מכירה את השף ....
שי עשהאל ? ובכן . . כשלאמא שלי הייתה מסעדה, , הוא שמע עליה ונכנס בשעות אחה"צ ככה בהפתעה. . הייתי אז בצבא, ,בערך לפני 10 שנים וכמובן כשחוזרים הבייתה ואמא לא בבית, אז הולכים למסעדה, שהייתה ברחוב לוינסקי ודי קרובה לתחנה המרכזית.. ואמא נמצאת שם, , וגם יש אוכל פרסי כמובן, , יום חמישי, בערב יש חאפלה עם זמרים ומוסיקה ומבשלים המון אוכל באותו היום אחה"צ. . . ואז לא כ"כ הכרתי שפים וטבחים אבל הוא סיים לאכול וקרא לאמא שלי לשבת ביחד איתי ועם הטבח, , הציג את עצמו, , די בצניעות היית אומר ושאל אותנו אם בא לנו לשדרג את הקוסקוס בנוסח פרסי . . וכמובן שהסכמנו בכייף. הוא נכנס למטבח, לקח קוסקוס והכין אותו כחצי בישול, , כלומר הגרגרים חצי מוכנים. המתכון די דומה לאורז פרסי עם תהדיג.. רק שבמקום אורז משתמשים בקוסקוס. התחתית של הסיר - תהדיג עם בטטות ולא עם תפו"א. את הקוסקוס שמכניסים לסיר... בשכבות שכבות כאשר בין השכבות מפזרים את הזרשק (חמוציות) שטיגנת אותם לפני כן עם המון בצל, שקדים לבנים חתוכים ופיסטוקים עם מעט קינמון, וטיפה דבש.... אחרי שיצרת המון שכבות, מחוררת עם קצה הידית של הכף מספר "ארובות". אש נמוכה מאד מכסים אחרי רבע שעה מוסיפים חצי כוס מים רותחים עם זעפרן (בכמות נדיבה) בפיזור אחיד על הקוסקוס. מגבת על הסיר + מכסה מפעילים את ה CD או המחשב, שמים דיסק של שג'ריאן 50 דקות עד שעה הופכים את הסיר, , , 4 מכות על הסיר והרי לך מעין יציקה זה מאד יפה ומיוחד. . . ברגע שאת מתחילה לנגוע מתברר שהקוסקוס מפורר אחד אחד עם הזרשק שמעורבב בקוסקוס במעין צורה שיצרת מבעוד מועד לגבי הטעם מעדן