..ושוב פעם אותה שאלה

rastotman

New member
..ושוב פעם אותה שאלה

------ שבוע שבועיים אחרי שהכריזו על הבחירות תלמיד של אמא שלי שלח אותה הבייתה עם חוברת של ישראל אחת, אני כמובן התלהבתי וניסיתי לשכנע את החברות שלי שמצאתי לנו מיפלגה- ושיש בחירות ושאסור לנו להיתעלם מזה. רק שכשחיפשתי עליכם חומר מחוץ לחוברת הזאת פתאום מצאתי הערות על הקשר שלכם לכל מיני חברות שלא ממש אהבתי, והחלטתי לוותר על הרעיון. פתחתי עכשיו את המצע שלכם דווקא כדי לכתוב הודעה נגד המילפגות הצעירות כמו ישראל אחרת ועלה ירוק שמאחורי המצע הכאילו חתרני שלהם נימצא הרעיון הישן של צימצום סמכויות המדינה---רק שמצאתי מצע אחר לגמרי שהיה לי קשה למצוא בו דברים רעים למרות שבאמת ניסיתי. אבל נישארתי עם אותן בעיות כמו בפעם הקודמת. מצד אחד קשר גלוי בין ההון והשלטון כמו שהמיפלגה שלכם מייצגת (ואולי אני טועה) זה כבר לא בדיוק דמוקרטיה. מצד שני זה שלא מדברים על זה בפעולות של הנוע"ל לא אומר שקשרים עם האליטה של הצבא בצורה שהם קיימים היום הם יותר דמוקרטיים- ובעצם גם בלי הח"כ של ישראל אחרת עדיין יש לאלפיון העליון כח להשפיע מתי שהוא רוצה. מה שכן, ברור לי שלמרות שלעלה ירוק יש כל מיני סיסמאות על איכות סביבה במצע שלהם כל מה שהם יעשו בסוף החצי קדנציה שהם הולכים לשבת בכנסת זה להפסיק לפתוח תיקים פליליים על החזקה של גראס- וזה לא בגלל משקרים, אולי הם באמת מאמינים באיכות סביבה ורוצים לשנות, אבל מיפלגה שבקושי עוברת את אחוז החסימה יכולה לעשות מעט מאוד. ומאותה סיבה הייתי מפחדת לבחור בישראל אחרת- כשמצע של מיפלגה מדבר על הפרטה ועל לשנות איזשהי שיטת מיכרזים ולהעלות את אחוז החסימה, והיא לא תכניס יותר מח"כ אחד שלמרות שהוא בא לעבוד ולא לעבודה עדיין יש לו כמות מוגבלת של שעות בשבוע- אז זה כנראה כל מה שהיא תעשה. ויוצא שהקול (הדמיוני) שלי לא משפיע הרבה לא ברמה החברתית ולא ברמה המדינית מעבר ללשמור על המיפלגה המאוד מעניינת הזאת בחיים. (וזה עוד במקרה הטוב שהמפלגה כן תעבוד את אחוז החסימה והקול לא יתאייד). אז שוב פעם אותן שאלות- מה הקשר של המיפלגה שלכם לבעלי הון ולמה הוא בסדר? ומה בדיוק יעשה החבר כנסת שלכם בזמן שהוא ישב בכנסת?
.

© Tweety ©

New member
תגובה.

אין קשר בין המפלגה לבין בעליי ההון,מפלגות מסוימות כמו שינוי שכ"כ פוחדות שניקח להם קולות החליטו שמאחורי המפלגה שלנו עומדים בעלי הון,אף אחד לא עומד מאחורינו מלבדנו. ועובדה שלמפלגה אין גרוש על התחת. חברי הכנסת שלנו קודם כל ימנו מטעמם שרים או יוצע להם תיק זה או אחר, הם לא יכהנו כשרים ואני מקווה שהבנת את הרעיון הזה. השרים של ישראל אחרת יהיו אנשי המקצוע הטובים ביותר והמוכשרים ביותר. חברי הכנסת שלנו ישבו בכנסת ויהיו חברי כנסת נתחיל מזה שהם יבואו לעמוד חמישה ימים בשבוע ולא שלושה,12 חודשים בשנה ולא 7. יחוקקו חוקים,יעבירו החלטות,יהיו בהצבעות כל מהש נדרש מחברי הכנסת פול טיים ג´וב. גם חבר כנסת אחד יכול לשנות תראי כמה תמר גוז´נסקי שינתה לבדה,ככה שלא תלוי במספר החברים בסיעה מסוימת אלא באיכות שלהם. הפוליטיקאים שלנו רצים לכנסת לא מתוך רצון לשנות (ואני עושה הכללה,יש בחהלט חברי כנסת שאני מצדיעה להם) אלא מתוך רצון להדבק לכסא לא לעשות כלום ולגרוף את הדולרים. אנחנו לא מחפשים קרירה פוליטית לא גו´ב או כסא להדבק אליו אנחנו יודעים שאם אנחנו לא קנום ונשנה אז אף אחד לא יעשה עבורנו את העבודה הזו ובגלל זה רצנו לכנסת. כל מה שאנחנו מבקשים זה לחיות חיים נורמלאים במדינה הזו- אנחנו רוצים לחיות,להתפתח וללמוד במדינה הזו. חבל,שאנשים מסוימים מחפשים כל דרך להכשיל אותנו החל מלקשור אותנו לבעלי ההון מה שכ"כ לא נכון ותראי את התקציב של המפלגה שלנו כעוד עובדה לכך שממש אין קשר ועד רעיונות מטורפים כמו להתאחד עם שינוי.

rastotman

New member
אבל מה עם-

יוסי מימן ונשיא סלקום? בעיקרון בתור מפלגת מעמד ביניים אתם בטח המיפלגה המועדפת עלי, אבל הקשר שלכם עם בעלי עסקים כן שונה מהקשר של מילפגות אחרות- לפחות כמו שאני מבינה את זה.
.

© Tweety ©

New member
אההמ

היו מספר בעלי עסקים שהתלהבו מהרעיון ותמכו לאחר מכן הם עזבו כל אחד מהשיקולים שלהם לא כרתנו איתם ברית נישואים. למפלגה אין גרוש על התחת תאמיני לי אני פעילה בישראל אחרת אני יודעת על מה אני מדברת ככה שאף בעל הון לא עומד מאחורינו. אין לנו קשר עם בעליי ההון מי שמנסה להעליל עלינו עלילות שווא זו כבר הוצאת דיבה.

rastotman

New member
או קיי

דיברתי עם הקומונרית שלי והיא אמרה לי מה לחשוב התפקיד של שרים הוא לא להיות מומחים בתיקים שלהם אלא לקבוע סדרי עדיפויות- בתור קובעי סדרי עדיפויות הם צריכים להיבחר על ידי העם. להכניס לממשלה אנשים שהם לא ניבחרי ציבור זה רעיון לא דמוקרטי, אבל זאת בהחלט סיבה להקים מיפלגה לכמה סטודנטים כל עוד יש סיכוי שהם יעשו ממך שר.
.

© Tweety ©

New member
יש לך טעות אחת גדולה.

קודם כל אנחנו לא "כמה סטודנטים שנעשה מכל אחד שר" תשנה את טון הדיבור שלך ומהר. אנחנו הרבה יותר מכמה סטודנטים אנחנו מפלגה עם דרך,ערכים ואידיולוגיה.עד שמישהו כאן בא לוקח אחראיות מפסיק לקטר אתם מנסים להכשיל אותנו בכל דרך לא מתאים לי שתזלזל בי או במפלגה שלי. עכשיו בוא תגיד לי-מה סילבן שלום עשה כשר אוצר? מה לימור לבנת עשתה כשרת חינוך?והדוגמאות הן כ"כ רבות. שר אוצר לא יכול להיות אדם שהוא לא כלכלן שאין לו ידע נרחב בתחום הזה המשק הישראלי מתמוטט אנחנו צרכים את טובי המומחים שיעזרו לו לקום על רגליו ולא נראה לי נכון למנות אדם שהידע שלו בכלכלה שואף לאפס כשר האוצר. מערכת החינוך בישראל קורסת הנוער הישראלי מקום ראשון באלימות בעולם,הפערים בחינוך יחד עם הפערים החברתיים רק הולכים ומעמקיים. אדם שלא מכיר את מערכת החינוך והעובדות לא יכול להיות שר חינוך. החינוך הוא העתיד שלנו,של כולנו הילדים האלו שאנחנו צרכים הלשקיע בהם עכשיו מגיל צעיר הם לא כלי משחק ביד פוליטיקאים שרוצים לראות איך זה להיות חבר כנסת. לאף אחד מחברי הכנסת שלנו אין סמכות לקחת תיק זה או אחר,המדינה שלנו נמצאת עמוק בתוך הבוץ והרפש הזה ואנחנו לא נצא ממנה אם שר אוצר שלא מבין כלום בכלכלה ומנסה לעשות כל מיני ניסויים עלינו עם שר תחבורה שלא עושה כלום להזכיר לך את הנתונים המזעזעים של תאונות הדרכים וכו´. האנשים שלנו שיכנסו לכנסת יהיו חברי כנסת,הם ייצגו בכנסת את ציבור הבוחרים שלהם יחוקקו חוקים,יעבירו החלטות,יהיו בהצבעות וכו´. כל מה שנדרש מחבר כנסת. אל תאשים אותו באי דמוקרטיה כי אתה סתם זורק ססמאות שאתה לא מודע להם. כבר נמאס לי מכל החכמולוגים האלו שבאים לפה די עם ההאשמות שווא האלו, ירדתם המקטע של הקפיטליזם ועברתם לפסים אחרים?

rastotman

New member
אפשר להירגע

זה רק בשביל הויכוח אני בטח לא מזלזלת (ת) בך. אם זה אמור להיות פורום בשביל שלפעילים יהייה איפה להחליף חוויות אין לי בעיה להעלם גם לפני שנסיים את השרשור הזה, אבל ניראה לי שיש כאן מקום לעוד דברים. הרעיון של לתת לאנשים שהם לא ניבחרי ציבורי לנהל את המדינה הוא רעיון לא דמוקרטי- זה אומנם משולב לפי השיטה שלכם בדמוקרטיה- הגוף הלא דמוקרטי הזה תלוי בכנסת שאמורה לייצג את העם. השיטה היום, שקיימת ברוב (אם לא כל) הדמוקרטיות הפרלמנטריות וגם בארץ- כן עובדת, השרים מקיפים את עצמם באנשי מקצוע והמדינות מתפקדות. ההבדל הוא שהנציגים האלה יחד עם המדיניות שלהם עומדים בבחירות פעם בארבע שנים, לפי השיטה שלכם גם אם העם ממש מתוסכל והכנסת מישתנה לגמרי, עדיין יכולה להישאר אותה ממשלה. שר התחבורה לא משרטט מסלולים לכבישים, הוא מחליט אם להשקיע בפסי רכבת לנגב או בהרחבת הכבישים בגליל כדי שיהייה מקום לעוד מכוניות פרטיות. צריך לשנות את סדרי העדיפויות לא את השיטה
.

אלדד27

New member
זה לא ממש מדויק.

במדינות בהן אין הפרדה אמיתית בין הרשות המבצעת לבין הרשות המחוקקת - את צודקת. ובישראל באמת אין הפרדה כזו. אבל קחי למשל את ארה"ב, שם הנשיא הוא ראש הרשות המבצעת, ו*הוא* זה שמקיף את עצמו ביועצים מקצועיים. הוא זה שמכתיב את סדר העדיפויות, וזה נותן לו כוח רב יותר מצד אחד, אבל השיטה הזו גם דואגת שההחלטות המתקבלות בקרב השרים לא יהיו פוליטיות, אלא ישקפו את טובת העם. וזה הבדל חשוב מאוד! את טוענת שההחלטות צריכות לשקף את רצון העם, אבל זה לא ממש נכון. העם לא יודע הכל, העם לא יכול לדעת הכל, ורצוי שההחלטות יתקבלו על ידי אנשי מקצוע. העם יכול להחליט את סדר העדיפויות - לדוגמה, על ידי העדפה של מועמד שמקדם את נושאי החינוך ומעדיף אותם על פיתוח תשתיות, או להיפך. הבעיה היא ששר התחבורה בישראל הוא אדם פוליטי, והחלטותיו האישיות נגזרות באופן ישיר מהיותו חבר במפלגה כזו או אחרת, ומתוך דאגה אמיתית וכנה לכסא שלו ולכוח שלו. בכל שיטה יש יתרונות ויש חסרונות, אבל אני מעדיף את השיטה שישראל אחרת מציעים, ולו בגלל שהשיטה הנוכחית היא גרועה, וכדאי לנו לנסות שיטות אחרות. השיטה של ישראל אחרת אמנם לא תסיר את כל התחלואים, אבל היא תהיה צעד קטן וחשוב בכיוון הזה. אם תבדקי את ארה"ב תראי שיחד עם הנשיא מתחלפים גם השרים. אם העם לא מרוצה, כולם יתחלפו. זה גורם לתופעה מאוד טובה (מבחינת העם) - השרים עובדים כולם ביחד כצוות, ולא רבים אחד עם השני ומשחקים ב"מי יותר מוצלח". אם כצוות הם יוכיחו את עצמם - הם ימשיכו (אולי) לעוד קדנציה. אבל אם לא - הם כולם יוחלפו. תחשבי על זה. במקום שליבנת תריב עם ריבלין שיריב עם לפיד שיריב עם פואד - כל הפוליטיקאים יישארו בכנסת ויתעסקו בפוליטיקה הקטנה שלהם, ואילו אנשי המקצוע יעבדו ביחד. פוליטיקה היא עסק מאוד מלוכלך, אבל העם לא צריך לשלם על הניקוי. נצטרך לחכות ולראות אם הרעיון של ישראל אחרת יתפוס בפועל בכנסת.

© Tweety ©

New member
לא בקשתי שתלכי מכאן

בקשתי שתשני את סגנון הכתיבה שלך בכלל לא מצא חן בעיני שאנשים נכנסים לכאן ומזלזלים בנו. את שוב זורקת ססמאות באויר והן מהולות בשקר,תפסיקי לצדד ברעיון שאנחנו מעלים תאוריות לא דמוקרטיות. אם כבר את מחליטה לדבר על השאר העולם לפחות אל תשקרי,בשאר העולם כל השרים הם אנשי מקצוע תמצאי לי שר אוצר אחד שהוא לא כלכלן. אני מסתכלת על העשייה של הממשלות בישראל בשנים האחרונות וזה מתבקש לשנות ולזעזע כאן משהו,[שר התחבורה מתקוף היותו שר התחבורה לא רק צריך לזרוק כסף לכאן או לכאן אלא להכיר כל כביש וכביש בישראל ולצאת במלחמה נגד תאונות הדרכים. על מה את מדברת בכלל? אני מדברת איתך על חיים של אנשים ואת מדברת על לתת כגסף לפסי רכבת? מי שצריך לשנות את סדר העדיפויות שלך זו רק את כי הראייה שלך מעוותת וכ"כ לא נכונה.

למעלה