ושוב אתכם

ושוב אתכם../images/Emo13.gif

לפני כמה שנים עברתי ניתוח טבעת, ירדתי במשקל אבל במשך תקופה ארוכה רק הקאתי ואיכות החיים שלי שאפה לאפס. לפני כחצי שנה פתחתי את הטבעת לגמרי וכמובן שעליתי במשקל. רופאת המשפחה שלי המליצה על ניתוח שרוול אצל ד"ר קידר שכעת מנתח בבילנסון ונקבע לי תור לסוף החודש הזה. מישהו מכיר? אילו בדיקות צריך לעבור לפני הניתוח? אני בכללית. תודה לכם

אופירA

New member
מנהל
אני ממליצה על משהו נוסף

אנחנו מכירים את ד"ר קידר ואת ניתוח השרוול. השאלה שלי - אם יש ניתוח טבעת בבטן, למה להמיר לניתוח אחר לפני שמיצינו את הניתוח הנוכחי? האם הניתוח נכשל? לפי דברייך לא. פשוט לא התנהלת נכון עם הטבעת. לפי דברייך, תקופה ארוכה הקאת ואיכות החיים שאפה לאפס. אנחנו מכירים את זה פה טוב מאוד. לא צריך לספר לנו כמה זה גרוע. אז מה עשית? פתחת את כל הטבעת לגמרי, וכמובן שעלית במשקל. למה קיצוני? למה לסגור את הטבעת באופן שאיכות החיים תהיה אפס, ואז לפתוח אותה לחלוטין? למה לא לסגור בצורה נורמלית, עם מעבר נורמלי, וללמוד כאן איך לאכול נכון עם טבעת ולהעלות את איכות החיים ל-100, כמו איכות החיים שלי, ואיך להתנהל נכון עם הסגירות והפתיחות, כדי שתהיה איכות חיים, וגם איך להתנהל נכון עם האכילה, כדי שתהיה הרזיה איכותית ושמירה איכותית על תוצאות ההרזיה לכל החיים? לפני שאת כורתת 80% מהקיבה שלך לנצח, בניתוח שרוול - היית רוצה ללמוד להתנהל נכון עם הטבעת? את מוזמנת לקרוא פה בפורום, כולל את "כללי שחר", וכן בחוברת, ו/או להתקשר אלי אישית: טל' 03-5781855, אופירה (בד"כ בערב, או להשאיר הודעה עם מס' טלפון לחזרה). אני מכירה כמה אנשים, שלאחר שיחה של 5 דקות למדו כמה דברים, באופן שאיכות החיים שלהם, שהיתה גרועה במשך שנתיים, נהייתה איכותית להפליא, והמשקל התקוע החל לרדת. (ולכל מי שישבח וירומם בפנייך את יתרונות ניתוח השרוול - הכל טוב ונכון ויפה. רק יש לזכור, שהשרוול מקסים כניתוח ראשון, אבל בד"כ קצת פחות מוצלח כניתוח שני, לאחר טבעת. לכן חכם לגשת אליו רק אחרי שעם הטבעת זה ממש לא הצליח בשום צורה אחרי כל הניסיונות).

אז ככה

אין לי רצון לדבר סרה על הרופא שניתח אותי ולכן גם לא ציינתי את שמו, אבל רק אומר שכל מה שעניין <ומעניין בהווה> אותו זה כמה לסגור כמה לפתוח. במשך שלוש שנים הייתי סגורה רק על 5 ולא הצלחתי לאכול את המזונות הבאים - ירקות, פירות, לחם, בשר, עוף, דגים, ביצים, אורז, פסטה..........ויכול להיות ששכחתי משהו
כשניגשתי לביקורת המנתח אמר לי "אני צריך להרעיב אותך" . אני בת 50, לא בא לי לרעוב וגם לא הרגתי אף אחד
בא לי לחיות טוב ולהיות מסוגלת לאכול פרי מידי פעם, סלט מידי פעם. אגב, הוא טען שירקות ופירות זה לא בריא
אני לא אוהבת במבה, שוקולד, וופלים, בייגלה - זה מה שבעלי אוכל כבר שנתיים ונראה חתיך מהסרטים
כל מזון נורמלי אחר מוצא את דרכו לשירותים ולא בדרך הנורמלית
אז בפעם האחרונה, כשהבנתי שאין עם מי לדבר החלטתי לפתוח לגמרי. נכון, לא העליתי את כל המשקל שירדתי אבל אני רוצה לעשות שינוי. ותודה על ההסבר

דברי עם אופירה ומהר!

פשוט חנקת את עצמך עם הטבעת. את צריכה לסגור 3 או אולי 4 ואז תהיה לך הגבלה נורמלית. תלמדי לאכול לפי חוקי שחר ואז תוכלי לאכול כמעט את כל הדברים מגוון ובריא רק בכמות כזאת שתאפשר הרזיה שפויה בלי הרבה מאמץ מצדך... שיהיה בהצלחה!

אופירA

New member
מנהל
אנחנו יודעים את שמו

ואנחנו יודעים שגם אנחנו לא רוצים לדבר סרה ברופאים, וגם לא לדבר סרה בעצמנו. אבל כן רוצים להכניס לעצמנו שכל. והשכל זה, שהרופא עושה ניתוח בקיבה, לא בראש. את הניתוח בראש אנחנו צריכים לעשות לעצמנו. ואנחנו בשכל שלנו צריכים להבין מה טוב לגוף שלנו ומה לא טוב לו, ולא להאמין לכל מה שרופא מוציא מהפה שלו בנוגע לגוף שלי. אף רופא - לא הרופא הזה ולא אף רופא אחר באף מקצוע אחר - לא בעל בית על הגוף שלי. ואם אני רוצה בריאות לגוף שלי, אני צריכה להשתמש בשכל שלי, ולא להשתמש בשכל של הרופא, אלא להיעזר בשכל של הרופא. שזה אומר לקחת מהרופא מה שטוב בשבילי ולא לקחת ממנו מה שלא טוב בשבילי. מי שמכיר אותי, לא יכול להאמין לסיפור שלי. לפני 20 שנה, רופאים אמרו לי שאני צריכה לקחת כל החיים תרופות אנטיפסיכוטיות, אחרת אני עלולה כל החיים לחטוף התקפים פסיכוטיים ולהוריד את היכולות הקוגניטיביות שלי בהדרגה למשהו מצומצם ביותר. (יכולות קוגניטיביות זה היכולת לחשוב, להתבטא, להרגיש, לחוות הנאה, צער, סיפוק, עניין, סקרנות). הבעיה היתה שהתרופות האנטיפסיכוטיות הורידו את הקוגניציה שלי למשהו מצומצם ביותר. ולא יכולתי לעבוד ולתפקד ולהרגיש שמחה. אז השכל שלי אמר, שעדיף לקחת סיכון לאיכות חיים נמוכה, מאשר לחיות בוודאות באיכות חיים נמוכה... מה עושים כשהשכל שלך אומר את ההיפך ממה שהרופא אומר? מחפשים רופא שאומר מה שהשכל שלך אומר, ולוקחים מכל רופא מה שטוב לשכל שלך. והנה אני, כך הגעתי עד הלום
. לקחתי סיכון איפה שצריך היה לקחת סיכון, ואכן הצלחתי. הסיכון לא התממש כלל. מצאתי רופאה שלימדה אותי איך להשליט על המוח דפוס שסותר את הדפוס הפסיכוטי שהוא למד, והמוח למד לשכוח איך זה נראה. את החלטת להאמין לרופא, בדברים שלא נכונים ולא טובים לך. למה? הוא מומחה לתזונה? הוא בעל הבית של הגוף שלך? הוא מומחה לניתוחי טבעת. יש עוד רופאים, בכל תחומי הרפואה יש דעות רפואיות סותרות ויש חוות דעת נוספת. והפציינט בוחר באיזו דעה לנקוט. הוא לא מכריח אותך לעשות דווקא מה שהוא אומר. הוא עשה ניתוח - תודה רבה. זה הרופא הכי מעולה בתחום ניתוחי הטבעת. בתחום התזונה מותר לבחור את הדעות של כל בעלי המקצוע האחרים. הוא מעולם לא הכריח מנותחים לחשוב כמוני, ומעולם לא עשה סנקציות למנותחים שחושבים כמוני. להיפך - הוא מכבד אותנו מאוד מאוד. את חושבת שהוא אשם במה שעשית? זו את שהענשת את עצמך. חשבת שאת חייבת לעשות מה שהוא מציע. ואם את לא רוצה, אז את צריכה להעניש את עצמך, ולפתוח את כל הטבעת. מה פתאום? בואי תלמדי מאיתנו, איך להיות הקליינטית הכי טובה של הד"ר, בלי להעניש את עצמך בכלל. רובנו פה הקליינטים שלו, ומרוצים מאוד. תלמדי מאיתנו את הפרשנות הנכונה למה שהוא אומר. גם אני בת חמישים. אני לא רעבתי יום אחד מאז הניתוח. כי אני לא צריכה לרעוב. גם לי בא לחיות טוב ולהיות מסוגלת לאכול מה שבא לי. הוא יכול לטעון שירקות ופירות זה לא בריא, ואני אטען שזה כן בריא, ואפילו בריא מאוד. אני אוכלת את כל סוגי המזונות: בשר, דגים, לחם, אורז, ירקות, פירות - והכל בדרך נורמלית, עם עצירות בשירותים לצורך יציאה נורמלית בלבד. ירדתי 34 קילו, מתוך 40 עודף. יש לי BMI27. אני שנתיים וחצי אחרי הניתוח. למה את צריכה לדבר איתו על תזונה? הוא הכריח אותך לאכול כך? למה אותי הוא לא הכריח? למה אני שמעתי את הפנינים הללו ולא התייחסתי אליהן ברצינות, ולא צייתתי להן? למה אני העברתי ביקורת על המילים ולקחתי מה שמתאים לי? (וכמו שהבנת, זה לא הרופא היחיד שהעברתי ביקורת על המילים שלו). למה צריך לפתוח הכל? אני אומרת לו כמה לפתוח לי, והוא פותח לי כמה שאני רוצה. את רוצה לעשות שינוי ולחיות כמו החיים שלי? תתקשרי. לא צריך יותר משיחת טלפון אחת, רבע שעה, ואת לומדת את כל הכללים וההסברים לשינוי מלא של החיים שלך עם טבעת. (כמובן שאפשר כמה שיחות טלפון שאת רוצה, לתמיכה ולהבהרות שנחוצות לך). ולשם הבהרה - אני לא מבקשת כרטיס אשראי
. אני פשוט מרגישה צורך עז ללמד אנשים כמוך לזכות במה שאני זכיתי ללמוד כאן בפורום, כדי לדעת להגיע לאיכות החיים שלי עם טבעת.

PavlovsDaughter

New member
לפני 20 שנה הם לא ידעו כלום על בריאות הנפש

פעם הומוסקסואליות, למשל, הייתה מוגדרת כמחלת נפש ב-DSM, המדריך הפסיכיאטרי. תרופות נגד דיכאון מסוג SSRI זו המצאה של לפני שני עשורים בערך, לא יותר. אכן כדאי לקחת את מה שרופאים אומרים בספק. יש כבוד למקצוע ולאדם, אבל תמיד כדאי לקרוא באינטרנט ולהשוות דעות של יותר מרופא אחד, לחפש בוויקיפדיה ומחקרים וכו'. זה בר השגה ונגיש בלחיצת כפתור. אני בדעה שאם יש התנגשות בין דעה של רופא לדעה של השכל הישר, כדאי להיוועץ בגורם שלישי - עוד רופא, חומר עיוני ממקור אמין וכו'.

אופירA

New member
מנהל
אני לא רואה הבדל בין אז להיום

אותה רמה של חוסר וודאות, אותו עיקרון של ניסוי וטעייה בהתאמת תרופות וטיפול, אותה רמת הצלחה בטיפולים. אולי נהיה שיפור ברמת הטיפול התרופתי בדיכאון. לי השיפור הזה לא הועיל. לא מצאתי תרופה נגד דיכאון שהתאימה לי. הכלל שהרופא אינו פטרון על בריאותך תקף בכל הדורות כולם, והכי הרבה בדורות האחרונים, כאשר ידוע שהדעות הרפואיות שונות לחלוטין זו מזו, והשכל הישר צריך לדרוש בכמה וכמה רופאים (וכמובן ללמוד חומר עיוני ממקור אמין, כדבריך), ולראות איזו דרך מתאימה לגוףנפש הפרטי שלו.

ד"ר קידר הוא עילוי ועם השרוול יהיה לך נעים

וטוב. את הבדיקות את אמורה לקבל מהרופא עצמו אבל באופן עקרוני מדובר על : אולטרסאונד בטן עליונה צילום ושט קיבה (באריום) מבחן מאמץ אקו לב קורטיזול בשתן (איסוף של יממה) צילום חזה אק"ג בהצלחה

תודה../images/Emo13.gif

זה אותן הבדיקות שעשיתי בזמנו כשרצו לעשות לי מעקף קיבה. תודה רבה לך

פשוט תקראי שוב ושוב את מה שאופירה כתבה!!

שתהיי בריאה אופירה -אין אחד שיודע להסביר כמוך!!

ליבי3617

New member
באמת שנים שלא ראיתי אותך...

מצטערת לשמוע על חוסר ההצלחה עם הטבעת. את כבר עם תאריך לראות את ד"ר קידר אז לכי ותשמעי אותו... למה לא? למרות זאת הדבר הראשון שאת צריכה לעשות הוא לבדוק את ההתנהלות ומה תוכלי לשפר בניתוח הבא. יש אנשים שלא מתאימה להם הטבעת כי קשה להתנהל איתה וצריך הרבה סבלנות. אבל אם צורת האכילה שלך דורשת תיקון - טוב תעשי אם תדאגי לזה עכשיו. השרוול וגם המעקף הם ניתוחים עם התנהלות קלה יותר אבל שימור המשקל מאתגר בהרבה כי אין את הגבלת הטבעת המתכווננת. סומכת עלייך שתעשי חושבים ותדעי בינך לבין עצמך מה הכי טוב לך (כי כאן מן הסתם כל אחד ממליץ על פי ניסיונו והעדפותיו
)

אופירA

New member
מנהל
אין פה חוסר הצלחה בטבעת

יש פה במפורש התנהלות לא נכונה לחלוטין. התנהלות נכונה תיתן ללא ספק הצלחה מרובה עם הטבעת. חוסר הצלחה בטבעת, זה כשהטבעת לא יושבת טוב, ושום התנהלות לא עוזרת להעלאת איכות החיים. ואז באמת צריך להמיר בניתוח אחר, כי שום דבר לא יעזור. אבל פה אפילו לא התחילו להתנהל נכון עם הטבעת. מתוך תמימות, עשו את כל השגיאות האפשריות להמיר כרגע לניתוח אחר, שאיכותו נמוכה יותר כניתוח שני ולא כניתוח בתולי - נראה לי פשע בינלאומי. קודם כל יש להתחיל למצות את ניתוח הטבעת, שלא מוצה כלל מרגע שהונחה הטבעת על הקיבה.

אני קוראת את מה שאת כותבת

ולא מבינה איך את מרשה לעצמך לכתוב דברים שאת לא לחלוטין יודעת. באיזשהו שלב הפסקתי לענות לתגובותייך, כי נשמע שאת יודעת הכל. איני יודעת מה היא הכשרתך, יכול להיות שאת רופאה המתמחה בניתוחי טבעת ויכול אפילו להיות שאת ה - מומחית לניתוחי קיצור קיבה - אבל קראי את התגובות שלך אלי ואולי רק אולי תשימי לב לנחרצות בהם את כותבת על דברים שאינך יודעת לגבי. אין לי ספק שכוונותייך טובות, אבל הדרך אפעס לא ממש נקראת\נשמעת טוב.

אופירA

New member
מנהל
אם הסגנון שלי לא מדבר אלייך

אז עזבי אותי - דברי עם משפחתונית, עם רונה גימל, עם latin girl, עם הניקים האחרים כאן בפורום, שיודעים להסביר איך להתנהל עם הטבעת. חבל שבגלל שאת כועסת על הסגנון שלי תוותרי על המידע שיש לנו כאן בפורום, שיכול לשפר את איכות חייך לבלי הכר.

אין לי בעיה עם הסגנון שלך

יש לי בעיה עם זה שאת חושבת שאת יודעת עלי משהו
את לא
אינני זקוקה למידע שאתן מנדבות, אני מכירה אותו בע"פ ולא מהיום. אין לי בעיה של התנהלות עם הטבעת <גם לא חנקתי את עצמי בסגירות גדולות כמו שהחליט כאן עוד מישהו> יש לי עשרות חברים וחברות - כולל בעלי - שנותחו אחרי וחיים מעולה עם הטבעת עפ"י העיצות שקיבלו ממני. כדאי שתפנימו, את ואחרים כאן, שניתוח הטבעת לא מתאים לכל אחד ותפסיקו להתנהג כאילו כל המנתחים והניתוחים האחרים פחות טובים, יותר מסוכנים, לא מוצלחים וכו'. יש מנתחים טובים לא פחות מד"ר אבינוח ואולי אפילו יותר, ישנם ניתוחים מוצלחים לא פחות ואולי יותר מניתוח הטבעת. ערב נפלא לך ותודה על העזרה

אופירA

New member
מנהל
אני מסתמכת על המידע שאת מוסרת בלבד

אם אינך מוסרת מידע נכון - מניין לי לדעת מה קורה אצלך? לדברייך, כן חנקת את עצמך בסגירה גדולה, כי סגירה גדולה זה לא לפי מספר ה-CC, כי כל אחד מגיב אחת לכמות הסגירה. סגירה גדולה זו סגירה שבה לא עוברים המזונות הבאים - ירקות, פירות, לחם, בשר, עוף, דגים, ביצים, אורז, פסטה..........ויכול להיות ששכחתי משהו (אלו הם דברייך). אם המזונות הללו לא עוברים, זו סגירה גדולה, והעצה היא לפתוח קצת. לא הכל. קצת. עד שהמזונות הללו עוברים לפחות בשעות הערב. לדברייך בעלך אוכל ממתקים, אז הוא לא חי מעולה עם הטבעת. הוא טועה בהתנהלותו. ברור שניתוח הטבעת לא מתאים לכל אחד, אבל לפי הנתונים שאת מסרת יש הרבה מה לעשות כדי להתאים את הטבעת. עדיין אין מקום לקבוע שהניתוח לא התאים. אף אחד לא טוען פה שניתוחים אחרים מוצלחים פחות. זו שטות גמורה. הם כן יותר מסוכנים, אבל בהחלט מוצלחים ומתאימים למי שבוחר בהם. אני לא מבינה למה את מכניסה לאנשים לפה מילים שהם לא אמרו. רק את צריכה לדעת ששרוול לאחר טבעת עלול להיות פחות מוצלח משרוול על קיבה לא מצולקת מהטבעת, ושכדאי מאוד לעבור שרוול אצל מנתח שמומחה בשרוול לאחר טבעת, ורכש ניסיון בהתמודדות עם הבעיה הזו. וכדאי לך להיכנס לפורום המשורוולים, ולהתייעץ בכאלו שעברו שרוול לאחר טבעת, ולא רק בכאלו שעברו שרוול בלבד. כדי ללמוד מי המנתחים המומחים בכך ולמה לצפות משרוול לאחר טבעת, ולבדוק את השיקול של מעקף קיבה דווקא לאחר טבעת. יש הרבה דעות רפואיות בנדון, וכדאי להיחשף אליהן. היות שמסקנותי נובעות מניסיון רב מאוד עם מנותחים שנותחו טבעת אצל מנתחים אחרים, לא אשנה את דעותי לגבי מומחיותו של ד"ר אבינוח בניתוח הטבעת, בעקבות נזיפתך. אני יודעת יותר מידי דברים מכדי לשנות את דעתי בנדון. אקווה שבכל זאת תתייחסי להערותי, ולא תחשבי שמחפשים כאן לריב איתך. נותנים לך כאן חומר למחשבה הן בנוגע לטבעת והן בנוגע לשרוול.

היי../images/Emo13.gif

לא ביקשתי המלצות אבל קיבלתי בשפע
שאלתי שני דברים שהיו חשובים לי - אם מישהו כאן נותח ע"י ד"ר קידר ואילו בדיקות יש לעבור לפני ניתוח שרוול. תודה על התגובה החמה

חבל, קוראת יקרה, שאת כועסת.

אין לנו אלא מה שעינינו קוראות (לא רואות). כל אחד היה מסיק מדברייך בדיוק מה שהסיקה אופירה. גם אני קראתי והבנתי בדיוק אותו דבר וגם רציתי להחמיא לאופירה על תגובתה הנבונה (כרגיל), ואז נתקלתי בתגובתך הכועסת, וחבל. יכול להיות שאת דעתנית וחכמה וכבר שיקללת את כל הסיכויים והסיכונים ועשית את החפירה והחקירה והדרישה ואת הולכת לניתוח בעיניים פקוחות כפי שמעיד שמך. אז עצות לא תקבלי ממני וגם לא הכוונה וגם לא הארות (אני כבר מפחדת...
), אבל רציתי שתביני שאופירה עשתה נכון, כי שמונים אחוז מאלה שנכשלים בטבעת לא נכשלים כי הרצפה עקומה, אלא כי הם לא יודעים לרקוד. ואופירה שמה לה למטרה לנכש את הבערות בנושא, שרווחת כל כך בחדרי ההמתנה של הדוקטור הידוע (שאגב, שלא תשכחו, היה עוזר מנתח בניתוח השני שלי...). ואופירה עושה עבודת קודש ואני יודעת שלא מעט אנשים התחילו להתנהג בתבונה ולפתוח את הטבעת כדי להיות מסוגלים להתנהל נכון, בזכות "ההטפות" של אופירה, שיודעת על הצדדים הלא טכניים של הניתוח הרבה יותר מרופאים באריאטרים. איתרע מזלה של אופירה, שנפלה על מישהי שלא זקוקה להסברים. אז אנא, כעסך נפל על האדם הלא נכון. ערב טוב לך, ותצליחי בכל מעשה ידיך. ואל תכעסי עלי. אופירה פשוט יקרה לי מאוד ומי יודע כמה אנשים היא הצילה פה ובמקומות אחרים. רונה

למעלה