ושוב... כיתה א'...

ושוב... כיתה א'...

המורה של גיל התקשרה היום, היא מודאגת לגביו... הוא מאוד סגור, אבל בימים האחרונים, הוא ממש מדאיג אותה. אני בדרך לקבלת איבחון לגביו, לצערי, רק עכשיו, אחרי שהגננת שלו טענה שאין שום בעיה. ועכשיו, אפילו המורה שלו טוענת שנראה לה שיש. בכל אופן, סיכמנו שאדובב אותו... בארוחת ערב זה יצא לבד: הוא לא רוצה ללכת יותר לבי"ס, כי אין לו חברים"... הוא תאום, ולאחיו יש המון חברים, אפילו הוזמן לישון כבר אצל חבר לרגל יומולדת. בגן, עמית היה החברותי, עם בני גילו וגיל שיחק עם קטנים ממנו... מה עושים? מתערבים? מה אפשר לבקש מהמורה? הוא ממש מסכן ממש קשה לו...

פלגיה

New member
../images/Emo4.gif נשמע שמאוד קשה לו

בטח בהשוואה לתאום. איזה אבחון אתם עומדים לקבל? הוא יהיה רק דידקטי או יכלול גם את הצד הרגשי?

בקשר לכתיבה, הוא מחזיק את העיפרון

בצורה משונה. כבר אמרתי את זה בחופש הגדול לגננת. היא טענה, שגם היא כותבת ככה... בשיעורי הבית, אני שמה לב שקשה לו, המון מאמצים "צריך לנשום" באמצע... זז המון על הכיסא... נראה לי אבחון לריפוי בעיסוק, לא כל כך מבינה בזה..(מוטוריקה עדינה, לא?) אנחנו בשלב של המתנה לרופאה התפתחותית שתאשר את האבחון דרך כללית. יש עיצות?

פלגיה

New member
תמיד אמא יודעת הכי טוב

אז ריפוי בעיסוק יוכל לעזור לו, ואולי להקל את המתח שהוא מצוי בו. מלבד זאת - יש לבית הספר יועצת שאפשר לקבוע איתה פגישה?

דיברתי עם המורה עכשיו...עידכנתי

אותה על מה שגיל אמר. ביקשתי את עזרתה, שתעשה משהו מלאכותי, כמו להושיב אותו ליד מישהו מהישוב או משהו. היא אמרה שהיא תראה. אמרתי לה שאפשר גם להתייעץ עם היועצת, בטח יהיה לה מה להגיד. הבעיה היא, שזו אותה מורה שהיתה לבן השלישי שלי, זה עם הבעיות הרגשיות, היא מורה טובה, כשאין בעיות ואכן... עד עכשיו, הכל היה בסדר... לא יודעת, אני מודאגת... כואב לי הלב עליו... מקווה שיהיה בסיידר... אפשר לשדך בכוח חברים? כדאי?

תיקי א

New member
להושיב אותו ליד מישהו שנראה מתאים

זו לא טירחה גדולה מידי מצד המורה, אני בטוחה שהיא יכולה גם למצוא פעילויות בקבוצות, או בזוגות ולצוות אותו בכל פעם לילדים שונים כך שיחשף. דבר נוסף: אם יש לך קשר לועד הכיתה, לבקש מהם שיתחילו ליזום פעילויות בעלות אופי מגבש. אצלנו היה יום ספורט היתולי הורים וילדים ביום שבת, ועוד מעט מתחיל פרוייקט "בית פתוח" שבו כל ילד יארח ויתארח אצל חברים מהכיתה לאח"צ משותף של פעילות שההורים יארגנו (כל חודש, יארחו או יתארחו 5 ילדים שהמורה בוחרת, ובכל פעם ההרכב משתנה). בנוסף, תנסי לדבר איתו על מה הוא עושה בהפסקה, מה היה רוצה לעשות ואיך לגשת לילדים שהוא חפץ בחברתם. אולי פשוט להתחיל מלהזמין אליו הביתה ? ואני כ"כ מבינה את הכאב שלך לנוכח כאבו
.

יש לו אח תאום, טיפוס מאד כריזמטי...

כל דבר שיעשה בבית, עמית יגזול את תשומת הלב... צריך באמת לחשוב על פעולות יזומות בכיתה. צודקת... אדבר עם המורה על מה שהצעת... תודה!

תיקי א

New member
את יכולה לתאם שיבוא חבר בימים שאחיו

הולך לחוג או להתארח אצל חבר. תנסי לחשוב, אולי הוא לקח על עצמו את ה"תפקיד" של הפחות חברותי/פחות מסתדרן/פחות באופן כללי, בגלל שאח שלו כ"כ דומיננטי ונחשב. יש בספר "אחים ללא יריבות" הרבה על העניין הזה של לתפוס נישה, ממליצה לך לקרוא, אולי תמצאי משהו שיתאים לכם. בכל מקרה אם לא תרגישי שזה משתפר וזה מאוד מפריע לילד, אולי תשקלי ללכת לייעוץ פסיכולוגי ?

אוי, בכלל התבלבלתי!

התיחסתי לספר "שנינו ביחד וכל אחד לחוד" - ספר על תאומים. אין לי מושג איך הוא קפץ הנה, אולי במעלה השרשור המליצו עליו? אם את רוצה לשנות אחד מהם - עדיף "אחים ללא יריבות", פייבר-מייזליש.

פלגיה

New member
אחים ללא יריבות?

זה לא אלן פייבר ואיילין מייזליש? (מהסדרה של "איך לדבר...")

ציפי ג

New member
בינתים עד האבחון

לקנות בכל בית מרקחת או סופר גדול, כפפת אמבטיה מליפה. מחוספסת כזו, וללטף את הילד ולתת לו ללטף את עצמו בחוזקה בידים ברגלים בבטן. הרבה פעמים העדר תחושתיות או תחושתיות יתר גורמת לתזוזה על הכסאות. לשחק איתו משחקי אצבעות - אגודל לאצבע, אגודל לאמה אגודל לקמיצה אגדול לזרת , ולהפך זרת לאגודל וכו'. לעסות לו את הצבעות לכל אורכןתוך כיפוף הפרקים. לעשות להם תחרויות זחילה על הרצפה, על הגב ועל הבטן. לגבי החברים ליזום עבורו להזמין הביתה. אם זה מפריע לו אז את חייבת ליטול יוזמה.

DMIRIAM

New member
בהמשך

אני בהחלט לא מזלזלת במה שאמרה המורה, אבל לפני שאת רצה לאיבחון תנסי לראות מה קורה בבית בין התאומים והאם יכול להיות פתרון שבו אחד האחים יעזור למשנהו. בנוסף, תנסו למצוא פתרון בבית הספר שבו יהיה לילד תפקיד כלשהו, תבקשי מהמורה להעצים ולחזק את הכישורים הטובים שבו, תנדבי את עצמך או את בעלך להגיע לבית הספר ולהשתתף או לערוך פעילות לילדים בכיתה (למשל בנושא המקצוע שלכם או אפילו לעזור בהכנת לביבות לחנוכה.כל דבר שתתחברו אליו). בקיצור, תנסו לתת לילד כוחות לתחושה טובה. רעיון נוסף - תערכו סיבת בנים שבה ישתתפו רק הבנים מהכיתה של הילד. אחיו התאום יהיה האורח שלו. יש עוד הרב רעיונות. פשוט תהיו יצירתיים. ובדרך, תבדקו שאין נסיגה בלימודים... בהצלחה

חנשר

New member
פולניה,הייתי מנסה להביא לילד

משחק מסוים שהוא אוהב ואין את זה לשום ילד בכיתה לדוגמא פליימוביל וככה אולי ילדים ירצו לשחק איתו.

פלגיה

New member
מה דעתך לפנות לפורום "תאומים"?

אולי שם יש בעלי ניסיון שיוכלו לעזור.

למעלה