ושוב יום שישי

גלבועא

New member
ושוב יום שישי

ועוד שבוע הסתיים לו. לי היו הרבה דרמות בעבודה בשבוע הזה. חלקן הסתיימו וחלקן ימשיכו להסעיר את יוצריהן גם בשבוע הבא.
הלימודים באוניברסיטה, זו אחת המתנות הגדולות שאני נותן לעצמי. [זה לא בחינם
] ובמשפחה הכל רגוע ושלו. ילדיי וילדי אחי הגדולים מהדקים קשרים ביניהם. זה ממש מרגש. חודש טוב חודש ינואר. סופ"ש מקסים לכם.

איזה כייף -יום שישי

זה היום הכי כיפי בשבוע. למה ? כולם בבית, אוכלים צהרים, נכנסים למיטה עם כל העיתונים,כלום לא בוער, ישנים ללא שעון, אוירה של שבת בבית. למה לא כל יום שישי ?

brum

New member
ולהורי ילדי בית ספר - יום חלוקת תעודות !

הבן שלי קיבל את התעודה הראשונה שלו ! (כיתה א') תעודה מאוד חיובית שנותנת לי חיזוק שבחרתי בבית הספר הנכון, איזה כיף להתחיל ככה את סוף השבוע. לאיזון הבת שלי (כיתה ד') קצת ירדה בלימודים אבל עדיין התעודה שלה טובה וכמובן שקיבלה פידבק חיובי.

איזו התרגשות../images/Emo39.gif

כיתה א התרגשות גדולה. שיהיה לו המשך מוצלח . ולגבי הבת, נו, ירדה קצת בלימודים. אפשר לשאול אותך משהו ? האם במהלך חייך שמרת על עקביות בהתמדה ? אז היא ירדה קצת. לא נורא. העיקר שהיא לומדת ואם פה ושם יש נפילות קלות זה ממש לא נורא. כהורים -אלו בדיוק הדברים שעושים אותנו מאושרים. כל טוב.

קראתי את דברי ברם ומיד צלצלתי לבתי לברר האם

קבלה נכדתי, גם היא בכיתה א' תעודה. רק ב-8 לפברואר. אבל יום הורים כבר היה ושבענו נחת מהדיווח....

brum

New member
אני ממש לא דוגמא להתמדות בבי"ס../images/Emo6.gif

אין דבר שיותר שנאתי מללמוד בבי"ס. ברור שזה לא נורא שהיא ירדה בציונים וגם הדגשתי את זה בפניה, אך אני רוצה שהירידה לא תמשיך כי זה חבל, היא ילדה שאוהבת ללמוד ויש לה את כל הפוטנציאל להשיג יותר, היא קצת זלזלה בהתכוננויות למבחנים ואני לא אחת שלוחצת ובודקת לה. היה חבל לי שלדוגמא ממצוין בחשבון ירדה ירידה דרסטית לטוב ואחרי השבחים שנתתי לה על תעודה יפה, אמרתי לה שאני מאמינה שהיא תצליח יותר, דיברנו על איך לנסות להחזיר את הציונים "למעלה" , גם הבת שלי בעצמה מאמינה שהמחצית השניה תהיה יותר טובה (כמו שנה שעברה). אני מאמינה בה ויתכן שעכשיו אני גם ינסה בעדינות לעזור לה "לחזור למסלול" אך אף פעם לא אשתמש בטקטיקות שיתנו לה להרגיש פחות מוצלחת עקב הציונים.

את יודעת מה ?

אוהבת מאוד את גישתך.חיזוקים וחיזוקים. המסלול לא צריך להיות 100. ואני אומרת לך זאת כי גם אני כזאת. כשאחד מילדי קבל ציון מסוים הקלאפתא(אני) ישר שאלה, כמה קבלו יותר ? זאת אומרת שאפשר יותר. מיצוי פוטנציאל. אבל,לא מצטערת לרגע . היה שווה ונכון. זה מזכיר לי שבתי הייתה בשביעית לא התחשק לה להכין bookreport . ישבתי לה על הוריד, היו מלחמות ,ולבסוף הכל הוגש. לפני כשנה היא אומרת לי : "אמא ,איזה יופי שלחצת עלי. אני עם הראש שלי אז ,ממש לא עניין אותי .תארי לך שלא הייתי מתקבלת ל...". היא בתך הבכורה,נכון ? ובכן, כשהם גדלים הדברים לא כל כך פשוטים. מגיעים לגיל ההתבגרות ושם זה מעט שונה.

אני ממש ממש לא יודעת מה להגיד בנושא.

יכולה רק להגיד שגם אני גם 4 ילדי היינו תלמידים ממוצעים. היו מקצועות שהצטיינו בהם (כל אחד במקצוע אחר) והיו כאלו שפשוט לא זרמנו איתם (שמתם לב? פער הדורות כאן לא שיחק תפקיד), ולומר את האמת רמת הענין במקצוע היתה תלויה במורה המלמד... ידע ללמד המקצוע אהוב לא ידע אין צורך ללמוד. אבל, כל אחד ואחת בתור/ה לקראת סיום הלימודים התיישב ושרף, כל אחד בשיטתו. כיום אנחנו משפחה מאוד משונה. לכולנו השכלה אקדמאית - רמה שונה של תארים אבל... או.. קיי. השוצתי קצת. אז מה?

למעלה