ושוב כולם ישנים........

anigno

New member
ושוב כולם ישנים........

ורק אני ער וער ו ............. הלוואי וידעתי איך נרדמים

היי anigno

אצלי העניין הוא לא השינה אלא עיניים כואבות במשך הזמן, יום עמוס שבגללו אני מעדיפה לנסות לישון לפחות (ולהיתקל במחשבות) מזמן מסויים. בעבר בהחלט יכולתי להיכנע לנדודים ולהישאר ליד המחשב עד הבוקר. אני חייבת להתחיל בסיסמא שלך.. **** בלי קפה **** יש כמה הרגלים שרק מזיקים לשינה, אחד מהם הוא קפה, או כל מזון שיש בו קפאין. אחרים נמצאים בקישורים- התעמלות לפני השינה, הליכה לשינה בשעות לא מסודרת ועוד. כמה זמן אתה סובל מנדודי שינה? ואולי תוכל לספר אילו הרגלים קיימים אצלך? בדרכ הסיבה לחוסר שינה היא לא רפואית, האם אתה יכול לומר שאתה בתקופה של מתח או בעיות ? הרבה שאלות, והן הדרך לפתרונות. מקווה שתענה. אני.

anigno

New member
שלום חוט השני

העיניים לא כואבות לי, פשוט יש לי יותר קמטים כשאני עייף. מה אספר, פשוט התרגלתי. אני מאוד אוהב לשתות קפה, ועדיף אסלי ורתוח, וכן, גם בשעות קטנות של נדודים, אני נודד למטבח כדי להכין קפה חזק וטוב. הענין הוא שלא הייתה לי בעיה עם זה מעולם, אלא אחרי פציעה שעברתי (צה"ל/אופנועים) ומאז ההרגשה היא של מלחמה ביני(רוצה לישון) ובין הראש שלי(לא רוצה להרדם) ולא משנה לפעמים כמה אני עייף, אחרי שעתיים במיטה אני חייב לקום אחרת אשתגע. למזלי אני קם ולא משתגע. אותם ימים עייפים עוברים מעט לאט, אבל לא נורא, בעיקר כי אני יודע שאולי באותם לילות כן אצליח להרדם. בענין המתח והחרדה, לא מכיר כאילו דברים ואני נחשב איש אדיש (ורגיש!), אני רק מקווה שאני לא הורג את הבריאות שלי עם ימים באורך של יומיים.

ושוב, קפאין זה חומר מאוד מעורר

ובקפה יש הרבה ממנו. קשה לוותר על הרגלים, אבל זה עניין של עלות מול תועלת. מה יותר חשוב לך- להיגמל או לישון. אני מתארת לעצמי שהמלחמה שאתה עובר (שמוכרת לי מאוד) היא עקב הטראומה, אך אתה תורם למלחמה הזו על ידי ההרגל שמעורר אותך עוד קצת. המוח צריך שינה ורוגע, אם אתה מרגיש שלמרות מעט שינה אתה מצליח לספק דברים אלה ולא מפריע לך (יש אנשים שישנים 3 שעות בלילה ומסתדרים עם זה טוב מאוד) אז לא נראה לי שהבריאות שלך בסכנה. אם אתה כן מרגיש עייפות בימים וזה משפיע עליך באופן רציני, אז מתחילים עם היגמלות מהרגלים שמזיקים לשינה (ואני יודעת שזה לא פשוט כמו שאני מתארת) וממשיכים עם פעולות מרגיעות שיכולות להפסיק את המלחמה בין הרצונות. אני. (שחייבת לישון קצת..)

anigno

New member
אוקיי, בלי קפה

אולי רק בדייטים, אבל מה עם שאר המשקאות החמים, נס קפה, שוקו, תה לסוגיו? איך יודעים כמה ממרכיב הקופאין נמצא בכל דבר, גם בקולה יש קופאין? רוני (לא עייף וזה מדאיג)

הבעיה היא בזמן שלפני השינה...

עדיף מים, ולא משקאות עם חומרים מעוררים (כמו קפאין) קפה= 125 מ"ג פחית קולה= 45 מ"ג קוביית שוקולד= 25 מ"ג אני מוסיפה לך 3 קישורים על התה.. על מחקר בקשר למשקאות קלים ועל משקאות שונים באנגלית.. תהנה:)

anigno

New member
תודה לנודדת

קראתי את המאמרים, המון דובר שם בגנות הקפאין, מעט מאוד על סוגי תה. לא מכיר את התה הירוק, אני מאוד אוהב את "ארל גריי" שהוא תה חזק מאוד אך לפי מה שהבנתי גם מזיק, חבל. תודה רוני

למעלה