ושוב הייתי עדה היום

ושוב הייתי עדה היום

להורים חסרי בגרות נפשית, נוקשים על גבול ההתעללות הרגשית, שנהגו ברודנות בבנם ובבתם הקטנים. (המשפחה ישבה מאחוריי בבית קפה).
ושוב התערבתי לטובת הילדים. איך? פניתי ברוך ובהומור לילד הקטן. (אם אתם דווקא צריכים לדעת, קראתי לו ילד מתוק ונגעתי בראשו המתולתל ואמרתי שרוצה לעשות לו צ'ופצ'יק. האמא הגיבה יפה, בהנאה, היא הבינה וקלטה את החיבה שלי לילד ומיד גייסה חיבה בעצמה. אמנם היא קראה לו "צ'ופצ'יק", שזו לא היתה כוונתי, והוא מחה ואמר ששמו כך וכך. אני אמרתי בצחוק רך ששמו "כך וכך צ'ופצ'יק". הילד הבין את ההומור ואת החיבה.) מיד כמובן פניתי גם לאחותו וקראתי לה ילדה מתוקה. היא חייכה חיוך פתוח.
האב היה אינפנטיל שדחק בגוזלים הקטנים להראות לו אהבה והערכה, (הפך את היוצרות - הלא תפקיד ההורים הוא להראות אהבה לילדים), השתמש בכל מיני מניפולציות. כלפי הבת הראה אפלייה ושוביניזם, ורק ברגע האחרון "גילה" לה שגם היא, לא רק הבן, תקבל סופגניה (או מה שזה לא היה שהוא הביא). ז"א כבר ניסה להטמיע בה הרגשת של "משנית לבן".
האם היתה נוקשה, מצדה, העירה לילדים כל מיני הערות על התנהגות נכונה וכו'.
האב האידיוט דחק בילד לאכול את כל הסופגניות, אף כי ראה בפירוש שהילד די לו.
ההתעללות הכאיבה לי.
כשהאם והילדה נשארו כמה רגעים לבד, פניתי אליה, לאם, ביקשתי את רשותה לומר לה משהו. היא, למרות נוקשותה היחסית עם הילדים, היתה בה גמישות והיא נענתה לבקשתי בפנים מאירות. אמרתי לה שאם הם ייתנו לילדים רוך, הרבה רוך, תהיה להם הרמוניה בבית (האם התייחסה מלכתחילה לילדים כמו למבוגרים, העירה שאם.... ואם... הם יגרמו פה למלחמת עולם.... ועוד כל מיני הערות מסוג זה), והוספתי כמו כן שהילדים יגדלו נורמליים וחיוביים. לא אמרתי כל מה שרציתי. לא הערתי לה ישירות על התנהגותה והתנהגות בן זוגה. חבל שלא אמרתי שעליהם לנהוג בילדים בהרבה הומור. שלילדים קטנים יש יכולת מיוחדת לתפוס הומור (שלא כמו לרוב המבוגרים. החמוצים והתוקפנים האלה.)
ושהם מגיבים נפלא להומור.
רציתי לומר לה שהיא מתנהגת כמאויימת מהילדים הקטנים..... ושזה מגוחך, ולא מציאותי. לא אמרתי זאת. רק אמרתי שהיא המבוגרת, ובידה כל הכוח (הילדה הקטנה לא אהבה לשמוע משפט זה. ובצדק.)ולכן יש לנהוג כל הזמן ברוך.

תמיד כשאני רואה הורים נוהגים רע בילדיהם, אני מתערבת לטובת הילדים.
ותמיד בהומור, בהבנה לנפש הילד, ובחיבה רבה. וההורים מגיבים יפה!!!

matteryou2

New member
בטח

כל הילדים במשפחה פשוט רודפים אחריי, גם יש קטע לא מוסבר שתינוקות זרים תמיד מחייכים שאני יוצר קשר עיין, ואני פשוט מקשיב בגובה העניים ומציב גבולות בהרבה הומור והסברים.
(דרך אגב, ישנו דוד שתמיד קונה להם מתנות, ולא מבין אחרי זה למה הם לוקחים את המתנות ומתעלמים ממנו. הוא לא קולט שאי אפשר לשחד אהבה.)

למעלה