ושוב זוגיות...

Curious

New member
ושוב זוגיות...

הייתי רוצה להבין מדוע באמת התפרק הקשר הזוגי הקצרצר האחרון שלי..., על אף החיבור ההתחלתי הבלתי רגיל? מה באמת מנע מזה להתפתח ולהיבנות? מה עלי ללמוד? האם עלי לנסות לתקן או להרפות לגמרי, להפיק את השיעור ולהמשיך הלאה? רותי, האם אפשר באמצעות תקשור לבחון ולראות האם אני בדרך לפגוש את האדם המתאים לי? האם אני אדם שבנוי לזוגיות, נישואין ומשפחה או שמא עלי לבחון אופציה לזוגיות אלטרנטיבית?

הי Curious

אני מנסה לענות לך מתובנות אישיות שלי - לא יודעת אם מעורב כאן תקשור.. אבל מקווה שאצליח לעזור במשהו
. זוגיות אינה תלויה רק בחיבור ההתחלתי אלא ביכולת בני הזוג להמשיך את הקשר, בבסיס הקשר וביכולת לשאת אחריות הדדית להמשך החיים (וודאי כשמדובר בילדים). על הסיבה מדוע הקשר לא התפתח - תוכלי לענות לעצמך תוך בחינת הקשר מרגע התחלתו. ישנם דברים שתוכלי לראות מיד, דברים אחרים תראי במשך הזמן (מחשבות ותובנות שעולות תוך כדי החיים עצמם, ומחשיפה לקשרים אחרים). בקשר לשאלה מה עליך ללמוד: כדאי לשים לב למוטיבים חוזרים (אם קיימים) במערכות יחסים עד היום - אם כן, מדוע את נמשכת אל המוטיבים הללו והאם הם מועילים או מפריעים לך. שימת לב לפרט החשוב הזה הוא יכול לשנות את הפעם הבאה. בקשר להאם לנסות לתקן או להרפות - יש לבחון מדוע נסתיים הקשר - ולענות לעצמך בשיא הכנות האם זו בחירה שלך או של בן הזוג. לעיתים בני זוג מונעים משיקולים שאינם בהכרח קשורים בנו ולכן אל לנו לקחת את האחריות הבלעדית לסיום הקשר. חוסר התאמה לטווח רחוק גם יכולה לבוא בחשבון. לסיום: מוכנות לנישואין ומשפחה מגיעה אצל כל אדם בשלב שונה בחייו. היכולת לשאת באחריות, היכולת לאורח-רוח - כל אלו מתפתחים בהדרגה והבחירה נתונה בידייך.
דבר חשוב שלא אמרו לי לפני שבתי נולדה: שינויים במשפחה מביאים איתם טלטלות עזות לזוגיות. אם הזוגיות חזקה דיה, אפשר לעמוד בטלטלות אלו למרות הקושי... זהו פן חשוב מאוד בבחירת בן זוג. למזלי, "ההימור" שלי הצליח
. היי שלמה עם כל בחירה שאת לוקחת. בהצלחה וחיים מאושרים
.

רותי 11

New member
Curious - אני מאוד מתחברת

למה שדגנית כתבה ו זה אכן נכון אם להיות בזוגיות בונה או לא זאת החלטה שלך אם להתמיד בזוגיות זאת החלטה שלך, כי זוגיות היא שיעור בשבילנו בפרט אם הבעיה חוזרת על עצמה בכל מיני פרצופים, לכן חשוב שתבחני עם עצמך מה גרם לאותה או אותן פרידות ואיך את יכולה לשפר את זה, ולאחר מכן בהחלט להגיע לזוגיות מבוססת יותר כי את תהיי במקום טוב יותר עם עצמך. ואת בהחלט בנויה לזוגיות מסובבת וטובה.

Curious

New member
היי רותי, תודה

כן, משערת, שבבסיס כולנו בנויים לזוגיות טובה. תהיתי פשוט אם ראית משהו מיוחד בתקשור בנוגע לאותה הזוגיות... בכדי להחזיר את אותה הזוגיות עלי להילחם, ונאמרו כלפיי מילים קשות למדי...כך, שאני מרגישה חסומה...רציונאלית... מה גם נראה לי, שהצד השני המשיך הלאה... וזו אני עדיין תוהה, לומדת ומתמודדת עם הרגש שנותר.

למעלה