זֵרֶשְג

• פותח הנושא niya
  • פורסם בתאריך

niya

New member
זֵרֶשְג

מה אתם מכינים ממנו? איפה אתם קונים?? קונית כמות או כל פעם קצת? המתכון היחיד שאני מכירה הוא בישול קצר (אחרי שטיפה והשריה במים שיצא כל החול) במחבת, בלי שמן אבל עם קצת מים ודבש, ואז מוסיפה שברי שקדים מולבנים. תוספת לאורז - וגם לסלט חסה

gamari

New member
מכירה את השף ....

שי עשהאל ? ובכן . . כשלאמא שלי הייתה מסעדה, , הוא שמע עליה ונכנס בשעות אחה"צ ככה בהפתעה. . הייתי אז בצבא, ,בערך לפני 10 שנים וכמובן כשחוזרים הבייתה ואמא לא בבית, אז הולכים למסעדה, שהייתה ברחוב לוינסקי ודי קרובה לתחנה המרכזית.. ואמא נמצאת שם, , וגם יש אוכל פרסי כמובן, , יום חמישי, בערב יש חאפלה עם זמרים ומוסיקה ומבשלים המון אוכל באותו היום אחה"צ. . . ואז לא כ"כ הכרתי שפים וטבחים אבל הוא סיים לאכול וקרא לאמא שלי לשבת ביחד איתי ועם הטבח, , הציג את עצמו, , די בצניעות היית אומר ושאל אותנו אם בא לנו לשדרג את הקוסקוס בנוסח פרסי . . וכמובן שהסכמנו בכייף. הוא נכנס למטבח, לקח קוסקוס והכין אותו כחצי בישול, , כלומר הגרגרים חצי מוכנים. המתכון די דומה לאורז פרסי עם תהדיג.. רק שבמקום אורז משתמשים בקוסקוס. התחתית של הסיר - תהדיג עם בטטות ולא עם תפו"א. את הקוסקוס שמכניסים לסיר... בשכבות שכבות כאשר בין השכבות מפזרים את הזרשק (חמוציות) שטיגנת אותם לפני כן עם המון בצל, שקדים לבנים חתוכים ופיסטוקים עם מעט קינמון, וטיפה דבש.... אחרי שיצרת המון שכבות, מחוררת עם קצה הידית של הכף מספר "ארובות". אש נמוכה מאד מכסים אחרי רבע שעה מוסיפים חצי כוס מים רותחים עם זעפרן (בכמות נדיבה) בפיזור אחיד על הקוסקוס. מגבת על הסיר + מכסה מפעילים את ה CD או המחשב, שמים דיסק של שג'ריאן 50 דקות עד שעה הופכים את הסיר, , , 4 מכות על הסיר והרי לך מעין יציקה זה מאד יפה ומיוחד. . . ברגע שאת מתחילה לנגוע מתברר שהקוסקוס מפורר אחד אחד עם הזרשק שמעורבב בקוסקוס במעין צורה שיצרת מבעוד מועד לגבי הטעם מעדן

niya

New member
יהההההההה נשמע טוב

האמת היא שקניתי היום קצת זרשק, במיוחד בשביל חברה טובה שעברה ניתוח (לא עלינו) וישבה בבי"ח עם אחיה ואשתו ממונטריאול ואמא שלה מקולומביה, וארבעתם התגעגעו ל"צימוקים האדומים האלה ששמים באוכל הפרסי". את האוכל שעליו הם דיברו אני לא מכירה (מעין קציצות שלא נשמוע כמו גונדי אבל כן מבושלות) אז החלטתי לקפוץ אליה בשבוע הבא ולפנק עם קצת זרשק...

gamari

New member
וואוו , , , רפואה שלמה

אפרופו קולומביאנית..... מזכיר לי אוכל טעים מקולומביה. . . מעין מרק שנקרא Sancocho de Gallina ואוכלים את זה עם אורז וגוואקמולי.... מעדן מרק עוף עם יוקה ופטרוזיליה מיוחדת בעניין הקציצות אולי מדובר בקופתא סבזי או כופתא ברנג'י

niya

New member
../images/Emo140.gifתודה

אחחח יוקה כמה זמן לא אכלתי את זה...

סורי על הבורות...

אבל מהזה זרשג..?? אם אפשר הסבר.... יחסית ני דיי מתמצאת במיטבח הפרסי.... אבל עלזה לא שמעתי... תודה לכם..=)

niya

New member
../images/Emo230.gifחמוציות

של פרסים - הן חמצמצות, וניתן למצוא אותן בשווקים ללא תוספות סוכר או דבש, פשוט חמוציות מיובשות. הן נראות כמו צימוקים קטנים במיוחד ואדומים... רגע, מחפשת לך תמונה ... הנה, בתוך האורז יש את החמוציות האלוהיות האלה... תאווה לעיניים ולחיך אגב, לא בדקתי את האתר ממנו העליתי את זה, אולי יש שם גם מתכונים?

למעלה