

בראשה מציע לכתוב זאת בעמוד הפייסבוק של העירייה - ביבס עונה ומתייחס שם.
נושא זה חשוב, נוגע ומפריע לכולנו.
גם נושא מהנדסת התנועה שנכתב עליו אתמול בפורום, ראוי שיתפרסם בפייסבוק.

למעלה