זאת סתם בדידות

ד ח ל י ל

New member
זאת סתם בדידות

מוטיב מרכזי שצץ פה די הרבה בסיפורים של משתתפי הפורום נוגע למזוכיסטיות הטמונה בהרבה מאיתנו בתת-מודע. סליחה על הבוטות,אבל כל הבולשיט הזה של "הוא גורם לי לבכות,אבל אני אוהבת אותו","אני רק סובל איתה,אבל אני אוהב אותה","הוא מאמלל אותי,אבל אני מתה עליו","היא שוברת אותי,אבל אני שפוט שלה" חייב להדליק אצלנו כמה נורות אדומות בראש :האם אנחנו אוהבים לסבול?אבדה התקווה למציאת קשר נורמלי,יציב,שפוי,מאוזן,הדדי ובלה בלה בלה?,מתי כבר נסלח לעצמנו ונתחיל לאהוב את עצמנו ולדאוג לעצמנו,אבל לדאוג באמת-באמת(דאגה אמיתית לעצמנו תבוא לידי ביטוי בזריקת הכלב או הכלבה שמאמללים אותנו כל כך מכל המדרגות,לא?). כל הקושי הזה להתקדם הלאה אחרי פרידות,קשות לכאורה אבל נכונות לאור הנתונים היבשים,נובע לדעתי מהבדידות שלנו.כשאנחנו בודדים,חסרי תקווה ופאסימיים לגבי העתיד אנחנו נוהגים להיאחז גם בזבל(עיין ערך "זאת שמאמללת אותי" או "הוא גורם לי לבכות").ואולי שנאתנו העצמית גם היא "תורמת" להתנהגות הלא רציונלית שלנו לפעמים(יש שיגידו ש"מדובר בעניינים של רגש,אל תערב היגיון או רציונליות פה",אבל אלה גם ככה אנשים מנותקים ומסונוורים מאהבת אמת <-- *פחחחח* כתיכוניסטים מחוצ'קנים ונאיביים)ומובילה אותנו להתמכרות אובססיבית לבנאדם שפוגע ומכאיב לנו,ולא מחזיר אהבה(אולי בגלל שהוא לא אוהב אותך,יקירתי?...). לא יודע אם הסתברתי את עצמי מספיק ברור פה,לא יודע אם מישהו קורא את זה בכלל,אבל אני יודע שנמאס לי כבר מהחרא הסאדו-מזוכיסטי הזה שנובע מפאסימיות("האם אמצא אי פעם מישהי שתפגע בי כל כך חזק כמו אהובתי הנוכחית"?)ושנאה עצמית("אני כל כך שונאת את עצמי,שאני פשוט מתה על אהובי הבוגדני,האטום,האלים והלא שם זין עליי").הא כן,גם מהבדידות...בקיצר,זה לא רומן-זאת סתם בדידות

22מנואלה

New member
לא סתם אומרים ש...

אהבה היא עיוורת. לפעמים מתאהבים או מתמכרים כמו שאתה קורא לזה לבן אדם שיותר משעוזר לנו הוא דווקא מזיק לנו. יותר משזה קשור למה שתיארת (בדידות ושנאה עצמית) זה יותר קרוב לתהליך התבגרות אמיתי שלנו ולידיעה סופית וברורה של מה אנחנו באמת רוצים וצריכים.

SuperStar84

New member
חסכת לי חתיכת הודעה פה, אבל אני

דווקא אחת מאותם אלה שאתה מכנה פה "מזוכיסטיים". כי אני נמשכת בטירוף לאקס הזבל שלי, אותו אחד שאני לא מאחלת לאף בחורה שיהיה לה חבר כמוהו...מצד אחד משיכה מטורפת מצד שני שינאה שלא יודעת גבולות. תאמין לי, בתור אחת שנמצאת בתוך זה וחיה אז זה (למרות שזרקתי אותו לפני 9 וחצי חודשים הוא לא יוצא לי מהראש וכל זה בגלל הודעה שהוא שלח לפני חודש כדי לברר אם יש לי חבר- במטרה שיהיה לו אותי מהצד)- בתור אחת כזו אני רק יכולה להגיד שאפילו אני כבר לא מבינה את עצמי. אין לי הסברים לכל זה. אני יודעת שזה טירוף, ויותר מזה- טימטום וטיפשות... כי הבן אדם הזה חוץ מלפגוע בי הוא לא עשה כלום. גם אם נחזור (בפעם ה-100) אני יודעת שאני לא אהיה מאושרת איתו בחיים כי הוא בוגד ושקרן ואגואיסט ואנשים כאלה לרוב נשארים כאלה, אבל מה כבר אני יכולה לעשות? אני מרגישה לפעמים כאילו זו עונש שקיבלתי... אבל רק דבר אחד יש לי להגיד לך בקשר למה שאמרת: אל תשפוט אדם לפני שתגיע למקומו.

תגובה

אם אדם עשה לנו מעשה לא מוסרי למשל הכה אותנו, יש לעזבו עד שיעבור טפול מתאים. אם הוא מקשה אבל אוהבים אותו בגלל אופיו הטוב, אפשר לפעמים להסתדר עם הקשיים שיוצר אדם בגלל שונותו. צריך לדעת את הגבול.

למעלה