ושוב זה מתחיל:

shellyland

New member
ושוב זה מתחיל:

הניקיונות לפסח.
בשנה שעברה ויתרתי, כי לא מצאתי את הכוחות הדרושים, ולכן השנה יש לי הרבה יותר עבודה. איך מתחילים?

ler

New member
קודם כל חשוב לזכור

שאבק זה לא חמץ! שלב א' באלימינציה... בהצלחה.

ler

New member
לא לנחם - פרופורציות

את האבק מנקים, כמו תמיד, לא בהיסטריה "לקראת פסח" - במיוחד אם דואגים לחברים שומרים כשרות. אם חשוב ביעור חמץ - זה מה שזה. דרך אגב, באיזור שבו אני גרה בדרך כלל, ממש אין הגיון לניקיון יסודי לפני פסח. זה בדיוק לפני שני גלים גדולים של "מחריבי ניקיון". אלו מכונים בשפתנו: "האבקה הצהובה" (פריחת האורנים) ו"האבקה השחורה" (אבק המדבר שמגיע עם ה"שרקייות" מהמדבר הסורי. לכן את הניקיון היסודי ממש אנחנו עושים לקראת שבועות בערך. זה אחד ממבשרי הקיץ... בהצלחה!

ler

New member
../images/Emo3.gif עלית עלי!

בורשה שלנו ה Empregada עושה את זה בשבילנו...

מוּסקט

New member
לפי אזורים

כל פעם לתחום איזה קטע ולעשות רק אותו - ואחר כך כשאת 'עושה' את החלקים האחרים לדאוג לא לבלגן אותו (שאם אני מכירה אותך זה החלק הכי קשה)

גם הסדינים.

אני מנקה כי (א) אני רוצה שחברים ששומרים יוכלו לאכול אצלי בחג (ב) אני מרגישה יותר נעים ויותר חגיגי ויותר פסח כשנקי (ג) זאת בערך הפעם היחידה בשנה שאני מנקה ואם אני מדלגת אז יהיה מלוכלך עד השנה הבאה.

אף פעם לא הבנתי מה כל כך מיוחד בפסח

שצריך לנקות באופן יוצא דופן לכבודו. אצלי גם לפני פסח, כבכל השנה, תבוא העוזרת מידי שבוע, ותנקה כרגיל. ממני באמת שאי אפשר לצפות לנקות בחודש תשיעי (או בכל חודש אחר).

מוּסקט

New member
../images/Emo45.gif מסכימה

גם אצלי אין ניקיון מיוחד. באה עוזרת כרגיל.

האביב.

ניקיון אביב מקובל בהרבה מאוד תרבויות. איוורור הבית מתרדמת החורף, החלפת משמרות בארון ובארגז המצעים, הזזת הרהיטים שבמשך השנה לא זזים מילימטר - כאלה דברים. בחורף הכל סגור ולח ומלא בוץ. בקיץ הכל מאובק. האביב הוא אידיאלי לרפרש את הבית.

האגס 1

New member
הלוואי שהייתה לי שאלה על זה

במבחן שהיה לי הום על הבית והמרחב הפרטי, שבגללו נעדרתי ביממות האחרונות מהפורום

אטיוד5

Active member
נשמע ...

שהענין הזה הוא בעצם מבחן לבעלי עצבים חלשים או לבעלי מצב רוח ירוד. אז תגידי לעצמך שהשתא את חזקה ומבסוטה (גם אם את לא) ולא זקוקה למבחנים מדכאים שכאלה. הלו, זה חג האביב, לא חג המטאטא. או שתחשבי במושגי שחרור פמיניסטים שאבד עליהם כלח אבל תמיד כדאי להעלות אותם מחדש בעת דחק - יש לך שחרור מנקיונות.

למעלה