ז'אקו

glyaron

New member
ז'אקו

מבקש לשאול אתבם שוב המבינים מביניכם או בעליי ג'אקוים האם נשירת הנוצות הקטנטנות הלבנות ( פלומה ) נמשכת כל הזמן או רק בתקופה מסוימת ( בן ארבע לערך ) כיצד ניתן להתמודד עם התופעה בבית מבלי שיתעופפו בבית כל הזמן המון נוצות קטנטנות ומציקות בנוסף יש לו אבקה לבנה על הנוצות כמו פודרה האם זה נורמלי ?

jako1234

New member
תשובה ממגדל ג'אקו

טוב תראה את הנוצות הקטנות אי אפשר להפטר מזה זה משהו שהו כל העונה אבל יש פעמיים בשנה שיש נשירה באמת מעצבנת שבו הגאקו מחליף נוצות רואים ממש הרבה נוצות גם לבנות וגם אפרות בתחתית הכלוב. את הנושא בררתי עם עוד מגדלי גאקו וכך גם אצלהם לגבי האבקה: תראה שגודלת נוצה אז היא עטופה במעיין כרום כזה שעוטף את הליבה עצמה של הנוצה אתה יכול לראות את זה בנוצות צעירות וקטנות אם תסתכל מדי פעם תראה את הגאקו שלך כאילו מחטט בנוצות ואז יש לו משהו בפה שהוא "יורק" זה שכבת הכרום שעטופה גם בחלקיקים קטנים ולבנים שזאת בעצם "האבקה" שאתה מתאר. אתה יכול לראות המון מן האבקה על ידי משב רוח קל על איזה הזנב החלק הלבן שלפני האדום ממש ביהזנב לרגליים. ואז תראה מידי פעם כאילו נערת איזה שטיח. טוב זה בהגזמה. אבל יש באמת שם המון "אבק" כפי שציננת. דרך נוספת לראות שיש הרבה "פודרה/אבקה" זה על המקור של הגאקו אתה יכול לראות את האבקה הזאת שם כדי להיות בטוח שזה לא הצבע המקורי של הגאקו של הרטב טיבה את המקור וראה איך המקור משנה את צבעו. והשאלה למה יש על המקור את הפודרה האבקתית הזאת? תשובה- מפני שהגאקו שלך בעצם על ידי חיטוט והוצאת הקרום מהנוצות, פותח נוצות חדשות ומנקה את השכבה שעוטפת את הנוצה החדשה. אממ בוא בצורה צינית נתאר את זה כמו טולעת שעטופה במשי מורידה את המשי ממנה ויוצאת לאוויר העולם, פה זה טיפה שונהאבל העקרון ברור. כך אין לך מה לדאוג. בברכת הנאה מרובה מהגאקו שלך מאחל -ישי בעל הג'אקו נ.ב אם עסקיננו בגאקו אני פונה בפניה לבעלי הג'אקואים תתארו ותספרו טיפה על טברים שהג'אקו שלכם יודע לעשות מילים מצחיקות...או סתם דברים טובים ומיוחדים לו.

jako1234

New member
טברים = דברים + חויות שלי..

הגאקו שלי יודע את שמות בעלי המשפחה + שמות כל חבריי. יודע להגיד בוקר טוב ולילה טוב בהתאם לזה שמעלים או מורידים את התריס יודע להצטרף למילים מסויימות מתוך שירים של משינה..כמו ברכבת לילה ..הו הו הו הו הו הו נו מכירים נכון? יודע לחקות פרה כלב חתול תרנגול עושה רכבת (לפי הצליל של האי סי קיו) יודע מספרים עד 5 (הוא לוחץ בשלט. מתהפך בפקודה. ששרים לו את "נגעה בשמיים" ואז יש את המילים "פרשה כנפיים" הוא פורש את כנפייו. יודע ואומר לתת נשיקה. אורמר "ראש" שרוצה ליטוף בראש" אומר שרוצה לאכול תפוח אגס גרעינים שקדים ענביים אגוזים יודע לרקוד לפי הפריטות שאני מנגן בגיטרה כך הוא מנענע בראשו הקטן. שנוגעים לו בזנב הוא אומר "איזה תחת!" אוכל לי את האוכל מתוך הפה גם אם אני לא רוצה הוא פשוט "חוצפן!. עושה קולות של "נודים". מוציא את הלשון שמוציאים לו את הלשון. הוא ישן איתי על הכרית הוא ישן בפינה ..ואל דאגה הוא קורה לו כלום אנחנו עושים את זה כבר 4 שנים ברצף...מה עוד אה אנחנו מתקלחים ביחד כל יום שישי... שאני מראה לו תמונה של ערפת הוא אומר "פווווי" זהו בכל מקרה...תתארו עכשיו אתם. ישי

glyaron

New member
תודה נשמע מדהים

תודה עבור העצות שלי מחכה חמור , כלב ,חתול את הנעילה של הרכב את צלצול הטלפון , שואל מה קורה ?מה נשמע? בוקר טוב ! שנה טובה !שמוק! קורא בשמם של בני המשפחה מחכה שיעול , מחכה את האינטרקום מחכה את הציפורים בחוץ ושורק את ההימנון האמריקאי מתי בדיוק זו העונה שבה הוא מחליף נוצות ?

jako1234

New member
אני יודע..

אבל לפי דעתי המדהים מכולם זה הג'אקו האגדי "אלכס". (אם מישהו יהיה מוכן לפרט עליו יותר ממני אני אשמח) הוא פשוט מדהים בן 25 אני חושב שנכון להיות הוא גרבמעבדה באיזה אוניברסיטה בארצות הברית. מאמרים עליו יש בספר של שלומית לוי ויש עליו כמה תוכניות שראיתי בערץ 3 (תאמינו או לא) ובנשרל גאוגרפיק. בבקשה שמישהו יפרט עליו... חזרה לתוכי שלי. זה המון עבודה עקבית קשה ומסורה. יש לציין שאת התוכי שלי אני לא מחזיק ומגדל כחיית מחמד אלא כאילו זה בן אדם שחי איתנו כמו כל דבר. אם זה אוכל איתנו רואה טלויזיה שישב לו על הספה. ישן איתי מתקלח שאני על המחשב הוא (כמו עכשיו) על הכתף שלי ולפעמים מוציא את המקשים של המקלדת מהמקום.. אבל רצינות מי שרוצה להפיק את הדבר הכי מדהים..ויש מה להפיק! בהחלט שיהיה עקבי במילים עם משמעויות יטפל בו כאילו זה אח שלו הקטן או הבן הקטן שלו שלא יבוא הביתה ויעשה דברים ואחרי זמן מה יגש לכלוב ויפתח את הכלוב ואיך שהו יזניח אלא, איך שבאים הביתה ישר! להוציא אותו מהכלוב לתת נשיקה ליטוף מילה טובה. לא נורא אם ממהירים לשירותים..אני לוקח אותו איתי..חחחח אם באמת מישהו יצטרך עצות ממני שאני באמת מפיק מעל הממוצע מהג'אקו שלי אשמח לענות לשאול כאן על גבי הופורום או בפרטי. ישי נ.ב על אלכס תעשו חיפוש בגוגל ALEX או תחפשו מילים כמו JAKO או african gray (השם המדעי של הג'אקו) יש המון בMSN.COM עם המילה african gray

למעלה