ושוב... חינוך חינם

ענבים2

New member
ושוב... חינוך חינם

קראתי עכשיו כתבה, שאומרת, שצריך לבנות תוך כמה חודשים, המון גנים כדי שיוכלו ליישם את החוק החדש. אבל, אחת מהאלטרנטיוות שמוצעות הן, להשתמש בגנים פרטיים שכבר קיימים, ולהפוך אותם לממשלתיים. מעניין לא? וככה, בשל ההתרשמות שלכן, בכתבה בחרו, לספר על אמהות בשדרות שרווח להן מאוד על החוק החדש, לעומת אמהות מהמרכז שראו חיסרון גדול במספר הילדים מול אנשי צוות.... גם השוואה מעניינת נון? במיוחד כשמשווים בין אמהות משדרות לבין אמהות מהמרכז... מממ... אני חושבת שיש הגיון בהשמשת גנים פרטיים לגנים ממשלתיים, ולנסות לקבל דרכם את השירות הזה. אבל לא רק כמבנה... עוד לא נראה לי שאופק חדש- מתאים לילדים צעירים בני שלוש. תכלס, נכון ילדים יכולים להסתגל להכל. עדיין העולם שלהם לא צריך להיות מבוסס על עד כמה הם גמישים וסתגלנים. אלא לפי דברים הרבה יותר משמעותיים מכך.

את שוב מתעלמת מהעובדה

שברוב המקומות ילדים בני שלוש הולכים לגן עיריה (אם העיריה מקצה מספיק מקום לילדי טרום-טרום). ובגיל ארבע מדובר ברוב מוחלט של הילדים שהולכים לטרום. כלומר, ברוב המקומות האלו כבר יש מתקנים, גננות וכו'. המשמעות היחידה של החוק במקומות אלו היא שההורים לא יצטרכו לשלם יותר לעיריה עבור הגן (כמו גן חובה), אלא המדינה תשלם לעיריה. ועל זה המאבק וכל התירוצים האלו הם תירוצים כספיים ותו לא. אני גרה בעיר מבוססת, חיה בתוך אוכלוסיה מבוססת, ולא מכירה אף אחד שלא שלח לגנים העירוניים בגיל טרום חובה. וגם טרום - טרום הרוב שלחו לגני עיריה ולא לגנים פרטיים.

ענבים2

New member
כתוב שחסרים 2500 גנים בכל הארץ.

זה נתון שלא קשור לרמה הסוציואקונומית. ועד רשום, שמתוך 300 אלף הילדים בגילאי טרום טרום- משהו כמו שליש לא הולך לגני עירייה. ואגב, דברתי עם מנהלת השפ"ח (שירות פסיכולוגי) על המשמעות של ילד בגיל 3.5 בין 35 תלמידים בני גילו. (ולא התייחסתי לאיכות הגננות וכו). אלא להרגשה של הילד ביחס לשלב ההתפתחותי שלו. זה נכון שילד בגיל כזה נמצא כבר בתהליכי חברות. לי לא היה ברור מה מידת בשלות של תהליכי הסוציאליזציה שלו. (נכון תלוי ילד והכל). אבל זה תחום שנחקר, ויש אמירות מדעיות בפסיכולוגיה. אני לא מתנגחת. אני אומרת את החששות שלי. אני לא רואה בזה משהו רע.

AOio

New member
נכון לגמרי - לפי הערכה ישנם 300 אלף ילדים

מדובר על פחות ממאה אלף תלמידים שלא נמצאים במסגרת הזו וכל השאר כבר במסגרת הזו. ועכשיו מדובר על מימון של המסגרת לכל ה 300 אלף (לערך)

נושי 14

New member
זה הכל תלוי מה איכות הגנים בסביבתך

אני מאחרונת המאמינים שזה שילדים יכולים להסתגל למשהו זה אומר שזה בהכרח טוב עבורם (ילדים מסתגלים גם לאלימות פיזית ומילולית אז זה אומר שרצוי להתנהג איתם כך). הגדול שלי הלך לטרום בגיל 4, היה לו שם פי 10 יותר טוב מבגן הפרטי (עליו שילמתי 2100 ש"ח ל-4 שעות, היום עולה כבר 2400 ל-4 שעות). אז בגן הפרטי היו לו 3-4 אנשי צוות על 25 ילדים ובגן עירייה היו לו רק 2 (אבל גננת סופר איכותית) על 28 ילדים. הקטנה שלי נכנסה לגן עירייה בגיל שנתיים ותשע (אבל מבחינת בשלות היא הרבה יותר בשלה ממה שאח שלה היה בגיל 4) יש שם 25 ילדים ושתי נשות צוות מאוד מוצלחות. לגביה הייתי ממש בדילמה. לדעתי היא היתה קטנה מידי ובשמחה הייתי משאירה אותה עוד שנה בפרטי (היום אני כבר לא חושבת כך) אבל לא נשארו שם כמעט בנות בשנתון שלה והיא ממש זקוקה לבנות בוגרות. כל הקיץ התלבטתי, בגן הפרטי הודעתי ב-8\30 (את הילד הבא אני כנראה כבר לא אוכל לשלוח לשם) וזה אחרי שהייתי ביום הכרות בגן וראיתי את הגננת, את הרכב הילדים (היה חשוב לי שזה יהיה גן שהוא רק טרום טרום בלי טרום). אז אופק חדש לא מוצלח והיא מגיעה הביתה עיפה ורעבה. חוץ מזה נראה לי שממש טוב לה. גן פרטי הוא עסק עם הוצאות שונות מגן עירייה. למה שהבעלים שלהם יסכימו להעביר את הגנים שלהם להיות גנים ממשתלתיים ואם זה יקרה אז יחס הילדים אנשי צוות יהפוך לבדיוק כמו בגני עירייה. אז מה יצא לך מזה?

ענבים2

New member
בעיני זה מעולה, שהלכת עם האינטואיציה

שלך ובדקה התשעים שינית את הרישום. זה טוב שידעת להלחיט, לפי הצורך של הבת שלך. אם מדובר על גן של 25 ילדים, דעי לך, שלא היתה לי כל התלבטות. אין לי ספק שיכול להיות צוות מעולה, ויכול לנהל גן. אבל, אני פחות מסתכלת על זה, אלא על הרגשה של ילד להיות בין ככ הרבה ילדים אחרים. לגבי השינוי של גן פרטי לגן ממשלתי- אני לא יודעת אם זה יקרה או לא. ואם יסכימו או לא. אני מניתי את הפתרונות שהמדינה מציעה כדי להתגבר על הבעיות ולהוציא לפועל את החוק החדש. ועכשיו דיברתי עם רכזת הגנים. והיא סיפרה לי על מלא דברים אחרים שהופכים להיות מוקשים בדרך למיוש החוק (כו גנים מעורבים של טרום טרום חובה וטרום חובה, או אפילו תלת גילאיים..). קיצר למערכת אין ברירה אלא להיות יצירתי. בכל מקרה, לדעתי השיקול שלך לגבי שכבת הגיל הוא שיקול נבון ביותר. וטוב שידעת איך לבדוק את הדברים האלו (כי לי אני מתקשה בכלל לגבש לי רשימת שאלות לגבי המשך).

נושי 14

New member
מה שאני מנסה להגיד זה, שגן עירייה

לא חייב להיות נורא. ברור לי שבילד ראשון זה נורא מפחיד. לא סתם השארתי את הגדול שלי עוד שנה בגן פרטי שלא סבלתי. (גם להעביר אותו לגן פרטי אחר זה לא היה נכון עבורו). בראיה לאחור לא היה לי ממה לפחד. יש גני עירייה מצויינים (יש גם כאלה שלא, החובה שלו לדוגמה היה זוועתי ועל גופתי המתה הקטנה תהיה שם). ידעתי לבדוק את הדברים האלה כי היא לא ילדה ראשונה וידעתי מה חשוב לי. דבר נוסף לדעתי אל תסגרי לך את האופצייה. תרשמי גם וגם ובאזור הקיץ תחליטי. היא תהיה הרבה יותר בוגרת אז ותוכלי לקבל החלטה נכונה. כשאני קיבלתי את חוברת הרישום, הילדה היתה בת שנתיים וחודשיים, היא היתה כולה חודש אחד בגן (היתה איתי עד גיל שנתיים וחודש). היה ברור לי שהיא קטנה ונשארת עוד שנה בפרטי. זרקתי את ההרשמה. באזור מאי שהבנתי שכמעט כולן הולכות לגן עירייה. אמרתי, טוב נרשום רק כדי שיהיה לה מקום. כשהגענו לאוגוסט היא כבר היתה הרבה יותר גדולה ונראתה לי יותר מתאימה (גם אז הייתי שמחה להשאיר בפרטי אבל רק כי ממש הייתי מרוצה ממנו).

osnat3333

New member
מה את מציעה? להפוך גנים פרטיים לממשלתיים?

לממשלתיים יש תקן - שטח, צוות ועוד כל מיני דרישות. לא כל משפחתון/גנון במרתף יוכל לעמוד בתקן כזה. גם הגננות אולי לא תמיד בעלות השכלה כמו בגני העיריה. (בלי קשר, הגיע השמן לפיקוח יותר הדוק על גנים פרטיים) מה רע בזה, שאלה שילכו לטרום טרום ישלמו 800 ש"ח פחות ? החוק לא אומר לך לשלוח את הילד לגן לא מתאים, הוא מוזיל גן עיריה לאלה שזה כן מתאים להם... וכולנו בעד פחות ילדים על יותר גננות. אבל החוק המוצע זה יותר טוב הכלום/מהמצב הקיים, לא ?

ענבים2

New member
סילפת!!

אני לא הצעתי, אלא המדינה מציעה את זה. אני בעד חוק חינוך חובה חינם, ועוד איך. אני גם בעד התאמת המסגרת.

macaroni35

New member
טרום טרום חובה הוא ע"ב מקום פנוי בגנים...

כך שייקח המון זמן עד שיימצאו פיתרון להכיל כ"כ הרבה ילדים במצב הגנים הקיימים היום. גם עכשיו אין מספיק גנים לטרום טרום חובה והן בעדיפות אחרונה וע"ב מקום פנוי. ועד שייבנו גנים - לדעתי פשוט רצו להרגיע שיש פיתרון אבל עובדים עליו....... אני הכנסתי את ילדתי לטרום טרום חובה בגיל 2.9 והיה נפלא וההסתגלות קלה והיו 25 ילדים בגן עירייה אבל לא היה אופק חדש. לילדים בגילאים אלו החצי שעה הזו ממש משמעותית, לפחות אצלנו שבמחצית השנה הראשונה היה קשה ב13:30 מבחינת עייפות והיו ימים שישנה אפילו שעה בצהריים...והיום שהיציאה ב14:00 ובעיקר בשעון חורף יש קושי מסויים לילדים שהיו רגילים וזקוקים לשנת צהריים. ושוב אופק חדש לא הוכיח את עצמו, חצי שעה מיותרת מאוד ולא בוצע בה שום דבר מכל הדברים שהובטחו שיהיו....

osnat3333

New member
צודקת, האופק החדש הוא הבעיה, לא גני העיריה

גם אצלנו הגדולה מסיימת את הגן ב2, והקטנה צריכה להתאפק ולא לישון עד 14.30. אני באמת לא מבינה למה הורים עם האחים הרעבים/עייפים צריכים להתייבש ולחכות לילדי הגן בשעה שתיים, ולא דקה לפני.

פישים

New member
יש משמעות לתוספת הזו לגבי עבודת ההורים

אחרת היה לי סיבוב פסיכי באיסוף.

מירי מי

New member
אין שום אפשרות הגיונית שזה יקרה

הגנים הפרטיים הם עסק פרטי ומצליח לכל דבר, איך בדיוק הם יהפכו להיות ממשלתיים? מה יהיה על רווחי בעלי הגן? מאיפה יבוא התקציב לרמת התפקוד השונה כל כך של הגנים הפרטיים? מי שזרק את ההצעה הזו סתם דיבר מהבטן.

ענבים2

New member
זו דעתי וזו בדיוק הבעיה שלי

שעד שסוף כל סוף יוצא לפועל חוק חשוב שיכול לשנות להמון ולטווח הרחוק- אין את הכלים להוציא אותו לפועל בתכלס... לא רק מבחינה תקציבית אלא בכלל חשיבה אירגונית. ואז מתחילים להפליץ כלמני הצעות, העיקר שיהיה ב"חינם". הפואנטה של החוק הזה הוא לא רק החינם. זה החוק חינוך חובה. שהוא גם בחינם. וצריך להיות מבוסס על המלצות של מחקרים (שבחלקם מבוססים בכלל מתקציבים של משרד החינוך) לגבי אופי המימוש שלו. אני לא אומרת שהחוק הוא דפוק. אני אומרת שהדרך לממש אותו, אידיוטי. בדיוק כמו שאופק חדש- הרעיון הוא חינוך ארוך. זה רעיון מבורך. אבל הדרך שממשים אותו היא פוגעת והופכת למעמסה. אני לא מתלוננת על הקיום אלא על אופן הביצוע.

לא, לא מדובר על הרחבת חינוך חובה!

זה משהו אחר לגמרי. כמו שחוק חינוך חובה הוא רק עד כיתה ט' (או י'?) אבל חינם עד י"ב, כך חינוך חינם יהיה מטרום-טרום, אבל חובה יישאר רק מחובה. הפואנטה של החוק היא בדיוק החינם. ואני מסכימה שיש בעיה יישומית. אם לא יצליחו לפתוח מספיק גנים לספק את הביקוש, אי אפשר יהיה לספק את החינם המובטח רק לחלק. ובאופק חדש הרעיון הוא ממש לא חינוך ארוך. זו בעיקר דרך לאפשר את העלאת שכר הגננות... ויום חינוך ארוך חובה זה רעיון רע מאוד (לדעתי).

בחיי שאני המומה מהתגובות המוזרות האלו

אפשר לשמוח בבקשה שאני אשלם 700 שקל פחות לגן טרום חובה של הבן שלי שנה הבאה?? אם החוק היה רק מטרום חובה ולא מטרום טרום הייתן נרגעות? אז בואו נבקש שיחזרו לגבות 700 שח מהורי הטרום טרום בבקשה... זה ירגיע את כולם? אם תהייה "הצפה" של ילדים שנה הבאה אז פשוט ילדי טרום חובה יקבלו שיבוץ וטרום טרום לא. ככה זה תמיד באיזורי ביקוש הולך לפי השנתון כאשר מי שיותר צעיר פחות סיכוי לקבל שיבוץ (שתכלס זה גם הגיוני כי ילד בן 2.9 אולי באמת לא מתאים לו גן עירוני עדיין בעוד שחברו לשכבה, יליד ינואר, כבר בין 3.8 ואולי כן מתאים לו) מה יש לכם ? רק להתלונן???????? למה לא לשמוח - הרי יש הרבה ילדים שבכ מקרה היו הולכים לטרום חובה שנה הבאה וההורים שלהם היו נדרשים לשלם. ואף אחד לא קושר לי את הידיים לשלוח את אחותו הקטנה לטרום טרום - ארצה ואשאיר אותה בפרטי

פישים

New member
רק שיזכו אותנו ב-770 ש"ח לחודש ולא דרך המס,

אם הבעיה תהיה מקום. הגדולה גם את הטרום בילתה בגן הפרטי, הקטנה נכנסה לגן עירוני בטרום, עוד נראה לגבי הקטן (נולד בינואר)

The Bellinda

New member
פיייי, איך הגנבת את זה ככה בקטנה

מזל טוב וברכות! שנה? וואו. לעוד הרבה אושר, בריאות ונחת הדדית (טוב, ועוד קצת איחולי בריאות ועליה במשקל. יש 9 קילו?)

למעלה