זבובים

אבו-דני

New member
זבובים

--- עם בוא הקיץ מגיעים איתו גם הזבובים..שמטילים את ביציהם,מעבר להטרדת הסוסים, בתוך ארובת העין של הסוס..עם פקיעת ביצי התולעים עלול לגרום לנזק די חמור לסוס שמצריך טיפול וטרינרי .. אז מה עושים?... מעבר לניקוי האורווה וחיטוי כנגד זבובים יש להעטות על הסוס רשת מיוחדת שבה יש חורים לאוזניים ומכסה על עיניו כהגנה מפני הזבובים. בהצלחה

mm130

New member
תמיד רציתי לרכב על סוסים

אבל עם הידע המצומצם שיש לי, אני חושב שזו התעללות, לא כואב להם בפה עם הדבר הזה? אנחנו לא פוגעים בהם כשאנו רוכבים עליהם? בחופש שלהם? מתן

מתן..

קודם כל, איך זה קשור לזבובים של אבו-דני?
ושנית... "הדבר הזה" שמו רסן, או מתג, שאליו מחוברות המושכות בעזרתן שולטים בסוס. כשמו כן הוא, הרסן נועד לרסן את הסוס או למתג אותו - לכוון אותו ע"פ רצון האדם. ולשאלתך - כואב? אני לא יודעת עד כמה זה כואב, מעולם לא הייתי סוס - אבל האמת היא שאני בטוחה שגם אם זה לא מאד כואב זה בוודאי לא נעים. פה של סוס זה אזור רגיש ביותר וגם הם לא שמחים שדוחפים להם חתיכת מתכת לפה ומושכים בה לפה ולשם. אבל - זה לא חייב להכאיב להם, רוכב טוב יידע מתי להפעיל לחץ ומתי לשחרר לחץ על הפה, כדי שהסוס יהיה הכי רגוע ונינוח שאפשר ויבין מה בדיוק רוצים ממנו בלי מלחמות מיותרות. בנוסף, יש כל מיני סוגים של מתגים שמפעילים לחץ שונה, והלחץ פוחת ככל שהסוס מאומן יותר טוב. למשל - עם מתג שלם עובדים ביד אחת, וכמעט אין משיכה בפה של הסוס. מתג האקמור בכלל לא נכנס לפה אלא פועל ע"י לחץ על האף, במתג כזה משתמשים בד"כ בבתי ספר לרכיבה שם רוכבים על הסוסים כל מיני אנשים שעלולים לגרום נזק אם ישתמשו במתג רגיל, אז למען נוחות הסוס משתמשים במתג הזה. עכשיו בקשר לחופש שלהם - כבר דנו בשאלה הזאת כאן ואני אגיד זאת שוב: כן, אנחנו פוגעים בחופש שלהם. אין דבר שסוס רוצה יותר מאשר להיות חופשי, והמושג "שבירת הסוס" שהוטמע בארה"ב גורם לי חלחלה. אבל כבר הסכמנו על זה שבעולם המודרני אין לסוסים ברירה אלא להשתעבד, ובמקום לדון על סוגיית ה"האם לרכב על סוסים זה התעללות?" עדיף לדון בשיטות לרכיבה, כי כשהשיטה נכונה הסוס לא יסבול מהרכיבה אלא יהנה ממנה. מקווה שעניתי לך.

למעלה