ושוב שלום

פיפרמנט

New member
ושוב שלום ../images/Emo140.gif

פלגיה וחבריי החדשים, האם אתם מרגישים שילדכם יכולים לפנות אליכם אחרי שעשו מעשה נורא?טעות איומה? איך אתם נוהגים במקרה כזה? אשמח לפתח כאן שירשור או שתגיבו לרשומה החדשה שלי בנושא בעקבות הילד שרצח את העו"ד. מבחינתי הטרגדיה היתה לא הרצח עצמו אלא שהאמא "לא שמה לב". שהאמא לא היתה עבור הילד כדי שיוכל לבכות ולצעוק שהוא מפחד מהמעשה שעה ומהאדם שהפך להיות. לו יכל לפנות להוריו, את הנעשה לא היה ניתן להשיב אבל לפחות היה "צימצום נזקים" למשפחה האומללה הזו שחיה באי ודאות מתמשכת וזה היה גם מוביל לשיקום בריא של הילד הרוצח ולא חרטה רק כשתפסו אותו. אשמח לשמוע את דעותכם

../images/Emo31.gif

עם כל האמפטיה למשפחה האומללה הטרגדיה היא, בכל זאת, הרצח עצמו. זה המקום שאני, כחברה, מתנתק ממה שהאם והילד מרגישים בעניין - במקרה הזה זה פשוט לא מעניין אותי.

פיפרמנט

New member
אמפטיה למשפחת הרוצח?

ממש לא! יחסי האם -ילד מענינים כי זה בלתי נתפס מבחינתי שהאמא /משפחה לא שמו לב . מעניין אותי לדעת האם ילדים יכולים לפנות להוריהם במצוקה ולא רק כשהתנדבו למדא או דבר אחר שהם מתגאים בו? איך משפחה מקבלת /מחנכת /תומכת בילד שעשה מעשה איום מההתחלה על מנת להפסיק את גלגל השלג בתחילתו?

sha na na revol

New member
זעקתו של הילד.

לפי מה שמצאתי בעתונות, הרצח ארע בעת ביצוע שוד. האם הוא היה קורא בקול זעקה 'אמא, אני הולך לשדוד בית
' - את התשובה גם אתה יודע.

פיפרמנט

New member
לו היתה עירנית לגנבה הראשונה של בנה

לו יכל לפנות אליה אחרי העבירה הראשונה עם כל הבושה הפחד וכו' -אני בטוחה שהוא לא היה מגיע לרצח. זו בדיוק הנקודה שלי שאם הורים היו עירניים ותומכים מבחינת שיקום ולא טיוח - עברות קטנות לא היו מתגלגלים לפשעים חמורים

פיפרמנט

New member
איך הגעת למסקנה זו?

אין בי שום הבנה למעשה ולהיפך קראתי לפוסט שלי "אמא בא לי להקיא ממך" בגלל שלא הייתה לצד בנה כשבאמת היה צריך ולא רק כשנתפס והניסיון הנואש והעלוב הזה של להראות את מסכנות הילד? איפה היית כל הזמן הפחד שלי שבסוף זה יגמר כמו הרוצחים של רוט שההורים מרוב שלא מקבלים שהילד אשם אף יבריחו אותו כמו שהבריחו לארגנטינה ועדיין הסלידה לא מונעת מהרצון והצורך להבין איך אפשר למנוע מקרה כזה . כל הורה צריך לשאול את עצמו האם הוא מגדל דבר כזה בבית, עד כמה הוא באמת מכיר את הילד המופלא שלו. מה הוא צריך לעשות כדי שגם אליו לא ידפקו בדלת בעוד שנתיים עם צו מעצר עבור בנו

sha na na revol

New member
גם אני לא חש אמפתיה עם המעשה.

רק טענתי שאנשים לא משתפים אנשים אחרים כשנחשף אצלם הצד הזה. התשובה הייתה מובלעת בתוך השאלה שלך, זה מעשה מביש ולא משהו שמספרים עליו למשפחה. הרי הוא מערער את המשפחה ממילא.

פלגיה

New member
שלום לך

קודם כל - הרצח עצמו הוא טרגדיה. העובדה שהרוצח צעיר כל כך - טרגדיה נוספת, והעובדה שבמשך שנתיים תמימות הוא המשיך לחיות כאילו כלום - היא עוד סימן מוזר של הפרשה. איך ההורים לא שמו לב? איך האימא מתעקשת שהילד הוא "ילד טוב"? (נעזוב רוצח. ילד ששודד, הוא לא ילד טוב). לא כי הילד היה צריך לזעוק - כי היא היתה צריכה להסתכל עליו. ואני - בעברי הייתי ילדת "סוד מוחלט בהחלט" מסתירה מהורי אפילו דברים שוליים ולא חשובים, בוודאי שלא מספרת על דברים משמעותיים. ובכל זאת לא רצחתי אף אחד.

פיפרמנט

New member
והאם זה טוב?

האם זה טוב שהאמא "לא שמה לב "על בנה ובכך לא מעודדת אותו לפנות אליה במצוקה האם זה טוב להסתיר מההורים? הרבה דברים שנראים לילדים קשים ומפחידים מקבלים פרופורציות של הקלה ברגע שמשתפים הורים שהם בעלי ניסיון שיכולים לעזור למצוקה. ההורים צריכים ליצור אווירה שהם נגישים, בעלי אוזן קשבת וטביעת עין חדה לילדהם. כמו כן הבעתי שאלה נוספת : האם ההורים שיושבים עכשיו אם ילדהם הטובים מול הטלויזיה יכולים להיות בטוחים שהם לא חזרו זה עתה מפשע שביצעו? הכאב שלי ברצח הוא בסתמיות שלו -איך ילד יכול לעשות זאת סתם כך? ויותר מכך שזה היה יכול להמנע לו היה לו משפחה תומכת שהיתה משקמת אותו כבר בסימנים הראשונים

פלגיה

New member
הבעיה היא לא היכולת או חוסר היכולת

לפנות בעת מצוקה. הבעיה היא חוסר תשומת הלב שהילד נמצא במצוקה כזאת, גם אם הוא לא פנה ישירות (ובינינו - איזו אימא תאמים כשהילד שלה יגיד "הרגתי בן אדם") בכל רצח הכאב הוא בסתמיות. גם כאשר אסף שטיירמן נרצח, גם כאשר דרק רוט, ובמקרים רבים אחרים. אבל עיקר הכאב - הוא בכך שאדם איבד חיים. היה יכול להימנע? אולי. אולי הרצח הבא יימנע, באם תהיה ענישה כואבת ומרתיעה.

Kalla

New member
כשאנשים אומרים שלא הרצח הוא הטרגדיה

זו הטרגדיה האמיתית.

פיפרמנט

New member
והיכולת למנוע את הרצח?

זה לא רצח בין שתי כנופיות עברינים שכל אחד יודע למה שהוא נכנס. שוב, נראה לי שהפוסט לא ממש נקרא אלא יש כאן התיחסות רק לתמצית שרשמתי בפורום. כמובן שהטרגיה הנוראה מכל היא הרצח ויתמותם של הילדים. הטרגדיה מתעצמת כשהסיפור מתברר. לא פלא שהאמהות כה איתנות להגן על ילדהן כי הן מרגישות ובצדק שהן צריכות להיות על ספסל הנאשמים. לו היו עירניות ופתוחות עם ילדהן הן היו קוטעות את הדרדרות הילד בשלבים הראשונים. בזה היו משיגים שיקום אמיתי כדי למנוע טרגדיה כזו. בפוסט שלי שנקרא ,אמא, בא לי להקיא ממך" כתבתי כמה אני מתאבת אמהות כאלה ולא רק זאת הן אחכ מגינות על הילד כמו ההורים של זה שרצח בתאונת דרכים את אחיו וחמשת נהגי אגד ואת הוריו של הרוצח של נהג המונית בהרצליה שהבריחו אותו לארגנטינה. במקום שההורים יבדקו מה הם עושים עם ילד שסטה מדרך הישר הם מרגישים ייסורי מצפון ומסים להציל אותו מהעונש.

פלגיה

New member
הפוסט לא נקרא

אולי בגלל שהפורום הוא פורום, אולי כי אנשים לא אוהבים לצאת לקישורים חיצוניים. התגובות בהכרח תהיינה על מה שכתבת כאן (כבלוגרית זה לא נחמד לשמוע, כמנהלת פורום זה ברור לי שכך יהיה) לא קראתי ולא שמעתי הרבה על המקרה, אבל ממה שכן שמעתי - יש כאן אימא מתגוננת מאוד, כמו בהרבה מקרים אחרים. היא לא רק מגוננת על הילד שלה - היא מגוננת על עצמה ועל תדמיתה וחינוכה. ובוודאי שהיא תרגיש ייסורי מצפון. זה רק הולם.

פיפרמנט

New member
../images/Emo35.gif והשאלה עצמה: ילדכם יכולים לפנות אליכם

אחרי שעשו טעות איומה? איך אתם מגיבים כשהוא מספר על מעשה רע שעשה? האם הוא יכול בכלל לפנות אליכם?

הרצח הוא לא טרגדיה? את בטוח שזה מה שחושבת

משפחתה של הנירצחת? וגם אני חושבת שרצח זו טרגדיה גדולה וכואבת . על איזה צמצום נזקים אתה מדבר אם היה מדבר קודם? למשפחתה של הנירצחת או לעונשו של הרוצח?

פיפרמנט

New member
צימצום נזקים למשפחת הנרצחת

חוסר הוודאות וגל השמועות אולי זה בגלל כך ואולי זה בגלל כך. אם כל מה שהם צריכים להתמודד הם היו צריכים להתמודד עם רכילות מרושעת. לו הילד היה יכול להתוודות בפני הוריו לפחות כל זה היה נחסך ממשפחת הנרצחת וכן, אני חושבת שלו האמא היתה עירנית לידלד שלה בשלבים מוקדמים -והיתה משקמת אותו בשלב המעידות הקטנות , משפחת הנרצחת לא היתה צריכה לפרוע את החשבון של חוסר מעורבות ההורים בחיי הילד הרוצח. אותי יותר מפחיד שזה קרה ממשפחה "נורמטיבית" , הורים שיודעים להתנסך בבהירות, משפחה "מתפקדת" ובכל זאת יצא משם רוצח. לא מזמן קראתי ראיון עם האמא שבנה נרצח בחורשה עי נער וגם התגלה רק כעבור שנים רבות - שהנערים למדו (בהפרש של שנים ) באותו בית ספר ברמת השרון - בית ספר שנחשב לבי"ס טוב

למעלה