זאזן- מדיטציית זן

דן דן 76

New member
זאזן- מדיטציית זן

אני מתרגל מדיטציית זן (זאזן) מזה מספר שנים, אבל בשנתיים האחרונות הרבה פעמים אני מרגיש שלא בא לי לשבת במדיטציה ואז או שאני לא יושב או שאני מחייב את עצמי לשבת ואז בגוף שלי יש תחושות של אי-שקט פנימי ואז אני קם אחרי 2 דקות. מה אני צריך לעשות? לחייב את עצמי לשבת? כאילו לשבת בכוח? או לוותר? לפעמים(לעיתים רחוקות) כשאני מרגיש שאני ממש רוצה למדוט אז אני יושב בערך חצי שעה.

A r j u n a

New member
שלום דןדן

לפני שאני עונה לך צי'זבט: אחד בא לרופא ואומר לו: דוקטור כואבת לי נורא העין. הרופא הטוב מתבונן ורואה, באמת עין שמאל של הבחור נפוחה ואדומה. מתי זה התחיל - שואל הרופא זה בא והולך דוקטור - עונה הבחור וכל פעם באותה העין? - שואל הרופא כן- עונה הבחור אני חושב שזה מאלרגיה לתה - הוא מוסיף מהר לפני שהרופא יכול לחשוב על שאלה חדשה אלרגיה לתה !-שואל הרופא כן- כי זה מופיע כל פעם אני שותה תה - עונה הבחור נו נו, בוא נראה - אומר הרופא ומחווה בידו לעבר עמדת התה והקפה במשרדו והבחו ראכן מרתיח מים בקומקום, שם תיון בכוס, מוסיף שתי כפיות סוכר, מוזג מים רותחים, מערבב עם כפית, מקרב את הכוס לפיו ומרוב להיטות - דוחף את הכפית שנותרה בכוס לעין!!! ועכשיו לענינינו - תופעות שונות - מקורן בסיבות שונות לתופעות שמקורן שונה - טיפול שונה השאלות שמומחים בתחום מרבים לשאול הן - "מתי זה התחיל? - ורשמת שלפני שנתיים. כעת השאלה הבאה היא - אילו שינויים נוספים חווית לפני שנתיים (ומאז) - החלפת מקום מגורים, בת זוג, שגרת סדר יום וכד' יתכן שלא החלפת דבר ואז סיבת התופעה תהיה אחרת. אם תמצא חלק מהפרטים הנדרשים אשמח לעזור, ואם אתה מעדיף אז גם במסר פרטי. קידה וברכה

דן דן 76

New member
לפני שנתיים......

חזרתי לבית של ההורים ובאמת האוירה כאן נפיצה יותר, הרבה ריבים עם ההורים.

../images/Emo27.gif

שלום רב לך
אני חושב שכדאי אולי שתברר עם עצמך קודם כל, מהי מטרת תירגולך. אמר כבר מישהו חכם (ויקטור פרנקל כמדומני): "מי שיש לו למה, יוכל לשרוד כמעט כל איך." ברר את ה"למה", ונראה איך נמשיך
המשך יום נעים, שנטידווה

RainBird

New member
סלח לי שאני שואל שאלה לכאורה לא קשורה: מה אתה מנסה להשיג בתירגול זאזן?

dharmax

New member
->

לשבת בכח. אל תצפה לנוחות או קלות. חפש את החירות בתוך ההפרעות והקושי. ברכות

dharmax

New member
סליחה?

אני שואל את עצמי מי הוא זה, משה בת, שהחליט שהוא זה שיאמר לי איפה אני כן, איפה אני לא, איפה אני עונה בכח, איפה אין לי תשובה, איפה יש לי תשובה, כמה קל להוציא אותי מהמרכז, כמה קשה להוציא אותי לבית-קפה, כמה אני ישר, כמה אני עקום, כמה פעמים אני הולך לשירותים ביום, מתי אני קם ומתי אני ישן... אני עונה לעצמי: וואלה, יא איבני, אני לא יודע, אבל אם לא תשאל איך תדע. שנה טובה וברכות גם לך

למעלה