ותק בעבודה

מצב
הנושא נעול.

zipif

New member
ותק בעבודה

ותק בעבודה
שלום אני התחלתי לעבוד במקום עבודה במרץ 2004, כשהתחלתי לעבוד לא נחתם חוזה עבודה מאחר וזו היתה תקופת ניסיון לחודש. לאחר מכן המשכתי לעבוד, אך כל הזמן דחו את חתימת החוזה על אף בקשותיי. שבוע שעבר פנו אליי לחתימת החוזה אך לא רוצים לתת לי את הוותק מחודש מרץ אלא מיום חתימת החוזה. (כמובן שיש לי תלושים החל מחודש מרץ). האם זה אפשרי? מה החוק אומר במקרה כזה.

שיר ורד

New member
תקופת ניסיון

ותק בעבודה
שלום אני התחלתי לעבוד במקום עבודה במרץ 2004, כשהתחלתי לעבוד לא נחתם חוזה עבודה מאחר וזו היתה תקופת ניסיון לחודש. לאחר מכן המשכתי לעבוד, אך כל הזמן דחו את חתימת החוזה על אף בקשותיי. שבוע שעבר פנו אליי לחתימת החוזה אך לא רוצים לתת לי את הוותק מחודש מרץ אלא מיום חתימת החוזה. (כמובן שיש לי תלושים החל מחודש מרץ). האם זה אפשרי? מה החוק אומר במקרה כזה.
תקופת ניסיון
הינה חלק מתקופת העבודה לכל דבר ועניין, כולל ותק לזכויות המגיעות לפי חוק (פיצויי פיטורים, ימי חופשה ומחלה, דמי הבראה). לגבי זכויות אחרות (קרן השתלמות, קרן פנסיה/ביטוח מנהלים לגבי רכיב התגמולים, קביעות וכדומה) המעסיק לא חייב לכלול את תקופת הניסיון בותק. לגבי התקופה שלאחר הניסיון ועד לחתימת החוזה, לדעתי על המעסיק לתת לך את כל הזכויות שסוכמו בעל פה, מתום תקופת הניסיון אלא אם כן נאמר במפורש שהם יחולו רק לאחר חתימת החוזה, או שזכויות אלו הוצעו רק במהלך הדיונים על החוזה ולא בזמן קבלתך לעבודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה