ותיקה באנדו

ריבקה34

New member
ותיקה באנדו

שלום, סוף סוף פורום בעברית, מדהים קבלי חיזוק חיובי!!!!!!! אני ותיקה (לצערי) באנדו, ניתוח ראשון בגיל 2.5 שנים, כריתת שחלה וחצוצרה ימנית בשל ציסטה ענקית, מאז ועד היום עברתי סה"כ 9 ניתוחים אשר בינהם כריתת רחם מלאה כולל שחלה וחצוצרה שמאלית, רגע רק לציין שברוך השם, השם אהב אותי ונתן לי שניי ילדים מדהימים בן ובת. כיום אני לפני ניתוח 10, כי בדופן בטני נפער חריץ מדמם אשר לטענת הרופאים דבר אופייני לאנדו. קראתי בפורום שיש ספר לדיאטה לחולות האנדו, היכן ניתן להשיגו? לציין שנורא השמנתי מרב נטילת הורמונים שונים, אני עוסקת בכל סוג של ספורט, אבל זה לא יורד, גם הרופאים המרפאת גיל המעבר אמרו לי שחבל לי על המאמץ. אבל נורא מעניין אותי הספר. תודה, וכיף נורא שיש פורום בעברית. בנות החזיקו מעמד, זה קשה אני יודעת, אבל אנחנו חייבות להיות אופטימיות. ערב טוב ריב

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

תודה על החיזוק החיובי
שמחה שמצאת אותנו וצר לי על הסבל שעברת ועדין עוברת. קראתי בספרות על ניתוחים בגילאים צעירים מאד בשל האנדו' אבל בגיל שנתיים וחצי לא קראתי. מאמינה שבדיעבד קושר הענין למחלה? או בעצם מתי אובחנת? האם את בדיכוי מתמיד לאור מצבך? ואם אפשר לשאול איזה הרומונים את נוטלת ואיפה את מטופלת? הספר המדובר הוא ספר באנגלית וניתן להזמינו דרך הרשת ("אמאזון"). אני מקפידה עם הדיאטה כבר קרוב לארבעה חודשים (למעט סופגניה בחנוכה) ומעבר לעובדה שרזיתי כבר 8 ק"ג - אני מרגישה טוב יותר פיסית (בנוסף לדקפפטיל שחזרתי אליו) נפשית זה קשה. אם יש לך שאלות לגבי הדיאטה אשמח לענות.

ריביח

New member
ספר

תודה על תשובתך המהירה. איך קוראים לספר על מנת שארכוש אותו מהרשת. האבחנה המדוייקת הייתה בגיל 19, עברתי לפרסקופיה ע"י פרופסור מייזנר (איזה רופא מדהים) אכן אני בדיכוי מתמיד, וזה מאוד לא נעים. האמת שעד היום הסתובבתי בין רופאים שונים, בסוף השבוע הקרוב אני הולכת לרופא חדש אשר נאמר לי שהוא מתמחה בכל הנושא, הוא יושב ברמת ישי. אני נוטלת אסטרוגנים בעיקר, פרוגסטרון וטסטוסטרון בכמויות אדירות. כל הזמן אצל רופאים, הרבה בדיקות, עכב נטילת ההורמונים כל הערכים בגוף קפצו, כגון: כולסטרול, HDL וכו' ואז אני מקבלת סטטינים. בקיצור כמו שכתבתי לך אני בת 34 ומרגישה כמו בת 64. כל שלושה חודשים אני עוברת בדיקות דם ובינהם גם בדיקת CA באופן קבוע. זהו, ממתינה לשם הספר. המך יום נפלא ריב

ShirYaki

New member
אפשר לשאול מי הרופא ברמת ישי?

מקווה שתהיה הקלה בקרוב!

סינים

New member
ד" סוריאנו

היי אני חדשה כאן, נכנסתי לפורום בעיקבות ייעוץ אצל סוריאנו, ההבחנה קשה ואני אצטרך כנראה ניתוח , ניסיתי טיפול סיני , ניסיתי גלולות ללא הפסקה אבל שום דבר היא רק גדלה, יש משהו נוסף שאתן ממליצות לפני ניתוח ?

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה סינים ../images/Emo140.gif

במידה ויש חשש כי האנדומטריוזיס בדרגה גבוהה, בד"כ מומלץ להיות בדיכוי של מספר חודשים ע"י דקאפפטיל ארוך. מה בדיוק הממצאים אצלך?

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

עד הקמת הקומונה ולאחריה הפורום באמת לא ניתן היה למצוא פורום תמיכה בעברית, תחושה שליבתה את "הלבד". שמחה מאוד שמצאת אותנו
עצוב לקרוא מה המחלה מעוללת ועוד לילדה קטנטנה. מבין השורות נראה כי את אישה חזקה ואמיצה וגם לוחמת לא קטנה, מאחלת לך בכל ליבי שהניתוח העשירי יהיה גם האחרון. לגבי הדיאטה- מצרפת לך שרשור שנעשה פה בעבר. לגבי שם הספר ממליצה לך לפנות אל דניאל@זר, אני מאמינה שהיא תדע לספק אותו. בהצלחה ענקית בניתוח ובכלל

ריבקה34

New member
תודה

איזה כיף סוף סוף לקבל תמיכה. אני אישית הייתי אצל ד"ר סוריאנו, והוא באמת רופא מעולה, אך לצערי לא נותחתי אצלו ולא גיליתי אותו בזמן. טוב נו על חלב שנשפך לא בוכים, פנינו לעתיד. מצ"ב תמונה של ספר שחיפשתי באמזון האם זה הספר? ביום שישי הקרוב אני הולכת לרופא חדש ברמת ישי ואני מקווה שהוא יצליח לעזור לי באיכות החיים. אעדכן במוצ"ש. לבנתיים שיהיה לכם סופ"ש חמים ונעים ריב

רבקה ../images/Emo140.gif

אשמח לקבל מידע לגבי מרפאת גיל המעבר. איפה ממוקמת, האם מרפאה פרטית, ע"י מי הופנית, מי הרופאים המטפלים ומהי התרשמותך. תודה

ריבקה34

New member
שבוע טוב

מרפאת גיל המעבר בעקרון שייכת לרמת מרפא - מכבי. אני חושבת שגם מקופות אחרות ניתן להגיע אליה. היא נמצאת ברמת גן, רח' ז'בוטינסקי לא זוכרת בדיוק את המספר. הופנתי ע"י רופאת המשפחה לאחר כריתת הרחם. בסה"כ הם בסדר גמור, אני הרגשתי שם דיי "תינוקת" כח בכל זאת רב הנשים שמגיעות לשם הן נשים שבאופן טבעי נכנסו לגיל המעבר. יש שם את ד"ר גד קופרניק, שהוא רופא ממש ממש בסדר, מדבר מאוד בגובה העיניים ולא מתנשא. אני פשוט פרשתי משם כי זה קצת רחוק לי, אני גרה ברמת הגולן וקצת קשה להגיע לרמת גן. חוץ מזה שגם קצת היה להם במרפאת גיל המעבר קשה להתמודד איתי כי אין הרבה מקרים כמוני. ביום ו' האחרון הגעתי לרופא חדש ברמת ישי והוא פשוט הסביר לי שמרב הורמונים הגוף שלי פשוט ביצע נסיגה. ונסיגה לא טובה. אבל הוא עודד אותי מאוד, הוא הוריד לי את כמות ההורמונים, נתן לי פרוגסטרון מן הטבע שידכא את האנדו ועוד תרופה שתדא את גלי החום. אינשאללה ויצליח. זהו, עכשיו אני הולכת לקנות את ספר האנדו והתזונה. ביום ראשון הבא ה - 22.1 אני נכנסת לניתוח ומקווה בע"ה שהכל יעבור בשלום. זהו, שבוע טוב ריב

ריביח

New member
אינשאללה

אני ממש מקוה שבריאותי זהו הניתוח האחרון. הובטח לי ע"י הקופה שעכב כמות כזו של ניתוחים אני זכאית לניתוח פלסטי ע"ח הקופה. משהו משמח, אבל אני יכולה לחכות עם זה עד שאהיה מוכנה נפשית ופיזית. אני בטוח ארצה, אבל.... תודה על הפרגון ריב

סדני

New member
היי בואינג

מה שלומך? איזו דיאטה את עושה? אני אשמח לקבל איזשהו תפריט יומי (אם יש) הבנתי שלאכול הרבה דברים חלביים זה לא טוב. זה נכון?

סדני ../images/Emo140.gif - תפריט אנדו' ../images/Emo18.gif

בקשר לתפריט, יש לי תפריט קבוע עליו אני שוקדת: בוקר- לחם שיפון מלא ("אדמה"-100% שיפון) עם דבש. עד הצהריים- קשיו/ אגוזי מלך - פירות / ירקות פירות- לא פרי הדר. צהרים- קינואה, אורז, כוסמת,עדשים, ספגטי מקינואה- עוף / דג ים. אחה"צ- יוגורט עיזים עם דבש. ערב- פרוסה או שתיים- גבינת עיזים- אבוקדו- ירקות / פירות, ביצים אורגניות. לא מוצרי חלב פרה. לא סוכר. לא מלח. לא קמח - לא חיטה מלאה. לא עוגות, עוגיות,פסטות וכיוצ"ב. לא אוכל מקופסאות שימורים- הקופסא מחמצנת את המזון - לא מועיל לאנדו'. לא חטיפים ולא אוכל משקיות. בקיצור- לא אוכל מתועש. כמה שיותר טבעי. לוקחת ויטמין סי לא חומצי (הרבה יותר יקר מהחומצי) 1000 מ"ג. וג'רודופילוס למעיים המקרטעים שלי. קשה מאד מאד מאד. אבל גיליתי - הורדת המלח גורמת לי לאכול אוכל תפל אבל הפחיתה משמעותית את ספיחת הנוזלים שההורמונים גורמים - והתחושה קלה הרבה יותר. כך גם לגבי הורדת כל סוגי הבצק כולל הקמח המלא, החיטה המלאה וכל מה שיש בו גלוטן. (את יכולה לברר על תפריטים גם אצל חולי צליאק- יש פורום בתפוז) כשבא לי לנשנש - מכינה לי קלחי תירס בלי מלח. בהצלחה- אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות.

נעמי 17

New member
אפשר הבהרה?

בגיל שנתיים וחצי? חשבתי שזו טעות והכוונה היא ל25 האם זה שנתיים וחצי?

luly11

New member
בנות מנצלש"ת לבשורות מעציבות...../images/Emo7.gif

היי בנות יקרות. מזמן לא הייתי פה, להזכירכן לפני כשלושה שבועות הוחזרו מוקפאים ו...נאדה!! אחרי 3 הזרעות, 2 IVF + שלושה סיבובי מוקפאים וביניהם בעיקר הרבה סבל וכאבים, אין אפילו היקלטות, כלום כלום ואני מאוד מיואשת ומדוכאת. מה עוד שהדקא הפעם עושה לי כאבי ראש איומים, אין לי מצב רוח, אני רוב הזמן שפופה ואפילו שבישרו בעבודה על קידום אין לי בכלל חשק! מה עושים בנות? האם יש מקום להתחיל עם בירורים נוספים (יש עוד מוקפאים לסיבוב אחד) אני לא רוצה לחשוב על IVF נוסף....אשמח אם תשתפו אותי בנסיונכן/חוויותיכן.

למעלה