ותודה לעמיר פרץ.

erlich

New member
ותודה לעמיר פרץ.

מר פרץ שלום לך, לפני שאתחיל לשפוך את טיעוני בפניך, את כלל הדברים שמפריעים לי ואת הרגשתי בשבועות האחרונים, תן לי רק להגיד לך שני דברים: 1. אני לא נמנה על ציבור האנשים שאתה טוען שאתה מייצג. ואם אפילו תרשה לי להיות קצת לא פוליטיקלי קורקטי - אז אני גם מקווה שמעולם לא אצטרך להיות בינהם. אני חייל בשירות סדיר בחיל מודיעין ביחידה הנחשבת יחידת יוקרה שאת שמה לא מפרסמים מעולם בעיתונים, בן להורים מהמעמד הבינוני, גר בישוב קהילתי בשרון, שני הורי עובדים בעבודות מכובדות (אימי מורה לחינוך מיוחד ואבי מהנדס תעשיה וניהול קצין גבוה בצבא לשעבר) וכסף מעולם לא היה חסר לנו בבית, אך למרות זאת כל מה שיש לי השגתי בעצמי בעבודה קשה. יחד עם כל הסממנים הכלכליים שציינתי כאן, אני מודע בהחלט לעובדה שהאינטרסים שאתה כביכול מנסה להגן עליהם או להשיג אותם ע"י השבתת כל המדינה נוגעים לי באופן ישיר ואישי מאוד כי הרי הכנסת שני הורי תיפגע אם תיושם התוכנית הכלכלית. 2. כל מה שכתבתי למעלה לא נחשב כי אם אני נפגע ממעשיך בשבועות האחרונים אז בוודאי ובוודאי גם ציבור האנשים שאתה טוען לייצג נפגעים ואף הרבה יותר ממני. לפני חודש וחצי בדיוק ולמרות שאני חייל בסדיר, חסר כל הכנסה (למעט 380 השקלים החודשיים שאני מקבל מהצבא), ותמיכה כלכלית מההורים (לפי עקרון חיים אישי שלי) והסכתמתם בנושא החלטתי לעשות את המעשה ולקנות אופנוע. את שיעורי הנהיגה מימנתי לבד, וכאשר הגיע הרגע לקנות את האופנוע לא ברחתי והתייצבתי אל מול עולם ההוצאות והתשלומים בראש כבד.לא נהפוך את המסמך הזה לדיון על "למה מדינת ישראל פוגעת בציבור הרוכבים במקום לחזק אותו" שזה דיון בפני עצמו, אבל תן לי רק לספר לך שעד עכשיו אני לא בטוח שאוכל לעמוד בהוצאות. אבל בשביל להגשים שאיפה אישית שלי, והקלה משמעותית בתנאי ההגעה לצבא (לא לכולם במדינה יש תחבורה ציבורית לבית אתה יודע) החלטתי לעשות את זה. וקניתי אופנוע. כל זה לא הפריע לשרשרת של אירועים בלתי נמנעים כתוצאה ישירה מהשביתה שאתה יזמת במשק. האופנוע עד היום הזה לא רשום על שמי כתוצאה בעיות בהעברת הבעלות, וכל יום שעובר מעיק עלי יותר. אבל שוב, כל זה - זה צרות של ילד עשיר ומפונק נכון? אז תן לי לספר לך על ימי חמישי וראשון. אני לא יודע מתי בפעם האחרונה אתה ניסית לעלות על רכבת ביום ראשון בבוקר או חמישי בערב. הרכבות האלו הן מה שמכונה בפי החיילים עמיתי (עד כמה שההשוואה קשה) "רכבות שואה". אתה יודע למה? כי מרוב שיש כל כך הרבה חיילים ואנשים שמנסים לחזור הביתה באותן שעות כולם עומדים דחוסים קרוב קרוב אחד לשני. ואני כבר שכחתי את מספר הניסיונות של חטיפת הנשק שעברתי בעצמי או עברו על חברי ברכבות של חמישי בערב. ועם זאת, אתה החלטת להשבית את הרכבות לגמרי. במקום לעשות מעשה שבאמת יעזור לציבור שהכי נפגע מכל שביתה (כי בעצם לחברים העשירים שלי מהצבא אין בעיה הם פשוט מכניסים את המפתח לסוויץ' של הפיג'ו 206 שלהם (וזה במקרה הגרוע) ונוסעים הביתה. בטח גם מתלוננים על הפקקים שבאיילון בדרך לצהלה או הרצליה פיתוח. מסכנים באמת.). באר שבע, אתמול בערב. מרוב שהיו כל כך הרבה חיילים שמנסים להגיע הביתה (מגיע לנו אתם יודעים גם להנות קצת בסוף שבוע), ומי שלא היה חייל שחוזר כל סופשבוע, או כל סופשבוע שני, או כמו רוב האוכלוסיה הקרבית והנחשקת כ"כ במדינה שתורמת הכי הרבה שאפשר, פעם בשלושה שבועות הביתה לשלושה ימים. עכשיו רק בשביל להדגיש שוב פעם את הנקודה הכי חשובה במאמר (מכתב) הזה אני אחזור על זה שוב. שלושה ימים מתוך 21 ימים. זה אומר 18 ימים בצבא בתנאים קשים ושלושה ימים שהם בעצם לא שלושה ימים. ולמה זה לא שלושה ימים אתם שואלים? אז אני אענה. אנחנו משוחררים מהבסיס בשעות הצהריים במקרה הטוב, ואז כמה זמן נשאר לנו? בואו נדבר בשעות לרגע. נגיד יצאנו מהבסיס ב 12:00 בצהריים, שכל חבר קרבי שלי יעיד שזה להיט היסטרי. כמה שעות נשארו לנו להנות מהסופשבוע הארוך? (שוב במקרה והתמזל מזלנו לחזור ביום חמישי ולא בשישי). 68 שעות להיות בבית. מתוך השעות האלו אנחנו נישן בערך 20-30. ועוד כ- 3-4 שעות נבלה בנסיעות כאשר יש רכבות והן מגיעות בזמן ויש מקום ועוד מיליון תנאים שפתאום משום מה לטובתינו. בסופו של דבר כאשר שיש לך 3-4 שעות לבלות בדרכים בתחבורה ציבורית אתה מאוד לא רוצה שהן יהפכו ל6-8 שעות. וזה מה שקרה לחלק לא קטן מחברי אתמול. מבט אחד על הפנים המיוסרים של כל החיילים בתחנה המרכזית של באר שבע אתמול, גרם לנו להצטער שאין לנו יותר מקומות ברכב בדרך לתל אביב. אחרת היינו מסיעים את כולם ועוד על הגג. השביתה הזו גם גורמת לאיבוד זמן יקר של עבודה ולהפסד כסף עצום של הצבא (כתוצאה מחיילים שמאחרים או עסוקים כל היום במחשבות על איך להגיע הביתה אם בכלל במקרה והם גרים רחוק וחוזרים כל יום). אני מניח שאם ככה זה אצלנו אז בטח ובטח שעל המגזר האזרחי זה משפיע. השביתה לא תכופף את הממשלה, זה טרוריסם פוליטי מה שאתה מנסה לעשות בחודש וחצי האחרונים ופשוט חרפה לכולנו. הגיע הזמן שהשימוש ב"השבתת המשק" וב"שיתוק המדינה" בשביל להשיג מטרות פוליטיות יפסק. מעולם לא הייתי תומך גדול של נתניהו ומשנתו הכלכלית ועוד פחות של חברת הכנסת החדשה רוחמה אברהם. אבל בשבוע האחרון שניהם מתחילים להתחבב עלי מאוד. מאיפה שאני מסתכל על זה, הם אלו ששומרים עלי, ואתה זה שמנסה לפגוע בי. זה אמור להיות ההיפך. תחשוב על זה. אז אולי אני חוזר כל שישי שבת הביתה. ואולי יש לי אופנוע, ואולי אני באמת התרגלתי לחיים טובים (שנובעים מעבודה קשה אישית שלי). אבל כל מי שהיה אתמול בבאר שבע, או התחנה המרכזית בתל אביב, או באיזור הצפון מין הסתם באיזור חיפה, יודע שמי שהכי נפגע מהשביתה הזו זה הציבור שבעצם צריך הכי לטפח אותו במדינה הזו, וזה ציבור החיילים והחיילות. אנחנו תורמים כל כך הרבה למדינה, כל אחד ואחת מאיתנו. חלקנו עושה את זה ברצון רב וחלקנו בפחות. הנקודה התחתונה היא שאסור לכם - קומץ האנשים שניתן לו המנדט ה*זמני* לניהול המדינה לפגוע בנו כל כך. וזה מה שאתם בעצם עושים בחודש וחצי האחרונים. העובדים רוצים לעבוד, אנחנו רוצים לחיות ולנסות להנות מהרגעים המועטים שבהם אנחנו בבית. ואסור לכם לשכוח שבסופו של יום, אנחנו אלה שנקבע. ויבוא היום שבוא לא נבליג יותר על מעשים מסוג זה. מה שקרה אתמול היה פשוט בושה. בושה. נ.ב. נשלח למאמרי גולשים בסטארט וגם בפורומי אקטואליה בתפוז. ומיטל, כתבתי את זה לפני שראיתי את ההודעה של קדושה...

De-Panther

New member
אצלנו התלמידים זה מגיע בסוף במזל...

בגלל בחינות שלא הספקנו ללמוד אליהן אבל גם זה בגלל השביתות ומה שהכי מעצבן זה שיש מלא חומר בלשון שלא הספקנו ללמוד בגלל כל הבחינות וכנראה נצתרך להגיע למלא ימים מרוכזים בגלל כל זה

freedom rider

New member
כן, כן...

נכון, סבלת קצת. ובאמת, לא נעים לבזבז חלק המהחופשה היקרה על עיכובים באוטובוסים. אני מאחל לך בכל ליבי שלא תימנה לעולם עם הציבור שעמיר פרץ מייצג (שמעתי שלשרי אריסון יש בת... אולי תנסה להתחתן איתה?) וגם אם יפטרו אם אמא שלך, שהיא טפילה בשירות הציבורי זה לא כל כך ישפיע על החיים שלך, כי אבא שלך קצין גבוה במילואים שמקבל פנסיה מקופת הציבור כבר מגיל 45 (והוא גם עובד אז יש בנוסף עוד משכורת), ובסופו של דבר, השביתה הזו היא נגד הכוונה לקצץ בשכר ובתנאי הפנסיה של כל הטפילים עובדי הציבור (כולל רופאים, אחיות, פסיכולוגים, מורים, כבאים, מנקי רחובות, מפני זבל, נהגי קטרים, ועוד כל מיני אנשים ממש מיותרים שאפשר בקלות להסתדר בלעדיהם) כדי שאבא שלך יוכל להמשיך לקבל את הפנסיה הצבאית המנופחת שלו ללא הפרעה. סליחה, אבל לאנשים שבאמת רוצים לנהל את המדינה - פקידי האוצר שמנסים ליישם כאן את האידיאולוגיה של מרגרט תאצ'ר - מעולם לא ניתן מנדט לעשות את זה. מצטער שגרמתי לך להביט מעבר לקצה אפך.

ביאטה

New member
זה כלל לא קשור

השביתה הנ"ל בא להוכיח דבר אחד בלבד: את הכוח שיש להיסתדרות וזהו אני לא מבין בכלכלה אבל אני יודע דבר אחד גם אם התוכנית היא הדבר הגרוע ביותר שקרה למשק אי פעם ביבי העמיד את פרץ במקום שלו וציפצף עליו בגדול והשלב הבא של ביבי הוא למרמר את החיים של פרץ אם כל השחיתות בהיסתדרות, לא פרץ לא ילך לכלא אבל הוא יסבול בגדול בחקירות ודעת הקהל (דוגמת איציק מורדכיהבן אדם יצא זכאי אבל הוריד מחייו כמה שנים טובות) פרץ ימיך בהיסתדרות ספורים לפי דעתי תפרוש לפני הפדיחות

freedom rider

New member
מסכים חלקית

אני מסכים עם חלק מהדברים שכתבת: נכון - השביתה באה להמחיש את הכוח שיש להסתדרות. כל שביתה פורצת בגלל שהצדדים לא מעריכים נכונה את כוחותיהם ואת הכח שיש לצד השני. אבל, איכשהו נראה לי שפרץ הוא שהעמיד את ביבי במקום, והבהיר לו שציבור העובדים לא יסכים לכך שביבי יוביל את הממשלה להפרת ההסכמים עליה היא חתומה. ההערכה הפוליטית שלך כי ימיו של פרץ בהסתדרות סבורים - שגויה למדי. אבל כתבת שאתה לא מבין בכלכלה - ועם זה אני מסכים ב-100%.

dana2909

New member
אתה חייב להודות

שכמות השביתות שהיתה השנה הייתה כל כך גבוהה, שבאיזשהו מקום כבר התחלנו לחשוב אם פרץ מנסה לשבות מול האזרחים או מול הממשלה. לא שיש לי בעיה לחנות איפה שמתחשק לי. לי זה דווקא היה נוח ועודדתי את מי שצריך. אני לא יכולה שלא לחשוב שמאחורי כל הסיפור הזה מסתתרים 2 אנשים שטובת הציבור זה לא מה שמעניין אותם אלא מנסים להאדיר את שמם על חשבון האזרח. ויש בזה טעם רע.

freedom rider

New member
את חייבת להודגות

שמעולם הממשלה לא ניסתה לתחוב את ידה כל כך עמוק לכיסי האזרחים ולגזול מהם את רכושם שמו שביבי ניסה. כספי הפנסיה שבקרנות, כמו גם כספי הביטוח הלאומי, (להבדיל מהפנסיה התקציבית של עובדי המדינה) הם למעשה כספים שהעובדים חסכו במשך שנים. באיזה זכות בא האוצר ומנסה לקחת חלק מהכספים האלה? הסכמי העבודה במשק, טובים או לא, הם הסכמים שהממשלה היא צד להם. באיזה זכות בא ביבי ומנסה להתכחש להסכמים האלה באופן חד צדדי - בום טראח - נחוקק חוק שההסכמים מבוטלים? האם שר האוצר מנסה להציל את כלכלת המדינה או לנצל את המצב כדי לדפוק את האזרחים שעובדים ובאותה עת להעשיר עוד את העשירים, ולעשות גם קצת הון פוליטי שיעזור לא בהתמודדות על תפקיד ראש הממשלה? את מי באמת לא מעניינת טובת הציבור? אני מסכים שהשביתה הייתה כרוכה באי נעימות לציבור. אני חושב שממשלה שמתכחשת להתחייבויותיה שלה היא אי נעימות הרבה יותר גדולה.

ביאטה

New member
מי זו שמגנה על פרץ?

איפה היהי חברך מגן העובדים שנה שעברה כאשר ביצעה סילבן שלום את הקיצוץ המשמעותי הגדול באמת? למה אז לא היתה שביתה? שנה שעברה זה לא פגע בעובדים? לפי מה שאת אומרת כנראה שלא!!!!! כמו כן מדוע אני עובד פשוט מכונאי רכב במוסך מורשה גדול לא יכול לשבות? כאשר ניסינו תוך פחות משעה קיבלנו 15 איש מכתב פיתורים והבעל הבית אמר אתם יכולים לקחת אותם או לחזור לעבודה? הסתדרות לא מגנה על העובד הפשוט אלה רק על עובדי המדינה בלבד!!!! כן פקידה פשוטה במשרד ממשלתי מקבלת שכר מינימום אבל שוכחת לציין שהיא עובדת מ8 עד 13 עובדי המדינה יכולים לישון בשקט להבדיל מהעובדים המגזר הפרטי

freedom rider

New member
אני נגד דמגוגיה

ובעד ויכוח ענייני. גם בשנה שעברה הייתה שביתה, וחלק מהקיצוצים שסילבן שלום ניסה חבצע נמנעו. ולעניין עובד המוסך - אתה אולי לא מודע לזה, אבל חל עליך הסכם קיבוצי, המבטיח לך זכויות מסויימות, וגם כל מיני תוספות שכר שאולי לא נראות לך משמעותיות, אבל הן שם בזכות הסכמים שנחתמו בין ההסתדרות, נציגי המעסיקים, והממשלה, שנתנה להסכמים האלה תוקף של חוק. והטענה שההסתדרות לא מגינה על העובד הפשוט היא טענה דמגוגית ובלתי נכונה. אני יודע היטב כיצד אנשי ההסתדרות פועלים העשרות מקרים של סכסוכי עבודה נקודתיים, ומגינים גם על "עובדים פשוטים". אז הטענות שלך פשוט לא נכונות. אני כן מסכים שמצבם של העובדים באופן כללי רע יותר היום מכפי שהיה לפני עשר או עשרים שנה, אבל ללא איגוד מקצועי המצב יהיה גרוע יותר, לא טוב יותר.

ביאטה

New member
חלס לקשקש

בקשר לשביתה גם אם הינו פונים להסתדרות ומודיעים למעביד שבועים מראש שום דבר לא היה משתנה, כי לא צריך סיבה מיוחדת כידי לפטר בן אדם, מספיק שאיחרת או עשיתה תקלה כי קטנה יכולה לשמש להילה לפיטורים, וכן איך ירגיש מעביד אחרי שהעובד שלו "דפק" אותו כן בטח הוא ימשיך להתיחס עליו כרגיל? עורכי דין להסתדרות יש עורכי דין שנותנים יעוץ חינם לעובד!!! כן יושבים שם כמה סטזרים למשפטים שלא בדיוק יודעים מה קורה ומי נגד מי אבל די מהר אחרי שהוא מבין הוא מסיים את הסטז' ועם מה נשאר העובד? אז תפסיקי בבקשה להגן על היסתדרות כי אין על מה.

דן צ

New member
רק עכשיו נפל לי האסימון

רק עכשיו הבנתי למה הבייבי סיטר שלי נסתה לכנע אותי בכל כוחה לבחור "עם אחד", המניוקית השאת חילקה פליירים בכל השכונה והשאירה לי כמויות שכאלו בבית. היא פוטרה לידיעתכם!!!

freedom rider

New member
כלומר, היא פוטרה בגלל...

כלומר, היא פוטרה בגלל דיעותיה הפוליטיות? אכן, זוהי מדינה דמוקרטית מערבית מתקדמת.

למעלה