ושוב אנחנו בלי cpap

ושוב אנחנו בלי cpap

הצינור באף גורם להפרשות - שסותמות את הצינור - ואז יש ברדיקרדיות! אלמנטרי ווטסון! אז אנחנו שוב בלי, מקווה שהפעם לתמיד - רק עם 35% חמצן באינקובטור (אז אי אפשר לפתוח את הדלתות וללטף...). אורן, צריך לבקש "פיזיותרפיה"? כי לא אמרו לי כלום, נשמע שזה בדיוק מה שאלה צריכה. המשקל ללא שינוי אבל היא היתה בדיאטה מאתמול ותקבל אוכל עוד חצי שעה. עוד יום על רכבת השדים!

אני יודע?

ברמבמ, פעמיים ביום (רק בחדר טיפול נמרץ) היתה מגיעה פיזיוטרפיסטית נהדרת ומקסימה בשם דליה וממסג'ט את החזה העדין של איה במשך כרבע שעה על מנת להקל על הנשימה שלה. כשראינו איזה גוש שחור (בקטע מסויים "צחקנו" וחששנו שהיא תרד במישקל כי הוציאו אותו) יצא משם - שאלנו את דליה אם היא עושה את זה גם למבוגרים...תשאלי אותם. להזיק זה בטח לא יזיק... ודרך אגב, תנסי להעקש על הליטוף. לפעמים זה תלוי ברופא/אחות. היו כאלה שסרבו בתוקף והיו כאלו שעודדו אותנו, ומדובר על אותו אחוז חמצן!! מה נכון מה לא, אין לי מושג, אבל אנחנו יודעים כמה מגע חשוב, נכון? אינה, איה מוסרת לאלה ד"ש....

shirar1

New member
אהלן אינה

איזה כיף שאלה בלי CPAP. לגבי פתיחת האינקובטור, למה לא לשים אוהל חמצן מעל הראש שלה בזמן שאתם רוצים ללטף אותה? ככה החמצן לא יברח מהאינקובטור (הרי באוהל משתמשים גם בעריסה פתוחה). אולי זה יותר פרוצדורה בשבילהם אבל בטוח שזה אפשרי טכנית ונראה לי שווה כל עוד אי אפשר להוציא אותה לקנגרו. לגבי הפיזיותרפיה, תשאלי אותם, אולי צריך פשוט לנסות ולראות אם זה עוזר לאלה או לא. המסקנה שלי מגל היא שאין אמת מוחלטת אלא זה תלוי במצב של התינוק ובאיך זה משפיע עליו ספציפית. לפעמים זה מאד מאד עוזר, אבל היו מקרים אצל גל שזה סתם עודד ייצור של עוד יותר הפרשות, ובסוף גם הפיזיותרפיסט הראשי החליט להפסיק עם זה. מאחלת לך ימים משעממים.

../images/Emo6.gif איזה יופי

מאחלת לכם שלא תחזרו, ושתהיה גמילה מהירה מחמצן. לאט לאט יהיהטוב. נשיקה לאלה הפייטרית ולאינה הגיבורה.

פיזיוטרפיה

אינה הי, יש בפגיה פיזיוטרפיסטית שקוראים לה טלי והיא עוברת לדעתי כל יום בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות משהו כמו 8:00 - 10:00 ותמיד אפשר להתייעץ איתה ולקבל טיפים אז תבררי מתי היא באה, בטח האחיות יידעו. אני יודעת שאתם בחדר 1 ושם קצת יותר מקפידים בעת ביקור רופאים בבוקר, אבל בד"כ הם לא מתחילים לפני 10:00.

קרן משם

New member
האמת?

cpap בשבילי זה סיוט! יש המתנחמים בו ומעדיפים אותו על פני הנשמה ואילו אני מקבלת ממנו רק סיוטים ולדעתי הנשמה כבר עדיפה עליו. הcpap השאיר במתי צלקת רצינית על האף ולאחר שראה אותו פלסקיטאי הוא החליט שיש מקום לוותר טוטאלית על הסיפאפ ולהנשימו....בזמנו לא ידעתי מה עדיף רק דבר אחד ידעתי שאי אפשר להמשיך עוד עם הסיפאפ. גם היום אני לא יודעת מה עדיף....בטח אף אחד מהשתיים אבל אם צריך אז מה? אינה למה אי אפשר לפתוח את החלון וללטף? אפשר בזמן הזה להעלות את % החמצן ולהושיט יד לקטנטונת....בכל מקרה היא לא תקבל את ה% הרשום וזה כבר לא יהיה מדוייק....ככה אנחנו עשינו ואפילו יותר מזה.... הוצאנו את מתי והחזקתי אותו בידיים וצינור החמצן היה ממש מתחת לאפו. בהמשך אפילו השתכללנו וביקשנו משקפי חמצן ישירות לאף וככה "בילינו" איתו. כאמור מתי היה עם חמצן 8 חודשים....חייבים להיות פרקטיים לא?

קרן משם

New member
נכון מאוד!!

אם כי נצטרך לעשות ניתוח פלסטי באיזשהו שלב. נכון להיום ככל שהוא גודל ופניו מתעגלים פחות רואים את הצלקת אך היא קיימת שם במלוא הדרה כאילו וחתכו לו חלק ממחיצת האף החיצונית. אין ספק שנתגבר על זה....זה "רק" מבאס!

למעלה