זאפה

Investigations

New member
זאפה

שלום לכולם! תרשו לי לומר רק שיש לכם פורום מושלם! ולבקשותי: המלצות למתחילים אם פרנק זאפה (כן אני יודע חור בהשכלה) ויש לי משיכה לבלוז אז עם יש לזאפה אלבומים יותר קרובים לבלוז אז עדיף.

LEATHER REBEL

New member
ה-אלבום של זאפה להתחיל איתו הוא...

HOT RATS. רובנו גדלנו עליו מבלי לדעת... כי הקטע הראשון בו, Peaches En Regalia, שימש בשתי תכניות שונות של החינוכית בשנות ה 70 וה 80.

Barmelai

New member
עולמו המופלא של זאפה

לא מבוסס על בלוז. זאפה הכניס בלוז לחלק מהשירים שלו אבל אף פעם לא במידה כזאת שתהפוך את אחד מאלבומיו לבלוזי. לא שאני זוכר בכל אופן. ג'אז רוק הוא עשה הרבה, אולי אתה נמשך לסגנון הזה ואז אני מצטרף להמלצה של רעבל. HOT RATS הוא אולי האלבום הכי אוניברסלי שלו, במונחים זאפאיים כמובן. רובו אינסטרומנטלי, נגיש ואכיל לתאבון. אם אני לא טועה זה גם האלבום הנמכר ביותר שלו, ושומעים אותו גם מי שלא משתגעים על זאפה. אם ג'אז רוק לא עושה לך את זה, קנה את Strictly Commercial, שמומלץ במאמר שהדודל מקשר אליו. זה אוסף שכשמו כן הוא - מכיל את השירים הכי EASY LISTENING, הקצרים והפחות מורכבים יחסית. שתי בעיות יש לאלבום הזה: הראשונה היא שהוא לא באמת משקף את המוסיקה של זאפה, בדרך כלל היא יותר מורכבת ותובענית, אם כי אפשר לקלוט דרכו את הראש המופרע של האיש. השניה - אם תכנס חזק לעולם של זאפה כבר לא יהיה לך צורך באלבום והוא יהפוך די מיותר אצלך. היתרון שלו שהוא נורא כייפי להאזנה. אני דווקא היתי מהמר על אלבום אחר להתחיל איתו - Zoot Allures. זה לא ג'אז רוק, אלא רוק טהור. פחות "בולשיט", הרבה סולואים מפילים שלדעתי יכנסו חזק ללב של אוהבי בלוז: The Torture Never Stops שהוא קטע מהמצחיקים ביותר ששמעתי, עם בלוז כבד ואיטי בבסיס, Black Napkins קטע גאוני שבוצע עשרות פעמים בהופעות, וגם פה הוא מהופעה, Zoot Allures עצמו שהוא אולי הסולו היפה ביותר ואחד הקשים באמת של זאפה. ויש עוד, וחוץ מהשיר האחרון, דיסקו בוי שהוא די מבאס, אני שם את Zoot Allures במקום מאוד גבוה, אחד האהובים עלי ביותר. בכל מקרה, אל תקשיב לפראנק זאפה מתוך כוונה למצוא את הבלוז אצלו, כי אתה סתם תחמיץ אותו, הזאפאיות לא בדיוק נמצאת שם.

סוף סוף מישהו שואל את השאלה

שאני רוצה לשאול הרבה זמן, זאפה הוא עוד אחד מהמכתשים בהשכלה שלי. אני אאמץ את ההצעה שלך, רק לא הבנתי מה התשובה הסופית, zoot allures?

Barmelai

New member
אין תשובה סופית בוס ../images/Emo13.gif

זה מהאלבומים הכי רוקיים במובן הרוק לפנים של המילה ויחד עם זה משופע בסולואים ארוכים ומדהימים מאלה שזאפה אורג כאותה בלונדה במגדל על הפלך הישן. שמת לב שפעם בימי הביניים היה כבוד לבלונדיניות? מה קרה מאז שמעמדן הדרדר לשפל כזה שמאבירים ורוזנים הן עברו לכדרוגלנים שזה כולה שלב אחד מעל חיים משה?

את שיר הנושא אני מכיר והסולו

באמת ע-נ-ק. תראה, מעמד האשה באופן כללי יורד, מעוד לפני ימי הביניים. אותו דבר קורה גם במגזר הבלונדיני רק שהירידה במקרה שלהן היא תלולה יותר, יכול להיות שזה קשור לנחיתות הגזע או משהו בסגנון

Barmelai

New member
אני בכלל התחלתי את זאפה

מ BONGO FURY שהיה ונשאר נצחי בשבילי. רובו ככולו עם דון ואן ולייאט שמגיע לשיאים בשירה המוזרה שלו, עד כדי כך שכשהוא משתמש בבטוי basket case אי אפשר לדעת אם הוא מכוון לדמות בשיר או לעצמו. אלבום הופעה מחוק וקורע במיוחד, עם איש המאפין הנצחי בסופו. ככלל אני לא בעד להתחיל מהקל ולעבור לקשה, מבחינתי יש שתי דרכים טובות להכיר אמן - או להתחיל עם אחד מהאלבומים החזקים ביותר, קשה ככל שהיה (אנחנו הרי לא זקנות בלות הה?) או להתחיל מהתחלה ולהקדם כרונולוגית.

Argamanium

New member
אני מציע לך להתחיל עם האלבום הראשון

``פריק אאוט`` אבל חכה למומחים אולי יחלקו עלי.לא קל לבחור מתוך50 אלבומים

קודם תבחר עשור ואז תתמקד

אחלק לך את זאפה לתקופות, שיהיה קל לבחור: עד 1970 - רוק 'פסיכדלי' משהו, סאונד טראשי עם נגיעות בלוז רציניות, דגש על 'בואו נשתגע ונעשה גוד טיים ונצחק על ההיפים מסן פרנסיסקו'. הלהקה היא המאדרס הראשונים והטקסטים בד"כ משובחים. סה"כ משקל בינוני. אלבום שנחשב לטוב בתקופה: WE ARE ONLY IN IT FOR THE MONEY החלק הראשון של שנות השבעים: תקופת ה'ביג סאונדס' של זאפה ולדעת רבים (ואני בתוכם) תקופת המשקל הכבד. כל האלבומים מהשנים האלו נהדרים ובמידה רבה הם גם איזי ליסנינג (במונחי זאפה כמובן). זו התקופה הג'אזית יחסית ואלה הם המאדרס בהרכבם הטוב ביותר. אלבום מייצג: כולם. החלק השני של שנות השבעים: אותו דבר, רק קצת פחות טוב ועם נגנים יותר טכנאים. אלבום מייצג: ג'וז גאראז' שנות השמונים: מישמש של הכל ולא כלום: המון אלבומי אולפן מלוטשים (מדי) אבל גם המון יציאות נהדרות. סיבובי הופעות עם ביג-באנדס, הכרות עם המוזיקה הממוחשבת (סינקלוויר) ולא מעט הפתעות. למשל: טינסלטאון רביליון. שנות התשעים: ברוך דיין האמת

Investigations

New member
תודה רבה!

כל שם שנעלה לכאן יפתח דיון מעמיק ומעניין זה פשוט נהדר ובאותה נימה: אלבום של The Yardbirds הכרחי? ועם כן איזה?

כדאי שתפתח בהודעה חדשה

ההודעה הזו כבר לא תקפוץ

למעלה