ושוב - ענייני ביוץ (אלא מה
)

da da da

New member
ושוב - ענייני ביוץ (אלא מה ../images/Emo35.gif)

איזה יום הוא היום הפורה ביותר? יום הביוץ או יום לפניו (או בכלל יום אחר?) והאם ביוץ הוא 24 שעות או 36 שעות (או משהו אחר?)

יום הביוץ הוא הפורה ביותר

מומלץ להשתולל גם 3 ימים לפני + 3 אחרי ...ובעצם מתי שרק אפשר כל המרבה הרי זה משובח!

m i c h a l y

New member
מסכימה עם דארמה - ומוסיפה

משך הביוץ הוא עד כמה שאני יודעת רגעים ספורים. הביצית, לאחר שיצאה מהזקיק "חיה" כ24 שעות, אשר ככל שעובר יותר זמן מרגע הביוץ כך האיכות שלה פוחתת. הזרע, לעומת זאת אמור להיות עמיד יותר, ו"חי" בתנאים מתאימים גם עד 72 שעות מרגע פליטתו. לכן מדברים על שלושה ימים קודם, אם אני לא טועה. בהצלחה בכל אופן, מיכל. ואה כן, יש כאן כמה קישורים לאתר שממחישים את כל התהליך בצורה טובה מאוד (עם אנימציות והכל) אז שוב בהצלחה, מיכל.

da da da

New member
מתעקשת ומרחיבה../images/Emo18.gif

אם אני יודעת שהביוץ היה ביום ה - 18 וקיימנו יחסי מין מהיום ה - 12 כל יום עד היום ה - 17 (כולל) אבל לא ביום ה - 18 וכן ביום ה - 19, אז מה זה אומר? הפחתתי את הסיכוי להריון? אין סיכוי בכלל? אם הייתי מקיימת גם ביום ה - 18 הייתי יכולה להיות יותר בטוחה עכשיו? איזה סיבוך...

מעיןבר

New member
אז בואי ואספר לך ש...

אני הצלחתי מקיום יחסים יום לפני הביוץ - הנה הגרף של המחזור שבו נכנסתי להריון, הפרצופים המחייכים הם תיעוד של מתי קיימנו יחסים באותו חודש
. מה שהנחה אותי היה ההפרשות (אם תראו הסימון E מציין שההפרשות היו דמויות חלבון ביצה באותו יום). החום עלה רק יומיים אחרי. אגב - הגרף הוא תוצר התוכנה של חברת ovusoft למי שתהתה, בעייני - אחלה דבר למי שעושה מעקב חום השחר... מסתבר שהיום שנחשב לפורה ביותר הוא היום שקודם לביוץ. זה ע"פ מחקרים שהשתמשו בשיטת חום השחר ושבדקו סטטיסטית מתי הכי הרבה נשים נכנסות להריון.

da da da

New member
מעיין - במקרה שלי

ביום הביוץ בכלל לא הית ההפרשה אבל משימוש בתוכנה דומה (fertilityfriend)עולה שהביוץ היה ביום ה - 18 לפי טמפ' (כי הפרשה היתה רק ביום ה - 15 ואני מבינה שטמפ' עולה על הפרשה מבחינת מהימנות באיתור הביוץ). ועוד משהו - אם היום הפורה ביותר הוא יום לפני הביוץ למה יומיים אחרי הביוץ עדיין נחשבים פוריים? הרי הביוץ הוא קצר מועד.

מעיןבר

New member
אז ככה...

הטמפ' היא המדד המהימן למתי היה הביוץ, אבל הפרשה טובה היא מדד מהימן לפוריות טובה - כלומר בהפרשה איכותית הזרע ישרוד הרבה יותר טוב ולכן הסיכויים טובים יותר, לכן חשוב מאוד לנצל כל יום שיש בו הפרשה איכותית. מסתבר גם שהתוכנה ואני חלוקות בדעתינו מתי היה הביוץ (וכבר פירטתי בעבר את דעתי בנושא). היתה לך הפרשה ביום ה- 15 ומיד לאחריה כן נצפתה עליה בטמפ', זה שהיתה נפילה - זה קורה. לדעתי השילוב של 2 המדדים חזק יותר מהסתמכות על מדד בודד, במיוחד לאור השפעת שהיתה לך באמצע. לעניין היומיים שלאחר הביוץ - זו טעות להניח שהם פוריים. ההנחה יכולה לבוא רק מהחשש של טעות בזיהוי הביוץ. בפועל, ברגע שהחום עולה סביר להניח שהביצית כבר התפרקה והסיכוי להריון קלוש ביותר (הרבה פחות טוב מאשר ביום שלפני הביוץ).

da da da

New member
בקיצור - מתי

את ממליצה לעשות בדיקה ביתית? אני משתגעת מרוב חישובים וספקולציות

מעיןבר

New member
מה שנקרא שאלת ה-1,000,000$$$

לדעתי - ביום ה- 29 למחזור כבר תהיה לך תשובה מהימנה למדי ואם היא תהיה שלילית - תבדקי שוב יומיים אחרי. ודי עם החישובים - לכי לעשות קניות לחג, אני בטוחה שזה יעודד אותך...

סיכויים

וודאי שיש סיכוי להירון, במיוחד אם אין בעית זרע. במקרה כזה, פשוט העלת את הסיכויים ליורשת עצר, ולא ליורש עצר (זרע נקבי חי יותר זמן, לעומת זרע זכרי שאמנם חי פחות, אך זריז יותר (בדיוק כמו בחיים)). בנוסף, מספיק שהביוץ התאחר במספר שעות ואז "ביצועי" היום ה- 19 יכולים אף הם להיות פוריים (ואז כמובן, גדל הסיכוי לבן). גם אם הייתם מקיימים יחסים ביום ה- 18 אין בטחון שזה היה מצליח. כנראה שנדרש יותר מביוץ פלוס זרע בשביל הריון, ובכל זאת, הפלא ופלא, לרוב מוחלט של האנושות יש ילדים. גם לך יהיו. ואם לא במקרה בחודש הזה, אז בחודש הבא. חלילה אל תביני שאני לא מבינה את הלחץ ואת ה"חשבונאות" גם אני שקעתי בזה תקופה לא קצרה, אבל את באמת צריכה להאמין שמעבר לכל תרומתינו אנו לעניין יש עוד גורמים, לא הכל תלוי בנו ובסוף ההריון בוא יבוא. קל להגיד, זה נכון, אבל אני באמת מאמינה בזה. בהצלחה

da da da

New member
תודה על תשובתך ועוד משהו

את חושבת שיש קשר בין כמה שאני חושבת ומחשבת לבין הסיכויי להיקלט? כי אני כל ניום מודדת טמפ', מחשבת מתי המחזור צריך להגיעת מתכננת מתי יהיה התור לבדיקת דופק וכו'. האם זה יכול לעכב את ההיקלטות או שהתהליך חזק ממני ויקרה בכל מקרה, אם הוא נועד לקרות?

קשה לדעת

אפשר לערוך סימנרים שלמים על השפעת הלחץ על כניסה להריון. מחד, אין ספק שנשים רבות נכנסו להריון במצבי לחץ קיצוניים הרבה יותר ומאידך, הרושם האינטואיטיבי (והלא תמיד מוצדק, יתכן) הוא שלחץ אינו אלמנט בריא בחיים שלנו. חברתי שנמצאת בדרך ארוכה לילד שלה טרחה ובדקה מחקרים בנושא והיא טוענת בכל תוקף שלחץ ואובססיביות לא משפיעים על השחלות... בסופו של דבר, אני מאמינה שהטבע חזק מדברים רבים, ובכל זאת, לא כדאי לבלות את כל החודש בחישובים ובהמתנות (למרות שאני מודה שתקופה מסויימת גם אני עשיתי זאת). המון בהצלחה

למעלה