ושוב אתכם

ושוב אתכם

בוקר טוב לכל הגננים. אפשר להרבות אפונה ריחנית על ידי ייחורים, או רק בעזרת זרעים? האפונה שזרעת בתחילת החורף עולה, אבל לא עושה סימנים של פורחת, וראיתי שבהמון מקומות היא כבר פורחת ומפיצה את הריח הנפלא שלה לכל עבר. ומה עם הפקעות? הנרקיסים הפליאו בפריחתם במשך כמה שבועות ויבשו. העלים עוד ירוקים לגמרי. להשקות? לא להשקות? להוציא כבר את הפקעות? ועכשיו זה זמן טוב להצטייד בפוקסיה? למישהו יש המלצה טובה על משתלה שמחזיקה פוקסיות במרכז?

לִיאֲת

New member
אפונה ריחנית צריכה תחזוקה ועידוד

- הווה אומר זיבול ו/או תוספת דישון, כדי לשגשג ולהניב פריחות מטריפות. לא שמעתי אפעם על ייחור של טופח, אבל אם את חושבת שהטופח (=אפונה ריחנית) של השכנים ירוק, סליחה, צבעוני יותר, חכי שייצר זרעים ואספי לשנה הבאה. 2. את הנרקיסים יש להמשיך להשקות עד שהעלים יתחילו לכמוש. עכשיו הזמן שהם אוגרים כוחות לפריחה של שנה הבאה. כשהעלים הירוקים מתחילים להצהיב, אפשר להפחית את ההשקייה בהדרגה. כשכל העלים ייבשו, זה יהיה הזמן להוציא, לנקות, לייבש, יש המפדרים באבקות נגד חרקים, ולשמור במקום יבש וחשוך לשנה הבאה. אני לא הגנתי ממזיקים, ובחלק מפקעות הנרקקיסים שלי התיישבו זחלי צרעות. פיכסה. אפשר גם להשאיר אותם באדמה, גם ערוגות שמושקות בקיץ. הם יבצבצו שוב בשנה הבאה. אם את בוחרת לעשות כך, כדאי לך להתחיל כבר עכשיו לשתול או לזרוע עונתיים של קיץ בין הנרקיסים, שימלאו את השטח כשהנרקיסים כבר לא ייראו טוב. 3. פוקסיות יש לקנות בחישתיל ובמלצר שבכפר ידידיה. כן, זה זמן טוב. הן אמורות להתחיל לפרוח בקרוב. קיטום של הצמיחה של הפוקסיות מעודד צמיחה זרועות רבות יותר, ותורם לצימוח צפוף ו"הדוק" יותר של הצמח. יותר זרועות = יותר פריחה. רק מה - הקיטום יעכב במעט את תחילת הפריחה. לידיעתך - הפוקסיות לא סובלות חום שמעל 30 מעלות, ולכן נוטות לגווע בשיא הקיץ. בארץ נהוג להתייחס אליהן כאל חד-עונתיים.

תודה, תודה

האפונה שלי היא מזרעים שגזלתי מהשכנים וגם כמה שקיבלתי פה מחברי הפורום. כנראה שאין ברירה ושוב צריך להתאזר בסבלנות (מה שמאוד קשה לי) ולדשן היטב. אולי בגלל הבדלים בחשיפה לשמש שלי מפגרת קצת.בכל מקרה, אני מתאזרת. ושוב תודה

לִיאֲת

New member
כן, נכון - הטופח צריך הרבה ../images/Emo42.gif

בהצלחה

Riki10

New member
סלסילה ברוכה השבה, התגעגענו../images/Emo24.gif

מה שלומך יקירה? יש לך צילומים מהנרקיסים שפרחו אצלך? ומה עם הפרזיות והנוריות? האם גם הם פרחו?

תודה, גם אני התגעגעתי

רק שהייתי עסוקה קצת בדברים אחרים שהסיחו את דעתי לחלוטין מהאתר. ה"מרפסת" שלי נהייתה ג'ונגל רציני. הפרזיות פרחו בשלל ניחוחות, הנרקיסים היו מקסימים ואי אפשר היה להתאפק ולא להסניף אותם כל בוקר. השושן צחור עף מהחלון (פעם באיזה זמן משהו חייב לנחות החוצה) ובעצם חוץ ממנו ומהנוריות, הכל הצליח מעל ומעבר למצופה. אין לי תמונות מוצלחות כי קצת קשה למצוא זווית טובה לתפוס את הכל, ואי אפשר להתרחק או בשל כשורי הצילום הרעועים שלי. בכל מקרה, זה נראה נפלא ומריח נפלא עוד יותר. וכובע הנזיר שקיבלתי בנדיבות בפגישת הפורום החורפית בזכרון פשוט מקסימים אותי כל בוקר מחדש. עכשיו אני רק מחכה שהאופנה תפרח, כי בעצם הכל התחיל ממנה, הא האהבה האמיתית שלי.

Riki10

New member
כובע הנזיר התפתח אצלך יפה

גם הנרקיסים יפים אם תגדילי את הצילום, נוכל לראות יותר טוב הפריחה.

למעלה