ושוב אני שופכת את ה
...

ושוב אני שופכת את ה ../images/Emo23.gif ...

שלום לכולם למי לא זוכר או חדש פה אני בת 20 בצבא ,יש לי ליקויי למידה ואולי גם הפרעות קשב ,אני צריכה לעושת איבחון מתישהו.... שאלה שעלתה בראשי כשקראתי את ההודעות של מירב. למה לעזאזל אנחנו צריכים ליסבול בבית ספר? והאם אפשר לא לסבול בבית ספר? בכל שנותי בבית הספר סבלתי,היה לי קשה בלימודים וגם מבחינה חברתית לא היה קל. כל השנים התקשתי בהכנת השיעורים והעבודות.הייתי מבזבזת ערב שלם בלקטר שיש לי שיעורים להכין. ובתיכון כשהיו שואלים אותי מה שלומי הייתי עונה רע!!. הדברים היחידים שהחזיקו אותי בבית ספר היו המשפחה התומכת. וחוגי העשרה וסמינרים מאלפים שהייתי יכולה רק להקשיב ולא היה צריך לזכור את החומר למבחן והיועצת שכל תחילת שנה הייתה "מחכה" שאגיע לשיחת קיטורים על כמה קשה ,כמה עומס נוסף השנה ואני לא יודעת איך אני אעבור את השנה הזאת. בסוף סיימתי את בית ספר עם תעודת בגרות די טובה ותעודת גמר 12 שנות לימוד שעלתה לי במאמצים רבים כי הייתי צריכה להגיש עבודת גמר כדי לקבל אותה. בקיצור סבלתי רוב הזמןועכשיו אני מפחדת ללכת לאוניברסיטה (למרות שיש עוד זמן) מכיוון שאני לא רוצה לסבול עוד כמה שנים ולכום בבוקר ולהרגיש רע. עכשיו בצבא למרות שלא קל לי ששואלים אותי מה שלומי אני עונה מצויין נפלא.. ומקווה שהתשובה לא תשתנה יותר. האם היה שווה הסבל הזה אני לא יודעת ימים יגידו, אבל אני חושבת שכל אחד צריך לשאוף למצוא את המקום שבו הוא לא יסבול והוא יוכל לקום בבוקר ולהגיד איזה יום נפלא. ולמירב ב
בכל דרך שתבחרי בה. ולכל חברי הפורום חיזקו ואימצו
ליאור

@זהר@

New member
דווקא עלה בי חיוך כשקראתי את זה

יש אנשים שכותבים כל כך יפה
ליאור, למה לחשוב על אוניברסיטה עכשיו? תגמרי לך צבא בנחת, תקחי לך חופשה לנוח ואז אחרי שכבר תנוחי אז תתחילי אוניברסיטה. או אולי מכללה. כשהולכים ללימודים כי רוצים ולא כי חייבים זה כבר נראה אחרת, את כאן בוחרת מה את רוצה ללמוד ולא מה אחרים רוצים שתלמדי, ולכן זה יותר נסבל מב"ס. לימודים גבוהים הם לא לימודים קלים, אבל כשזה מה שבחרת לעשות זה יותר קל מבחינה נפשית. כדאי לך מאוד לעשות אבחון לפני שאת הולכת ללמוד או לפני שאת מנסה להתקבל ללימודים. כי אם באמת יש לך ליקוי למידה והפרעות קשב ותקבלי ריטלין זה יכול להקל עליך המון ולהחזיר לך קצת את הביטחון ביכולת שלך. בכל מקרה, תעזבי אוניברסיטה עכשיו, תנצלי את זה שהמוח נח
תבלי ואל תדאגי יותר מידי. יש כל כך הרבה דברים לדאוג להם בחיים, שעדיף לדאוג לכל דבר בזמנו
בכל מקרה, המון בהצלחה, ותמשיכי להרגיש מצויין בצבא

זוהר ניסחה את זה מצוין, ותוספת

קטנה: אנשים עם בעיות קשב וריכוז ולקויות למידה סובלים בבית הספר כי פשוט קשה להם, מאוד! לכן כל כך חשוב איתור ואבחון מוקדמים כדי לעזור להם להתמודד עם מסגרת בית הספר, אני ממליצה בחום על מה שאמרה זוהר הנהדרת, חכי קצת , קחי נשימה, ואז תגשי שוב ללימודים. ואני שמחה ששבת אלינו!
אפרת

למעלה