ושט צרה

Elizab3th

New member
ושט צרה

שלום פרופ' אורן, בילדותי סבלתי ממחלת עור בשם אפידרמוליזיס בולוזה, טופלתי בפניצילין בכמויות מאד גדולות, הרופאים סבורים כי המחלה פגעה בושט והיא צרה מאד, פעמיים ניסו להרחיב אך ללא הצלחה, לאחרונה אני מרגישה היצרות במקום שנחנקתי כבר פעמיים שבעקבות הפעמיים הללו עברתי גסטרוסקופיה, כשהייתי לאחרונה אצל רופא גסטרו הוא אמר לי שהוא צריך לבדוק עם חבריו הרופאים אם מותר לי לעבור הרחבות בגלל מחלת העור שהיתה לי, משום שיתכן וההצתלקות של העור בעייתית במקרה שלי וההרחבה תגרום רק לנזק, ההרגשה שיש לי בחודשים האחרונים באזור הבעייתי בושט מאד מפריעה לי, ביחוד כאשר אני שוכבת לישון, אני מרגישה כאילו הושט נסגרת ומאד קשה לי עם זה, כמו גם בזמן ארוחה, יש את הפחד מלהחנק. האם יש לושט צרה איזשהו טיפול, אפילו איזה טיפול תרופתי שיכול לגרום להרחבת הושט, אני ממש מרגישה חסרת אונים וזקוקה לעזרה די בדחיפות, אני מרגישה שרופאים שאני הולכת אליהם לא מבינים במחלה שהיתה לי ובכלל באיך לטפל בבעיה הנ"ל. בברכה ותודה מראש.

אני לא מבין משהו

מה הקשר בין היצרות הושט, דרכה נכנס המזון לקיבה, לבין קנה הנשימה דרכו נכנס האוויר לריאות?

Elizab3th

New member
אין קשר, הכוונה לושט, לא אמרתי

שאין לי אויר, כאשר אני נחנקת הכוונה היא שאין לי אפשרות לבלוע, פשוט גוף זר נשאר תקוע בושט, תאמין לי שאני יודעת על מה אני מדברת, שלוש פעמים נתקע לי גוף זר בושט והיה צורך לבצע גסטרוסקופיה.

היצרות ושט

אפידרמוליזיזס הינה סיבה קלאסית להיצרות בושט וההרחבות המבוצעות להיצרות לגיטימיות גם במקרה זה

Elizab3th

New member
והאם הרחבת הושט נחשבת למסוכנת?

האם יש איזושהי המלצה למרכז מסויים שמבצע הרחבות אלו? עליי לציין שאני אמורה גם לעבור קולונוסקופיה מאחר ואבי נפטר לפני כמה שנים מסרטן המעי הגס וכבר עברתי לפני ארבע שנים קולונוסקופיה, הרופא אמר שבכל ארבע שנים עליי לעבור את הבדיקה הנ"ל, אך ההכנה לבדיקה מאד קשה לי, האם יש עוד סוג הכנה מעבר לשני הבקבוקונים הנוראיים? תודה רבה על התשובה.

למעלה